translation

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Κρέμα Βουτύρου

Pin It

Υλικά
250γρ βούτυρο
500γρ άχνη ζάχαρη
1 κουτ.σούπας ζεστό νερό
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανιλιας



Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Βάζουμε σιγά-σιγά την άχνη,τη βανίλια,το νερό και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ
για 5 λεπτά.
Κόβουμε οποιαδήποτε ανωμαλία παρουσιάζει το παντεσπάνι και το κάνουμε ίσιο,για να απλωθεί η κρέμα.
Έπειτα με μια σπάτουλα ή με ένα μεγάλο πλακέ μαχαίρι απλώνουμε την κρέμα

πάνω στην τούρτα ομοιόμορφα και τη βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να "παγώσει", για να στρώσουμε τη ζαχαρόπαστα.

5 σχόλια:

Αγγελικη είπε...

Να πώ ότι η κρεμα βουτύρου γίνεται πιο φίνα και ευγεστη εαν η ζαχαρή μας είναι κοσκινισμένη δύο φορές.Αποφευγουμε το κριτς κριτς της ζαχαρης η οποια της περισσότερες φορές δεν έχει τελεια επεξεργασία.Επίσης μπορεί να αρωματιστεί υπέροχα με οποιδήποτε αρωμα,ποτό ή και σοκολάτα!

Ελένη είπε...

Αλεξάνδρα μπορώ να μάθω τι βούτυρο χρησιμοποιείς για την κρέμα; Ανάλατο, φυτικό, μαργαρίνη ή κάποιο άλλο;

Αλεξάνδρα είπε...

Ελένη μου καλησπέρα:)

Αν και η συνταγή είναι της Μαργαρίτας να σου πω ότι μπορεις να βάλεις βούτυρο ανάλοτο (αγελαδινό για παράδειγμα)ή μαργαρίνη όχι όμως τύπου soft(για να σφίξει στη συνέχεια η κρέμα και να μην είναι μαλακή).

Καλή επιτυχία!
Αλεξάνδρα

Ελένη είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Αλεξάνδρα και για τη συνταγή Μαργαρίτα:-)

Ανώνυμος είπε...

Αν θελουμε να την καλυψουμε με γκανας ,μπορουμε πανω στην βουτυροκρεμα να στρωσουμε την γκανας η δεν θα στεκεται;
ευχαριστω!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...