translation

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

Φοντάν Σοκολάτας

Pin It Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου !!!!


Υλικά
300γρ. κουβερτούρα
300γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150γρ. άχνη ζάχαρη
2 αβγά
2 κρόκοι αβγών
Κρέμα Anglaise
150γρ. γάλα
200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 κρόκοι αβγών
75γρ. ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλιας

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 90 βαθμούς. Σπάμε την κουβερτούρα μέσα σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη ζεστη κρέμα,λιώνοντας τη σοκολάτα.


Χτυπάμε σε άλλο μπολ τη ζάχαρη με τα αβγά να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε τη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε καλά.


Βουτυρώνουμε,αλευρώνουμε

και βάζουμε χάρτινες θήκες σε μια ειδική φόρμα με θήκες για κέικ(το μείγμα είναι ρευστό και εγώ εκεί την πάτησα,επειδή κόλλησε στις θήκες της φόρμας,διότι δε χρησιμοποίησα χάρτινες). Ρίχνουμε το μείγμα να πιάνει τα 2/3 περίπου της θήκης

και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά.




Κρέμα Αnglaise
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,την κρέμα και τη βανίλια.


Σε ένα άλλο ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους.

Κατόπιν ρίχνουμε λίγο από το μείγμα με το γάλα και ξαναανακατεύουμε.Ρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι.Τοποθετούμε το κατσαρολακι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια.Μόλις φτάσει στους 84 βάθμους κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε άλλη κατσαρόλα.Εάν δεν έχουμε θερμόμετρο ελέγχουμε αν η κρέμα στέκεται ομοιόμορφα στο κουτάλι.


Σερβίρουμε το φοντάν με την κρέμα.Σας λέω ότι η γεύση του είναι απίστευτη!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

υπέροχη συνταγή. εξαφανίστηκε αμέσως

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...