translation

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Πίτες για σουβλάκι

Pin It Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις έτοιμες!Σας το εγγυώμαι!!!
Εικόνα 657

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι
1κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
σιμιγδάλι ψιλό

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη,το αλάτι,τη μαγιά και το αλεύρι.
Εικόνα 641 Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε(μπορεί να μην το χρειαστεί όλο).
Εικόνα 644
Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Εικόνα 645 Έπειτα παίρνουμε μια μπάλα ζύμης στο μέγεθος της μπάλας του γκολφ και την πατάμε για να γίνει λεπτή.
Εικόνα 662Την πανάρουμε με το σιμιγδάλι.
Εικόνα 664Την ψήνουμε σε αντικολλήτικο,μέχρι να ροδίσουν και οι δυο μεριές,χωρίς λάδι. Εικόνα 652 Καλή επιτυχία!!!
Εικόνα 659 Η συνταγή,με κάποιες παραλλαγές,είναι της Α. Μπαρμπαρίγου.

1 σχόλιο:

Αλεξάνδρα είπε...

Τι υπέροχες; θα τις δοκιμάσω σίγουρα!!!
Εγω τις χρησιμοποιώ και σαν βάση για γρήγορη πίτσα(όταν υπάρχουν έτοιμες στην κατάψυξη).Μέχρι τώρα έκανα αυτές που έχει η Βέφα αλλά τώρα θα δοκιμάσω και τις δικές σου γιατί αυτό το σιμιγδάλι μου κάνει ένα κλικ.....χαχαχα!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...