Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Σιροπιαστό κέικ με τρούφα

Αυτό το κέικ είναι της Μαργαρίτας μας και από τότε που το έφτιαξα για πρώτη φορά το λάτρεψα, για την απίθανη σοκολατένια γεύση του αλλά και την απίστευτη ευκολία παρασκευής του!
Μαργαρίτα μου αφιερωμένο σε εσένα……

SV108111
Υλικά
1 φλ. ζάχαρη
1 βιτάμ (250 gr.)
2 φλ. φαρίνα κόκκινη
1 πακέτο τρούφα (100 γρ.)
2 βανίλιες
4 αυγά
1 μπέικιν

για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό

2 κουβερτούρες τριμμένες

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά.
SV108092
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε την ζύμη.
SV108095
Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
SV108100
Φτιάχνουμε το σιρόπι μας βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.
SV108097
SV108102
Σιροπιάζουμε το κρύο κέικ και ρίχνουμε αμέσως τις τριμμένες γουβερτούρες για να λιώσουν από τη ζέστη του σιροπιού!
ea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...