Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Μπράουνις με σοκολατένιο γλάσο

Για τους chocoholic!!!!!!!!!


Υλικά
3 κουβερτούρες
250γρ. βούτυρο
2/3 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας νερό
2 αβγά
1 βανίλα
3/4 φλιτζ. αλεύρι
1/2 κουτ. γλυκού σόδα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
λάδι

για το γλάσο
100γρ. βούτυρο
3 κουτ. σούπας κακάο άγλυκο
1 κουταλιά σιρόπι
1 βανίλια
1 φλιτζ. άχνη ζάχαρη
1 γαλατάκι μερίδα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.Αλείφουμε το χαρτί ψησίματος με το λάδι και το βάζουμε σε ένα ταψί σχετικά μικρό,20-22 εκ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο,τη ζάχαρη,το νερό και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά,ώσπου να λιώσει το βούτυρο και το μείγμα να αρχίσει να βράζει.

Βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε τη σοκολάτα,ανακατεύοντας,μέχρι να λιώσει.


Ρίχνουμε τα αβγα,τη βανίλια και χτυπάμε καλά.

Τέλος,ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά,μέχρι να ενωθούν.

Πρέπει το μείγμα να είναι αρκετά πηχτό.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα και το ψήνουμε για 30 λεπτά ακριβώς.

Το βγάζουμε,το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.



Γλάσο

Βάζουμε το βούτυρο,το κακάο,το σιρόπι και τη βανίλια σε ένα μπολ.Τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα.Χτυπάμε για 1-2 λεπτα και το αλείφουμε πάνω στο κρύο κέικ.




Σερβίρισμα

Κόβουμε το κέικ σε κομμάτια και όταν είναι να το σερβίρουμε το βάζουμε για 15-20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει το γλάσο.



Το συγκεκριμένο γλυκό είναι από το περιοδικό "Παιδική Διατροφή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...