Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Κέικ με μήλα

Δε θα μείνει ψίχουλο!!!!!!
Εικόνα 823
Υλικά
για τη γέμιση
8 μήλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
2 κουτ. χυμό λεμονιού
λίγο αλάτι

για το κέικ
1 κούπα βιτάμ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
1/2 κουταλάκι βανίλια
1/3 κούπας γάλα
5 αβγά
1 μπείκιν

για το γλάσο
1 κούπα χυμό από τα μήλα που θα στραγγίσουμε
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1 κουταλιά ζελατίνη σκόνη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βάζουμε τα μήλα στο multi να τα ψιλοκόψουμε(όχι να τα λιώσουμε).Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για μακαρόνια και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Τα αφήνουμε για 1 ώρα.
Εικόνα 812
Κέικ
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 30 εκ. και ρίχνουμε το μισό μείγμα.
Εικόνα 814Από πάνω βάζουμε τα στραγγισμένα μήλα
Εικόνα 815 και μετά το υπόλοιπο μείγμα.
Εικόνα 816
Το βάζουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς και το ψήνουμε περίπου για 1 ώρα.
Εικόνα 817Το αφήνουμε να κρυώσει.

Γλάσο
Παίρνουμε μια κούπα από το ζουμί των στραγγισμένων μήλων.
Βάζουμε τη μισή ποσότητα σε μια γαλατιέρα και στην άλλη μισή διαλύουμε το κορν φλάουρ. Το ρίχνουμε στη γαλατιέρα μαζί με τη ζελατίνη.Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Εικόνα 819 Απλώνουμε πάνω από το κρύο κέικ.
Εικόνα 820
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!
Εικόνα 824

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...