translation

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ!

Pin It Η ωραιότερη συνταγή!!!

102_2726

Υλικά
500γρ νισεστέ
1500γρ ζάχαρη
3 κιλά νερό
2 βανίλιες
καβουρδισμένα αμύγδαλα
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει καλά.Ρίχνουμε τη ζάχαρη,τη βανίλια
Εικόνα 755 και την ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα και να πάρει μελί χρώμα (δεν την αφήνουμε να καεί πολύ,γιατί θα πικρίζει).
Εικόνα 756Ρίχνουμε τα αμύγδαλα.
Βράζουμε το ένα κιλό νερό.Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την καραμέλα,ανακατεύοντας με προσοχή,γιατί πιτσιλάει και καίει πολύ.
Εικόνα 758Έπειτα στα άλλα 2 κιλά νερό ανακατεύουμε το νισεστέ να διαλυθεί καλά.
Εικόνα 760Το ρίχνουμε στην καραμέλα και βάζουμε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά,
Εικόνα 761 ανακατεύοντας συνέχεια να μη σβολιάσει.
Εικόνα 764Μόλις πήξει,το απλώνουμε σε ένα βαθύ ταψί.
Εικόνα 768 Αν θέλουμε το βάζετε λίγο στο φούρνο,για να κάνει κρούστα.
Εικόνα 772
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

14 σχόλια:

jean είπε...

Kalispera.
Etixa sto blog sas kata lathos kai tora den mboro na ksekoliso.
Merikes erotiseis.
1-to niseste einai korn-flaouer?
2-mboro anti ladi na balo voutiro?
3-posi peripou ora stom fourno?
4-giati to xroma den einai kafe skouro?
Teleftea fora pou eixa fai, pane kapou 25-30 xronia kai me xondri krousta.
Efxaristo prokatavolika.....

Marargita είπε...

Γεια σου Jean
Το νισεστε ειναι το ιδιο με το κορν φλαου οντως, βουτυρο δε μπορεις να βαλεις, η συνταγη βασιζετε στο λαδι πολυ βαζουμ και ελαιολαδο, στο φουρνο για κανα τεταρτο. Το χρωμα ειναι τετοιο γιατι ειναι σπιτικος τωρα δε ξερω αν παιζει ρολο και στο ποσο θ ακαψει η ζαχαρη αλλα προσεχει γιατι πικριζει αν το αφησεις πολυ

Ανώνυμος είπε...

Τα λιτρα νερου ειναι τα ιδια με τα κιλα! Ειναι το μονο υγρο για το οποιο ισχυει αυτο!

Ανώνυμος είπε...

geia sas den grafeis poso ladi xreiazetai

margarita είπε...

Κλαησπερα αν προσεξεις γραφει 1 φλ. τσαγιου.
Καλη Επιτυχια!!!

Ανώνυμος είπε...

Marargita Καλημέρα,έχω και 'γω δυό ερωτησούλες.1 γιατί οταν καραμελώνη η ζάχαρη μερικα κοματια της σβολιαζουν??(θα λιώσουν άραγε στην συνέχεια??) .2 Το χρώμα του χαλβά στο τέλος,πως θα μας βγει ποιό δι΄φανο,και οχι τόσο θολό??Σε ευχαριστώ πολύ.

margarita είπε...

Καλησπερα στην συνταγη αυτη λιωνει η ζαχαρη με το νερο οποτε δε θα εχεις προβλημα να κρατσανιζει μεσα κατι, σε αυτη την συνατγη δεν το χρωμα ειναι κοκκινο και ειναι λιγο πιο θολο απο το ζελε, δοκιμασε το ειναι πολυ ωραια....

Ανώνυμος είπε...

συγγνώμη, αλλά κιλά και λίτρα όσον αφορά το νερό είναι ακριβώς η ίδια ποσότητα, καθώς η πυκνότητα του νερού ειναι 1.

Ανώνυμος είπε...

να ρωτησω εκανα την συνταγη και μου βγηκε ασπρος ο χαλβας!να τον πεταξω;οταν τον εκανα παλεβα μια ωρα να καραμελωσει τοση ζαχαρη και δεν εγινε τιποτα.μηπως ηταν παρα πολυ;;εαν ειναι ο τροπος παρασκευης οπως εγινε χθες ηταν παρα μα παρα πολυ κουραστικος και δεν μου πετυχε κιολας.εχω κανει πολλα γλυκα απο σας και εγιναν πολυ ωραια αυτος ομως αποτυχια!τι επρεπε να κανω;;; ελενη

margarita είπε...

Καλησπέρα Ελενη
δεν άφησες την ζαχαρη να γινει καραμελα για αυτο ειναι ασπρος ο χαλβας σου, θέλει υπομονη αρκετη και δυνατη φωτια, δε ξερω αν ειναι για πεταμα δοκιμασε τον και αν σας αρεσει μη τον πετας, ειναι απο τα "δυσκολά " γλυκα σχετικα αλλα αν τον πετυχεις ν α εισαι σιγουρη οτι θα τον κανεις συνεχεια

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλα, αυτο το 3 λιτρα νερο δεν ειναι το ιδιο με 3 κιλα νερο τί το ηθελες.....σχολειο δεν πηγες;;;;Το νερο ειναι το υγρο που εχει αυτη την ιδιοτητα : λιτρα ισα με κιλα και για αυτο χρησιμοποιειται για μετρησεις ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!!!

margarita είπε...

Καλησπέρα
Ανωνυμε... ξερεις σχολειο πήγα και σχολη τελειωσα και με πολυ καλο βαθμο...
Η παιδεια όμως δε κρινετε μόνο απο το αν γνωρίζει καποιος οτι το λιτρο του νερου ισουτε με 1 κιλο, αλλα απο τον τρόπο που συμπεριφεται στους αλλους ακομή και διαδυκτιακα...πραγμα που μαλλόν εσυ δε την εχεις ασχετα που ηξερες το λάθος.... Λυπάμε πολυ που αναγκαζομαι να σου απαντησω πραγμα που γενικα αποφευγω αλλα ο τροπος σου ειναι απαραδεκτος και ΑΝΩΝΥΜΟΣ.....

Eleni Hatzopoulou είπε...

καλησπέρα σας έχω να κάνω μια ερωτηση. Προσπάθησα να κάνω τον χαλβά αλλα στην κατσαρολα στο τέλος δεν επηζε οπώς δείχνει στην εικόνα... έκανα κατι λάθος??? τον είχα πολύ ώρα πάνω στη φωτιά.

margarita είπε...

Καλησπέρα
Το πιο πιθανο ειναι να εχεις κάνει κάποιο λάθος με τις ποσότητες
ή να μην το αφησες να ζεσταθει πολυ .

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...