translation

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Kέικ τρούφας

Pin It
Ένα από τα καλύτερα κέικ!!!
DSC02669

Υλικά
250γρ βιτάμ λιωμένο
6 αβγά (χωρισμένα κρόκους από ασπράδι)
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. αλεύρι
6 κουτ. γλυκού κακάο
2 κουτ. σούπας λεμόνι
9 κουτ.σούπας νερό
1 μπέικιν
1 βανίλια
τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Λιώνουμε το βιτάμ.Βάζουμε το βιτάμ,τη ζάχαρη,τους κρόκους,το λεμόνι,το κακάο,το νερό και τη βανίλια σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ.
Εικόνα 825
Κρατάμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το παραπάνω μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Εικόνα 827
Παίρνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα.
Εικόνα 824 Βάζουμε την μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα.Προσθέτουμε αλεύρι,μπέικιν και ανακατεύουμε σιγά με ένα κουτάλι.
Εικόνα 826Βουτυρώνουμε ένα ταψί βαθύ γύρω στα 24 εκ. και απλώνουμε μια λαδόκολλα στον πάτο.Βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε για ακριβώς 20 λεπτά,να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εικόνα 831
Μόλις κρυώσει,βάζουμε από πάνω την κούπα από το μείγμα που κρατήσαμε.
Εικόνα 832Απλώνουμε την τρούφα.
Εικόνα 833
                                           Kαλή επιτυχία!!!!!!!!!

DSC02672
 
Tip
Θέλει ψήσιμο ακριβώς 20 λεπτά,αλλιώς θα γίνει σαν μπισκότο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ενώ είναι κρύο φαίνεται ότι έχει λιώσει η τρούφα; Θέλω να το κάνω αύριο!

margarita είπε...

Καλησπερα
εχει γλάσο σοκολάτας απο επάνω, δεν λιωνει η τρουφα απλα εχει παρει υγρασιά απο το γρασο και δεν φαινετε σπυρωτή.
Ειναι πολυ νοστιμο κεικ. Περιμενω εντυπωσεις!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...