translation

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Τα κουλουράκια της Γιαγιάς

Pin It

Είναι σαν στριφτά ψωμάκια
και
όμως είναι κουλουράκια!!!!!!!!!

vcgsr


Υλικά
3 αbγά
1/2 βιτάμ
1 φλιτz. ζάχαρη
1/2 φλiτζ. γάλα
χυμό από μισό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και μισό λεμόνι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
1 κ.γ. αμμωνία
1/2 κ.γ. σόδα
5 κούπες αλεύρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το λεμόνι και τρίβουμε στο ρεντέ.

Εικόνα 198

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη

Εικόνα 200 και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Το αλεύρι μπορεί να μην το πάρει όλο οπότε το προσθέτουμε σιγά σιγά.

Εικόνα 210

Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη.
Όταν την πλάθουμε,βουτάμε κατά διαστήματα τα χέρια μας σε λίγο λάδι.
Μόλις σταματήσει να κολλάει στα χέρια

Εικόνα 211 παίρνουμε λίγο ζυμάρι και το κάνουμε ένα μπαστούνι,σε πάχος όσο το μικρό μας δακτυλάκι.

Εικόνα 214

Κόβουμε γύρω στα 20 εκ. και το στριφογυρνάμε.

Εικόνα 212 Τα βάζουμε σε ταψί αφού πρώτα έχουμε στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα.

Εικόνα 216Τα ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς περίπου για 10 με 15 λεπτά.

Εικόνα 217

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!

dfhs

Tip
Μην τα κάνετε χοντρά γιατί με το ψήσιμο φουσκώνουν πολύ.

12 σχόλια:

Ειρήνη είπε...

μμμ μοσχοβολάνε!Να πάρω 2-3 για τον καφέ μου?

syntageskaialla είπε...

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ.ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ!!!ΘΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ)ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ.

margarita είπε...

Aν τα κανεις ακριβως θα σου πετυχουν η ζυμη πρεπει να ειναι σαν την κοιλια μετα απο γενα χαχαχαχα
οποτε δεν θα αποτυχεις με τιποτα!!!
Παντως ειναι πολυ ωραια δοκιμαστε τα ;)

syntageskaialla είπε...

ΩΡΑΙΑ Η ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΛΥ ΜΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ!!!!ΧΙ!ΧΙ!ΧΙ!ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!

χαρα είπε...

ευχαριστω πολυ για τη συνταγη με τα κουρουρακια...

την εφτιαξα, παρ'ολο που ηταν η πρωτη φορα που δοκιμασα να φτιαξω κουλουρακια, εγιναν πολυ νοστιμα, μικρουλια, ωραιο χρωμα, και μυριζουν υπεροχα....

κατι εκανα ομως λαθος, οταν τα επλαθα κολαγε η ζυμη, εβαζα λαδι στα χερια μου,και ακομη ηταν δυσκολο, τελικα τα καταφερα, και κατι ακομη, ειναι λιγο σκληρα....

επιδη θελω να ξαναφτιαξω, αρεσαν πολυ στο γιο μου, μπορειτε να με βοηθησετε, που εκανα λαθος;
ευχαριστω καλο πασχα

margarita είπε...

Καλησπερα και καλο πασχα!!
Αν εκανες την συνταγη ακριβως τοτε φταει το αλευρι, εγω σε αυτη χρησιμοποιησα Κούλα, Ξαναδοκιμασε το και θα με θυμηθεις

χαρα είπε...

ευχαριστω πολυ!!!!

θα τα ξαναφτιαξω σιγουρα...

συγγνωμη δεν καταλαβα καλα, κουλα ειναι το αλευρι;

ευχαριστω που εχετε αυτη τη σελιδα, με εχετε βοηθηση πολλες φορες σε φαγητα, και γλυκα, ειστε πολυ καλες στις περιγραφες σας, και οι φωτογραφιες ειναι πολυ μεγαλη βοηθεια....
πολλα μπραβο!!! συγχαρητηρια...

ευχαριστω πολυ!!!!

margarita είπε...

Καλησπερα Το αλυερι ονομαζζετε ΚΟυλα
Περιμενω εντυπωσεις!!!

maroulia29700 είπε...

Καλησπέρα!

Θέλω να φτιάξω τα κουλουράκια για τον μικρό μου για το σχολείο.

Το αλεύρι Κούλα εδώ που μένω δεν θα το βρω.

έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα ότι έχεις 3 τύπους αλεύρι:φαρίνα κούλα.κούλα 55% και κούλα 70%.

Θυμάστε ποιο τύπο χρησιμοποιήσατε για να το αντικαταστήσω με κάποια άλλη μάρκα;

margarita είπε...

καλησπερα χρησιμοποιησε ενα αλευρι για ολες τις χρησεις δε πειραζει, (μετα τις 5 κουπες πλυνε τα χερια σου για να μη κολλανε) αν δεις το συνεχιζει να κολλαει προσθεσε σιγα σιγα λιγο αλευρι ισα να ξεκολλανε απο τα χερια

Ανώνυμος είπε...

εβαλα 6 και κουπες και παλι κολλουσε το ζυμαρι!

margarita είπε...

Κλαησπερα προφανως ηταν το αλευρι σου πιο μαλακο απο οτι το δικο σε αυτη την περιπτωση η βαζεις παραπανω αλευρι αν εχει πολυ υγρασια ή αν ισα που κολλαει λαδωνεις λιγο τα χερια. Ελπιζω εκτος απο αυτο το προβλημα που αντιμ,ετωπισατε να σας αρεσε η συνταγη .. Περιμενω εντυπωσεις

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...