Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Λικέρ από κράνα

Το αγαπημένο μου λικέρ!!!!!!

028

Υλικά
1 κιλό κράνα ώριμα
2 λίτρα νερό
700 γρ. ζάχαρη
1 κούπα κονιάκ
1/2 λίτρου τσίπουρο
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 καρφιά γαρύφαλλου
3-4 μπαλάκια μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κράνα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό.

001

Τα βράζουμε για 40 λεπτά σε δυνατή φωτιά,τα στραγγίζουμε και τα ζουλάμε να βγάλουν και το υπόλοιπο ζουμί τους.

006

Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.Τα ξαναστραγγίζουμε (τα ζουλάμε όσο περισσότερο γίνεται).

005

Πλένουμε την κατσαρόλα,ρίχνουμε μέσα το ζουμί και τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

007

Τα περνάμε από το σουρωτήρι του τσαγιού.

011

Το αφήνουμε να κρυώσει.Βάζουμε ένα χωνάκι στο μπουκάλι στο όποιο έχουμε τοποθετήσει μέσα τούλι πολλές φορές διπλωμένο και γεμίζουμε το μπουκάλι.

022

Το βιδώνουμε καλά και το βάζουμε σε σκιερό μέρος.Καταναλώνεται αμέσως.

025

                        Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!

Tip
Εμένα μου αρέσει να είναι γλυκό το λικέρ.Εάν δεν το θέλετε τόσο γλυκό,μειώστε τη ζάχαρη.

1 σχόλιο:

  1. Δοκίμασα σήμερα τη συνταγή και απλά βγήκε....υπέροχη.Δεν πρόσθεσα καθόλου αλκοόλ για να πίνουν άφοβα τα παιδιά μου αγνό, θρεπτικό χυμό από κράνο. Πρόσθεσα κατά βούληση επιπλέον ζάχαρη και λιγότερο νερό από αυτό της συνταγής, το έβρασα 30 λεπτά και έγινε ένας πηχτός χυμός που θα αραιώνεται με παγωμένο νερό,δοκιμάστε το είναι υπέροχο!!!!!
    Κρανάδα .....όπως...βυσινάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...