Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Καροτοκεκάκια διαίτης

Η συνταγή είναι της φίλης Βενετίας.                    
Καταπληκτική…και ότι καλύτερο για τη δίαιτά μας και τα μωρά!!!

031

Υλικά
1/2 κούπας σταφίδες(μουλιασμένες σε νερό για 30 λεπτά)
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
3/4 κούπας σπορέλαιο
1/2 κούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μέλι
1/2 κου. γλυκού κανέλα
λίγο αλάτι
1 αβγό
1 1/2 κούπα καρότα τριμμένα στο λεπτό ρεντέ
1 κουτ.γλυκού σόδα φαγητού    
χυμό από ένα μικρό πορτοκάλι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Χτυπάμε για 3 λεπτά το λάδι,τη ζάχαρη,το μέλι και το αβγό.

025

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα και τα χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.

026

Βάζουμε 12 χάρτινες θηκούλες σε υποδοχές φόρμας για μάφινς και με μια μικρή κουτάλα μοιράζουμε το μείγμα.

029

Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.

030

                                Καλή επιτυχία!!!

043

ΣΗΜ.
Τα κεκάκια μέσα θα είναι πολύ μαλακά σαν νωπά.Έτσι όμως πρέπει να είναι.Επίσης μπορείτε αντί για άσπρο αλεύρι να βάλετε μισό άσπρο,1/4 μαύρο και 1/4 κουάκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...