Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Bucte

Ψωμάκια made in Romania!!!

047

Υλικά
500 γρ  αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 γρ. ζάχαρη άχνη
90 γρ. βούτυρο
120 ml γάλα
1 φακελάκι μαγιά
3 αβγά,ελαφρώς χτυπημένα

40 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε αλεύρι,ζάχαρη,αλάτι και μαγιά.

038

Λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.Το ρίχνουμε στο αλεύρι

037 μαζί με τα αβγά και ζυμώνουμε(αν έχετε ζυμωτήρι,θα τα ζυμώσετε για 10 λεπτά).

040041

Αφήνουμε το ζυμάρι να διπλασιάσει τον όγκο του για 1 ώρα και 30 λεπτά,σε ζεστό μέρος.Το βγάζουμε και το ξαναζυμώνουμε να φύγει ο αέρας.Το κάνουμε μακρύ μπαστούνι

044

και το κόβουμε σε 16 κομμάτια.Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και βουτυρώνουμε μια φόρμα 20 εκ.Βάζουμε μέσα τα μπαλάκια και τα βουτυρώνουμε.

045

Τα αφήνουμε 30-40 λεπτά να φουσκώσουν.

046

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 και τα ψήνουμε για 25 λεπτά.

058 

                                        Καλή επιτυχία!!!

054
Αν ακολουθήσετε ακριβώς τις οδηγίες και τα φουσκώματα,θα πάρετε ένα ψωμάκι πραγματικό αφρό!!!

Πηγή:εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...