translation

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

Πατάτες γιαχνί ή μπλουμ

Pin It

Ένα κλασσικό φαγάκι

με τέλεια αποτελέσματα….

DSC00272

Υλικά για 4 άτομα
5 πατάτες μεγάλες
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κονσέρβα ντοματάκι
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλιτ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.

003

Κόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο στο Multi πολύ ψιλά.Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε,002 ρίχνουμε έπειτα και τις πατάτες.

004

Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και χαμηλώνουμε την φωτιά στην μέση θερμοκρασία.

005

Ανακατεύουμε κατά τακτά διαστήματα γιατί μπορεί να κολλήσει.Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες σερβίρουμε.Συνοδεύετε πολύ ωραία με τυράκι τριμμένο.

009

                               Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγω το λατρευω αυτο το φαγακι!!καμια φορα βαζω μεσα και λιγα κομματακια απο πρασινη και κοκκινη πιπερια!
Αννα Μαρια

Δέσποινα είπε...

Αγαπημένη και εύκολη συνταγή. Νομίζω όμως πως το βασικό της συστατικό που κάνει τη διαφορά είναι η ρίγανη. Δοκιμάστε και πέστε μου...

Ειρήνη είπε...

είναι νόστιμο, απλό, οικονομικό και αρέσει στα παιδάκια!

Eleftheria είπε...

και οχι μονο στα παιδακια...εμας επειδη μας αρεσουν ΠΟΛΥ τα μανηταρια...βαζω και καμποσα μεσα!!!

La luna είπε...

Ακριβώς έτσι το φτιάχνω κι εγώ αλλά όπως και η Δέσποινα προσθέτω λίγη ρίγανη μόλις κλείσω το μάτι. Στη συνέχεια αφήνω το φαγάκι με κλειστή κατσαρόλα να πάρει το άρωμά της.

tasoula είπε...

Μαργαρίτα μου το έφτιαξα και μόλις το δοκίμασα έγινε σούπερ!!!!!!!!Ωραία η ιδέα σου να κόβονται οι πατάτες στρόγγυλες εγώ μέχρι τώρα τις έκοβα κυδωνάτες αλλά έτσι μου φαίνεται διατηρούν πιο καλά το σχήμα τους.Εγώ προσθέτω πάντα και λίγη πάπρικα γλυκιά 2-3 σπυριά μπαχάρι και 1-2 φύλλα δάφνης.Ευχαριστούμε για την συνταγή!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...