translation

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Νηστίσιμο Κέικ σοκολάτας

Pin It

Το έκανα χθες και σήμερα δεν υπάρχει ψίχουλο!!!!!!!!!!!

DSC00638_thumb[14]

Υλικά
6 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. σόδα
2 φλ. ζάχαρη
10 κ.σ. καλαμποκέλαιο
2 κ.σ ξύδι
2 βανίλιες
1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)
2 φλ. νερό
3 φλ. φαρίνα

Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά.

DSC00633

Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ βάζουμε το μείγμα

DSC00635

και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.

DSC00643

Καλή Επιτυχία!!!!!

Η συνταγή είναι της Α. Μπαρμπαρίγου.

26 σχόλια:

nopoula είπε...

Γειά σου Ρίτα!!!
Αυτό το κέικ ακριβώς το ίδιο το έχω κάνει πρίν μερικούς μήνες!!!
Είναι όντως πολύ πετυχημένο!
Παρόλο που είναι νηστίσιμο,η γεύση του είναι πλούσια!!Σε όσους το είχα κεράσει,με είχαν ζητήσει την συνταγή!!

margarita είπε...

Γεια σου Νοπη
το εκανε η ξαδερφη μου προχθες και η μικρη εφαγε 2 κομματια ειναι πολυ νοστιμο και υγιεινο επισης δεν εχει τιποτα "κακο" μεσα στα υλικα. Καλε εχεις τοσο καλες συνταγες και δε μας της λες?

Katerina είπε...

καλημέρα!!

παίρνω ένα κομματάκι και πάω για δουλειά!!

Ελπινίκη είπε...

Σοκολατα να ναι κι ο,τι να ναι...
Βεβαια αυτο δεν ειναι καθολου ο,τι να ναι...
Καλημερα!

cook είπε...

την εχω κανει κι εγω αυτη τη συνταγη και ολοι ενθουσιαστηκαν!

cook είπε...

η δικη μου εκτελση
http://cookthebook.blogspot.com/2009/04/blog-post_12.html

Μαριάνθη είπε...

Εξαιρετικό. το έφτιαξα το μεσημέρι και πέτυχε πολύ. Έχει μείνει το μισό σε λίγες ώρες. Α! αντί για πορτοκάλι έβαλα μανταρινάδα από Κάμπο Χίου.

Vita είπε...

Την έχω κι εγώ αυτή τη συνταγή από τηνΑργυρώ αλλά δεν την έχω φτιάξει ακόμη.Μετα τις ενθουσιώδεις κριτικές θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή (εκτός δίαιτας)

Μάχη είπε...

Μόλις έφαγα το κεικάκι μου κι αρχίζω τις καθημερινές δουλειές.Χθες το έκανα μέσα σε μία ώρα .Σήμερα έχει μείνει το μισό!Επιτυχία!!!

ΑΘΗΝΑ είπε...

το εχω κανει και ειναι φανταστικο στη γευση

My home είπε...

Κορίτσια δεν βλέπω την ώρα να το δοκιμάσω. Μία ερώτηση μόνο : μπορούμε αφού το φτιάξουμε να το φυλάξουμε στην κατάψυξη όπως το κλασικό κέικ; Μετά την απόψυξη θα είναι το ίδιο φρέσκο όπως θα ήταν αν είχε αβγά;

Ανώνυμος είπε...

ontws to keik einai polh wraio .egw to kanw edw k ena xroo peripou k kaneis den pistevei pws exei toso apla ulika.epishs boroume anti gia mixer na xrisimopioisoume avgodarth

Ανώνυμος είπε...

Το μειγμα μπορω να το βάλω σε θηκες μικρες σε σιλικονη και οχι σε μεγαλη φόρμα?αν ναι για 12 φορμες να κανω τη μιση συνταγη?ευχαριστω

margarita είπε...

ενοειτε οτι μπορεις να το κανεις

Ανώνυμος είπε...

To ekana k vghke polu kalo.Meta to ksana kana k mou vghke ligo sklhro apo panw.Tha mporoyses na mou peis ta grammaria akrivws giati me to flitzani mporei na pesei para panw

margarita είπε...

δυστηχως εχει χαλασει η ζυγαρια μου και δε μπορω αλλα δες τις; αντισοτιχιες http://syntagesapospiti.blogspot.com/p/blog-page_1340.html θα σε βοηθησει πιστευω

rigav είπε...

Καλησπέρα, μόλις το έβγαλα από το φούρνο... μυρίζει τέλεια!Να δούμε και στη δοκιμή πως θα είναι!Μια παραλλαγή που έκανα: έβαλα πρώτα τα υγρά υλικά , μετά από πάνω κοσκίνισα τα στερεά και προσθεσα λίγο κονιάκ!

Irene είπε...

Καλησπέρα! Το έκανα σε cupcakes..! Και τα έψησα για 20 λεπτά περίπου! Βγήκαν αφράτα σαν αφρός! Πολύ νόστιμα! Μοσχομυρίζουν πορτοκάλι και είναι τέλεια! Χρησιμοποίησα και 1 ποτήρι (από τα 3) φαρινα πορτοκάλι για περισσότερο άρωμα! Και το θτικό είναι ότι βγήκαν αρκετά!

Ανώνυμος είπε...

ti ksidi bazoume?h dne exei simasia?

margarita είπε...

Εγω βαζω κανονικο, το χρησιμοποιηουμε για διογκωτικο

Ανώνυμος είπε...

ax eyxaristw para poly gia thn grhgorh apanthsh.8a to kanw shmera elpizw na petixei.8a sas steilw na sas pw ta apotelesmata

Ανώνυμος είπε...

molis ebgala to keik apton foyrno..kai fisika etsi opws htan kayto dokimasa...epeidh exw mia kouzina pou idika o fournos ths einai xalia...to ebala ston aera k stous 160 giauto k to epsisa peripou 2plasia wra....k thn wra pou erixna ta ilika katalaba oti dne exw leukh zaxarh alla mono kastanh....k malista oute h kastanh mou eftase k ebala k ligh kastanh alla apo thn ugrh zaxarh...pou exei ugrasia...met aapo ola auta loipon k enw eixa apogohteutei...oti tzampa to kanw me xalia fourno k me kastanh zaxarh....exw na pw oti einai polu polu nostimo pragmatika mprabo gia thn suntagh!!!bebeia se merika shmeia einai san ugro to keik ,san na mhn psi8ike h lete na eftege h zaxarh??
exw na pw ena megalo mprabo gia tis wraies suntages pou exete!!!san kainourgia manoula k mhn exontas empiria se kouzina me boh8hsate polu!

margarita είπε...

καλησπερα
χαιρομαι παρα πολυ που σου αρεσε η συνταγη εστω και με τις παραλλαγες της, το κεικ αυτο ειναι σχετικα νωπο μεσα δεν τριβετε σαν τα κλασσικα κεικ για υατο και το μειγμα της ειναι πιο υγρο.

Renee Thidou είπε...

Μπορω να χρησιμοποιησω αλευρι που φουσκουνει μονο του? ειναι το ιδιο με τη φαρινα η υπαρχει καποια διαφορα?

margarita είπε...

Καλησπερα
Το ιδιο ειναι αλλαγη ονοματος μονο

Renee Thidou είπε...

ευχαριστω πολυ για την απαντηση.....

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...