Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Κέικ με μήλα

Δε θα μείνει ψίχουλο!!!!!!
Εικόνα 823
Υλικά
για τη γέμιση
8 μήλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
2 κουτ. χυμό λεμονιού
λίγο αλάτι

για το κέικ
1 κούπα βιτάμ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
1/2 κουταλάκι βανίλια
1/3 κούπας γάλα
5 αβγά
1 μπείκιν

για το γλάσο
1 κούπα χυμό από τα μήλα που θα στραγγίσουμε
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1 κουταλιά ζελατίνη σκόνη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βάζουμε τα μήλα στο multi να τα ψιλοκόψουμε(όχι να τα λιώσουμε).Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για μακαρόνια και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Τα αφήνουμε για 1 ώρα.
Εικόνα 812
Κέικ
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 30 εκ. και ρίχνουμε το μισό μείγμα.
Εικόνα 814Από πάνω βάζουμε τα στραγγισμένα μήλα
Εικόνα 815 και μετά το υπόλοιπο μείγμα.
Εικόνα 816
Το βάζουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς και το ψήνουμε περίπου για 1 ώρα.
Εικόνα 817Το αφήνουμε να κρυώσει.

Γλάσο
Παίρνουμε μια κούπα από το ζουμί των στραγγισμένων μήλων.
Βάζουμε τη μισή ποσότητα σε μια γαλατιέρα και στην άλλη μισή διαλύουμε το κορν φλάουρ. Το ρίχνουμε στη γαλατιέρα μαζί με τη ζελατίνη.Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Εικόνα 819 Απλώνουμε πάνω από το κρύο κέικ.
Εικόνα 820
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!
Εικόνα 824

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Παντεσπάνι σοκολάτας

Βασική συνταγή που πάντα πετυχαίνει!
Εικόνα 797
Υλικά για το παντεσπάνι
8 αβγά
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια αλεύρι
1 μπέικιν
6 κουταλιές κακάο
5 κουταλιές νερό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
Εικόνα 784Βουτυρώνουμε ένα βαθύ ταψί
Εικόνα 786και απλώνουμε το μείγμα για το παντεσπάνι.
Εικόνα 787Το ψήνουμε μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή,περίπου 30-40 λεπτά.
Εικόνα 791
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!
Εικόνα 803Tip
Το συγκεκριμένο παντεσπάνι είναι καλυτέρα να το σιροπιάζετε λίγο,γιατί,όπως όλα αυτά που έχουν σοκολάτα,είναι λίγο πιο στεγνά.

Σμυρνέικα σουτζουκάκια της γιαγιάς

Η αυθεντική συνταγή από την γιαγιά μου τη Σμυρνιά!!!

DSC02643

Υλικά
1 κιλό ανάμεικτο κιμά
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι κύμινο
1 1/2 κούπα περίπου φρυγανιά ή μισό μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό
3 αβγά
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα
1 κον κασέ
λίγο κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι πιπέρι
ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά

Εικόνα 774
και τα πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια.Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά,ίσα να αλλάξει χρώμα ο κιμάς,να γίνει καφέ ανοιχτό.
Εικόνα 776Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας,λίγο κύμινο,αλάτι,πιπέρι,λίγη ζάχαρη και λίγο νερό.
Εικόνα 780 Αφήνουμε τα σουτζουκάκια 30 λεπτά σε μεσαία φωτιά να βράσουν.
                                                  Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!


DSC02646

Tips
Θέλει σιγανή φωτιά και όχι πολύ τηγάνισμα.Άλλοι τα κάνουν και χωρίς αβγά.Φυσικά γίνονται και χωρίς σάλτσα,αλλά και στο φούρνο.Όσο για την φρυγανιά,μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε,ανάλογα την υγρασία που θέλετε να έχει ο κιμάς.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ!

Η ωραιότερη συνταγή!!!

102_2726

Υλικά
500γρ νισεστέ
1500γρ ζάχαρη
3 κιλά νερό
2 βανίλιες
καβουρδισμένα αμύγδαλα
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει καλά.Ρίχνουμε τη ζάχαρη,τη βανίλια
Εικόνα 755 και την ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα και να πάρει μελί χρώμα (δεν την αφήνουμε να καεί πολύ,γιατί θα πικρίζει).
Εικόνα 756Ρίχνουμε τα αμύγδαλα.
Βράζουμε το ένα κιλό νερό.Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την καραμέλα,ανακατεύοντας με προσοχή,γιατί πιτσιλάει και καίει πολύ.
Εικόνα 758Έπειτα στα άλλα 2 κιλά νερό ανακατεύουμε το νισεστέ να διαλυθεί καλά.
Εικόνα 760Το ρίχνουμε στην καραμέλα και βάζουμε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά,
Εικόνα 761 ανακατεύοντας συνέχεια να μη σβολιάσει.
Εικόνα 764Μόλις πήξει,το απλώνουμε σε ένα βαθύ ταψί.
Εικόνα 768 Αν θέλουμε το βάζετε λίγο στο φούρνο,για να κάνει κρούστα.
Εικόνα 772
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Τα ωραιότερα Γεμιστά

Η συνταγή της γιαγιάς μου!!!

SV104523

Υλικά
6 πιπεριές πράσινες για γέμισμα
2 μέτρια κρεμμύδια
1 μελιτζάνα μέτρια
την ψίχα από τις πιπεριές (το γύρω-γύρω από το κοτσάνι)
12 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
1 κον κασέ
μια χούφτα μαϊντανό
2 κουτ. δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
λάδι
νερό

Εκτέλεση
Kόβουμε τις πιπεριές 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι και αφαιρούμε την ψίχα (όλο το κομμάτι του καπακιού δηλαδή,το οποίο κρατάμε).
Εικόνα 844Τις καθαρίζουμε από τα σπόρια τις ρίχνουμε στο multi και τις ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε στο multi πολύ ψιλά. Ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια.
Εικόνα 846 Ζεσταίνομε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα παραπάνω υλικά να τσιγαριστούν,όχι πολύ.Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Εικόνα 848 Τέλος ρίχνουμε το κον κασέ,μισό ποτήρι νερό,τον μαϊντανό,το αλάτι, τα πιπέρια,λίγη ζάχαρη και τον δυόσμο και τα αφήνουμε να βράσουν για κάνα 5λεπτο.
Εικόνα 849 Γεμίζουμε τις πιπεριές.
Εικόνα 852 Τις βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε από επάνω λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό,ένα δάκτυλο από τον πάτο του ταψιού.
Εικόνα 854Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

SV104525
Tip
Για πιο ελαφριά,αν θέλετε,τα αχνίζετε και στο τέλος ρίχνετε το λάδι.Είναι εξίσου γευστικά. Έτσι τα έκανα για τη δίαιτα μου και ήταν τέλεια.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Kέικ τρούφας

Ένα από τα καλύτερα κέικ!!!
DSC02669

Υλικά
250γρ βιτάμ λιωμένο
6 αβγά (χωρισμένα κρόκους από ασπράδι)
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. αλεύρι
6 κουτ. γλυκού κακάο
2 κουτ. σούπας λεμόνι
9 κουτ.σούπας νερό
1 μπέικιν
1 βανίλια
τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Λιώνουμε το βιτάμ.Βάζουμε το βιτάμ,τη ζάχαρη,τους κρόκους,το λεμόνι,το κακάο,το νερό και τη βανίλια σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ.
Εικόνα 825
Κρατάμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το παραπάνω μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Εικόνα 827
Παίρνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα.
Εικόνα 824 Βάζουμε την μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα.Προσθέτουμε αλεύρι,μπέικιν και ανακατεύουμε σιγά με ένα κουτάλι.
Εικόνα 826Βουτυρώνουμε ένα ταψί βαθύ γύρω στα 24 εκ. και απλώνουμε μια λαδόκολλα στον πάτο.Βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε για ακριβώς 20 λεπτά,να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εικόνα 831
Μόλις κρυώσει,βάζουμε από πάνω την κούπα από το μείγμα που κρατήσαμε.
Εικόνα 832Απλώνουμε την τρούφα.
Εικόνα 833
                                           Kαλή επιτυχία!!!!!!!!!

DSC02672
 
Tip
Θέλει ψήσιμο ακριβώς 20 λεπτά,αλλιώς θα γίνει σαν μπισκότο.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Η τούρτα των ερωτευμένων

Μια τούρτα της τελευταία στιγμής με τέλεια αποτελέσματα!!!
Εικόνα 821
Υλικά
1/2 δόση παντεσπάνι
1 σακουλάκι κρέμα για μιλφέιγ της Γιώτης
1/2 δόση γλάσο
2 κουτιά Πουράκια ή στικάκια σοκολάτας
ζαχαρόπαστα

Εκτέλεση
Κάνουμε το παντεσπάνι και το κόβουμε στην μέση. Χτυπάμε το σακουλάκι βάση των οδηγιών και απλώνουμε τα 2/3 πάνω στο κομμένο παντεσπάνι.
Εικόνα 801Βάζουμε το άλλο κομμάτι από πάνω. Χτυπάμε το 1/2 της κρέμας με το γλάσο σοκολάτας και το απλώνουμε πάνω στην τούρτα.
Εικόνα 804 Σπάμε τα πουράκια στη μέση και τα βάζουμε γύρω από την τούρτα να γίνει σαν φώλια
Εικόνα 806Κάνουμε τα πουλάκια όπως παρακάτω και τα βάζουμε στην τούρτα,στερεώνοντας τα με οδοντογλυφίδες.
Εικόνα 807 Χρόνια Πολλά τους Ερωτευμένους και στην αδερφούλα μου που έχει σήμερα γενέθλια!!!
Εικόνα 818
Tips
Καλύτερα είναι αν βρείτε στικάκια σοκολάτας!Το αποτέλεσμα είναι πιο ωραίο!!!

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...