translation

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

Νηστίσιμη Πίτσα

Pin It

Μια πίτσα για χορτοφάγους,που δεν έχει να
ζήλεψει τίποτα από τη σπέσιαλ με
αλλαντικά!!!!!!!!!


DSCN6231

Υλικά
για τη ζύμη
2 1/4 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά ξερή
1 κιλό αλεύρι
2 κουτ. σούπας αλάτι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
λίγο λάδι

για τη γέμιση
10-15 πιπεριές κέρατο
3 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι ντομάτα
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

ζύμη
Ρίχνουμε σε ένα μπολ την μαγιά με το νερό να διαλυθεί.039Προσθέτουμε το αλεύρι,το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.041Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.042Μόλις φουσκώσει (περίπου 1΄ώρα μετά) βάζουμε στο ταψί λίγο λάδι,παίρνουμε τη μισή ζύμη και την στρώνουμε στο ταψί.050
Στρώση

Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.043Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.Ρίχνουμε πρώτα τις πιπεριές να τηγανιστούν,044έπειτα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.046Προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και το μαϊντανό.Αφήνουμε 5 λεπτά να βράσουν.048Τα αποσύρουμε από το μάτι και βάζουμε τη γέμιση πάνω στο ζυμάρι,απλώνοντάς το ομοιόμορφα.052Το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά το ζυμάρι.


DSCN6229

Tips
Mπορείτε να βάλετε ό,τι λαχανικά θέλετε!Εγώ θα συνιστούσα σε αυτή την πίτσα και μελιτζάνα.

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Γιουβέτσι στο πήλινο

Pin It

Συνταγή της γιαγιά μου της Σμυρνιάς,απλά πρόσθεσα το κασέρι.

008

Υλικά
2 κούπες κριθαράκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι
1/4 κουτ. γλ.. κανέλα
1/6 κουτ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
1 κον κασέ
1/2 ποτήρι νερό
αλάτι
κασέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.001Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα κατσαρολάκι να κάψει και τα τσιγαρίζουμε.Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε το κριθαράκι και το καβουρδίζουμε για 1 λεπτό.002Ρίχνουμε το κον κασέ,τα μπαχαρικά και το νερό,χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα να μην κολλήσει.005 Μόλις μαλακώσει το κριθαράκι το μοιράζουμε σε πήλινα πιατάκια και προσθέτουμε από πάνω κασέρι.007Το βάζουμε στο γκριλ,στην πάνω σχάρα,μέχρι να λιώσει το κασέρι και να πιάσει κρούστα.Το σερβίρουμε χωρίς να το βγάλουμε από το πήλινο.010

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Σπανακόρυζο

Pin It

Το αγαπημένο φαγητό του Ποπάυ !!!!!

012

Υλικά
1 κιλό σπανάκι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο λεμόνι
1/2 κούπα ρύζι
1 ποτήρι νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεματάμε για λίγο τα σπανάκια και τα στραγγίζουμε.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια,

001βάζουμε στη κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν.

003 Μόλις μαραθούν ρίχνουμε το σπανάκι και το ρύζι και ανακατεύουμε.

005

Ρίχνουμε το νερό τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το λεμόνι,χαμηλώνουμε την φωτιά

009 και βράζουμε το φαγητό μέχρι να γίνει το ρύζι.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!

010

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Μεθυσμένα με σιρόπι

Pin It

Για αυτούς που νηστεύουν!!!

042

Υλικά
6 φλιτz. ελληνικού σπορέλαιο
1 φλiτζ. τσαγιού μπύρα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 μπέικιν
1 βανίλια
λίγο αλάτι
1 κιλό φαρίνα

Γέμιση
250γρ καρύδια
2 κουτ.σούπας ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
λίγο γαρύφαλλο

Σιρόπι
3 φλιτz. τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 νερό
λίγο λεμόνι
ινδοκάρυδο

Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί

014 και τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά.

016

Γέμιση

Χοντροκόβουμε στο multi τα καρυδιά,τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

017

Παίρνουμε λίγη ζύμη,βάζουμε στο κέντρο λίγη γέμιση,

018

το κάνουμε μια μικρή μπαλίτσα και το βάζουμε στο ταψί.

021Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο,στους 180 βαθμούς,μέχρι
να ροδίσουν τα μεθυσμένα.

023 Στο μεταξύ ρίχνουμε σε ένα κατσαρόλι τη ζάχαρη με το νερό και τον χυμό από λεμόνι.

022

Bράζουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει
Μόλις βγάλουμε τα μεθυσμένα,ρίχνουμε στο ταψί το σιρόπι.Tα αφήνουμε 5 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε,μέχρι να ρουφήξουν όλο το σιρόπι.

024 Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο.

043

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

Tips

Τα μεθυσμένα πρέπει να είναι μικρά σαν τρουφάκια.
Το σιρόπι θα το μοιράσετε ανάλογα με τα ταψιά που θα βγάλετε.

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Το μεθυσμένο χταπόδι

Pin It

Μύρισε θάλασσα!!!

018

Υλικά
1 κιλό χταπόδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
1 κον κασέ
1 φύλλο δάφνης
1 κουτ. γλυκού αλάτι
λίγο κόκκινο πιπέρι
3-4 κόκκους μπαχάρι
πιπέρι μαύρο
1/4 κουτ. κανέλα

Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι

001

και το κόβουμε σε κομμάτια.

002Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να σοταριστούν.

004Μόλις ροδίσει, ρίχνουμε το χταπόδι.Το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά

007 και το σβήνουμε με το κρασί.

011

Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί.Προσθέτουμε το κον κασέ και όλα τα μπαχαρικά.

017 Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.

022

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!

Tips
Συνοδεύεται συνήθως με κοφτό μακαρονάκι ή ρύζι!

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Πασχαλινά Τσουρέκια

Pin It

Η καλυτέρη συνταγη για τσουρέκια!!!
Αφράτα με ινές και υγράσια για μέρες!!
Ακολουθηστε την κατα γράμμα
και το αποτελέσμα θα σας διακαιώσει!!
Tsoyrekia
Υλικά
250γρ. μαγιά ή 6 φακέλους στιγμής
3 1/3 κιλά αλεύρι σκληρό
400γρ. βούτυρο αγελάδος
1 κιλό ζάχαρη
8 μεγαλα αβγά
800γρ. γάλα
λίγο αλάτι
μαχλέπι, κακουλέ
2-3 σπόρους μαστίχα Χίου

Προζύμι
Χωρίζουμε από το αλεύρι 650γρ. και το ανακατεύουμε με την μαγιά που έχουμε διαλύσει σε 2 ποτήρια χλιαρό νερό.

008Το αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.010
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε μια βαθιά λεκάνη. Χτυπάμε στο γουδί το μαχλέπι, το κακουλέ και την μαστίχα.012Τα ανακατεύουμε στο αλεύρι.013Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.015Βάζουμε το γάλα να βράσει και το ρίχνουμε στα αβγά.020Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο αλεύρι μαζί με το προζύμι.024 Λιώνουμε το βούτυρο.
Ζυμώνουμε το αλεύρι και κατά διαστήματα βουτάμε τα χέρια μας
στο ζεστό λιωμένο βούτυρο,μέχρι να τελειώσει. 028029Αν θέλουμε μέσα να είναι σαν σχοινιά δεν το ζυμώνουμε σταυρωτά,αλλά μόνο από τις δύο παράλληλες πλευρές ή δεξιοστροφά.

Μόλις βάλουμε όλο το βούτυρο 034σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 2-3 ώρες να φουσκώσει,σε ζεστό μέρος.035Έπειτα παίρνουμε λίγο από το ζυμάρι χωρις να το κάνουμε μπαλάκι το κάνουμε ένα φαρδύ μακρί μπαστούνι, παίρνουμε λίγο ακόμη και κάνουμε ένα πιο μικρό,μισό από το προηγούμενο,το βάζουμε στο κέντρο του μεγάλου μπαστουνιού(τραβάμε πάντα απο το ιδιο σημείο, οχι μια απο δεξια , μια απο αριστερα)036και το πλέκουμε σαν πλεξούδα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
DSC01906
Βάζουμε τα τσουρέκια στο ταψί.Τα αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν,τα αλείφουμε με αβγό και τα βάζουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.
DSC_3594
                         Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

TipsΤα υλικά πρέπει να είναι όλα ζεστά! Εγώ τα βάζω στο καλοριφέρ ή στο φούρνο στους 50 βαθμούς για λίγο.Ακόμα και το αλεύρι,τα αβγά αλλά και το σκεύος που θα φουσκώσει η ζύμη θα πρέπει να είναι ζεστά.Αν κάνετε την συνταγή ακριβώς,δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχετε!
Η συνταγή είναι από την μαγιά της ΖΑΝΑΕ.

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...