Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Λαζάνια με ροζέ σάλτσα

Θα τα ερωτευτείτε…

DSC_0200-001

 

Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
1 μέτριο κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. βιτάμ
1 σάλτσα ντομάτας
1 κρέμα γάλακτος 200γρ.
αλάτι, πιπέρι,
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού γκούντα

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο στο multi (όχι πουρέ). 

Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια  και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν.

DSC_0170

Μόλις ροδίσουν,ρίχνουμε τη σάλτσα με τη ζάχαρη,το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.

DSC_0171

 

Μόλις σωθούν τα υγρά ρίχνουμε την κρέμα.Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

DSC_0179

 

Ρίχνουμε μέσα το γκούντα

DSC_0180

 

και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.

DSC_0182
                                        Καλή Επιτυχία!!!

DSC_0203

 

                                          

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Πατάτες ογκραντέν με κοτόπουλο

Δε θα μείνει φτερό….

025_thumb[42]

Υλικά
2 μπούτια κοτόπουλο ή ένα στήθος από μεγάλη κότα
4 μεγάλες πατάτες
500 γρ.κρέμα γάλακτος
2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
4-5 μεγάλα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κουτάκι  Mix τυριών
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε.

001

Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους.

003

Σε καυτό λάδι ρίχνουμε τις πιπεριές να τσιγαριστούν.Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τα μανιτάρια

004

και τέλος το κοτόπουλο.Τα ανακατεύουμε 2-3 λεπτά και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

007

Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε σε πυρέξ.

008

Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το κοτόπουλο,

009

την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

010

Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο

011

και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.Μόλις μαλακώσουν βγάζουμε το αλουμινόχαρτο ρίχνουμε τα τυριά

017

και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.

021_thumb[31]

                              Καλή Επιτυχία!!!!

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Τούρτα σκεπαστή

Ένα πραγματικό όνειρο…

054 Υλικά

Παντεσπάνι
6 αβγά χωρισμένα
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 μπέικιν πάουντερ

Γέμιση
2 σακουλάκια κρέμα αραβοσίτου βανίλιας
1/2 λίτρο γάλα
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
250 γραμμάρια βούτυρο

Σιρόπι
ένα μικρό γάλα κακάο

για την επικάλυψη σοκολάτας
100 γραμμάρια κουβερτούρα
100 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κ.σ. γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.

033

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να γίνουν σαν κρέμα.

029

Έπειτα βάζουμε σιγά-σιγά τους κρόκους στη μαρέγκα.

034

Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι,για να μην ξεφουσκώσει.

035

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

037

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα κακάο να βράσει.Μόλις λιώσει εντελώς,ρίχνουμε το σιρόπι επάνω στην κρύα τούρτα (το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό).

039

Γέμιση
Κρατάμε ένα ποτήρι γάλα,προσθέτουμε το περιεχόμενο από τα σακουλάκια,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά,για να μη μείνουν σβόλοι.

026

Βάζουμε το υπόλοιπο να βράσει.Μόλις πάρει βράση,ρίχνουμε το ένα ποτήρι γάλα με τις σκόνες και ανακατεύουμε συνεχώς να μη σβολιάσει.

028

Μόλις πήξει,το αποσύρουμε από το μάτι,το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.Μόλις κρυώσει,ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το χτυπάμε,μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.

041

Το απλώνουμε πάνω στην τούρτα ομοιόμορφα.

042

Επικάλυψη
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά και το ανακατεύουμε,μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

043

Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε,μέχρι να λιώσουν τα υλικά.

045

Περιχύνουμε πάνω από την τούρτα.

046

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.

048

Καλή επιτυχία!!!047


Υ.Γ. Η τούρτα αυτή ειναι πολύ καλη να μπει και στην καταψυξη, επίσης επειδη εμένα δε μου αρεσει πολυ το σιρόπι με το ζαχαρόνερο θα σας πρότεινα να ζεστάνετε ένα γάλα μικρό κακαό και να το σιροπιάσετε.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Αβγόφετες με γάλα

Το αγαπημένο σνακ των παιδικών μου χρόνων!!!

DSC00104

Υλικά
5-6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 αβγά χτυπημένα
1 ποτήρι γάλα
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες.

DSC00097

Βάζουμε το λάδι να κάψει και βουτάμε το ψωμί στο γάλα

DSC00098

και από τις δυο μεριές.Έπειτα στο αβγό

DSC00099

και το βάζουμε στο λάδι που έχει κάψει,μέχρι να ροδίσει και από τις δυο μεριές.

DSC00102

Σερβίρουμε με αλάτι ή ζάχαρη.

 

          DSC00111                                      Καλή επιτυχία!!!!!!!

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Καροτοκεκάκια διαίτης

Η συνταγή είναι της φίλης Βενετίας.                    
Καταπληκτική…και ότι καλύτερο για τη δίαιτά μας και τα μωρά!!!

031

Υλικά
1/2 κούπας σταφίδες(μουλιασμένες σε νερό για 30 λεπτά)
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
3/4 κούπας σπορέλαιο
1/2 κούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μέλι
1/2 κου. γλυκού κανέλα
λίγο αλάτι
1 αβγό
1 1/2 κούπα καρότα τριμμένα στο λεπτό ρεντέ
1 κουτ.γλυκού σόδα φαγητού    
χυμό από ένα μικρό πορτοκάλι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Χτυπάμε για 3 λεπτά το λάδι,τη ζάχαρη,το μέλι και το αβγό.

025

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα και τα χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.

026

Βάζουμε 12 χάρτινες θηκούλες σε υποδοχές φόρμας για μάφινς και με μια μικρή κουτάλα μοιράζουμε το μείγμα.

029

Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.

030

                                Καλή επιτυχία!!!

043

ΣΗΜ.
Τα κεκάκια μέσα θα είναι πολύ μαλακά σαν νωπά.Έτσι όμως πρέπει να είναι.Επίσης μπορείτε αντί για άσπρο αλεύρι να βάλετε μισό άσπρο,1/4 μαύρο και 1/4 κουάκερ.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Παντεσπάνι Βουτύρου

Χθες είχε γενέθλια ο άντρας μου και κάναμε μια πρόχειρη
τουρτίτσα με ένα τέλειο παντεσπάνι…

033

Υλικά
4 αβγά
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φαρίνα
1 κουτ. μπέικιν
1/8 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.

001 Ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη

002

και έπειτα έναν έναν τους κρόκους.

003

Κλείνουμε το μίξερ,ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε σιγά σιγά να μη φύγει ο αέρας και ξεφουσκώσει το μείγμα.

004 Έπειτα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο κουταλιά κουταλιά.

006  Αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψάκι 26 εκ.

007

και το ψήνουμε για 20-30 λεπτά.

010

                                   Καλή Επιτυχία!!!

Η συνταγή είναι της κ. Αλεξιάδου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...