translation

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Μυδοπίλαφο

Pin It

Από την καλύτερη μαγείρισσα του κόσμου…
τη γιαγιά μου…

DSC01646

Υλικά
1 σακουλάκι μύδια μαζί με το ζουμί
2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
4 φλυτζάνια νερό (μαζί με το ζουμί από το σακουλάκι με τα μύδια)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι
λίγο άνηθο προαιρετικά

Εκτέλεση
Στραγγίζουμε με μια πετσέτα το ζουμί από τα μύδια.

DSC01628

Μετράμε πόσα φλιτζάνια είναι και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσει,
το ξαφρίζουμε.

DSC01632

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι,μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμυδάκι
να τσιγαριστεί.

DSC01631

Όταν ροδίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για μισό λεπτό.

DSC01634

Με σουρωτήρι στραγγίζουμε και ρίχνουμε το ζουμί που έχουμε βράσει και
έχουμε μετρήσει,προσθέτουμε και το υπόλοιπο από το νερό.

DSC01635

Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια βγάζουμε την τρίχα που έχουν μέσα,τα
προσθέτουμε στο ρύζι,

DSC01637

Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και το αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να
μαλακώσει το ρύζι.
Αν δούμε ότι σώνετε το νερό και το ρύζι είναι ακόμη σκληρό προσθέτουμε λίγο
ζεστό νερό επιπλέον.

DSC01645

                                        Καλή Επιτυχία!!!

ΣΗΜ:Η αναλογία ρύζι με νερό είναι 1 προς 2,δηλαδή 1 κούπα ρύζι με 2 κούπες νερό
(κάποιοι το κάνουν και 1 προς 2,5).
Αν σας προβληματίζει το ζουμί από το σακουλάκι με τα μύδια,παραλείψτε το και βάλτε μόνο νερό.
Όλη η γεύση όμως σίγουρα είναι στο ζουμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...