Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Νηστίσιμος Μουσακάς (χωρίς μελιτζάνα)

Γιατί και η νηστεία θέλει καλοπέραση…
DSC01707_thumb[15]
Υλικά250 γρ. κιμά σόγιας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2  κονσέρβα κον κασέ
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,κανέλα
1 κιλό πατάτες
μουστάρδα
λάδι ρίγανη
1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη στο ρεντέ
ΕκτέλεσηΒάζουμε τον κιμά σόγιας σε νερό για 30 λεπτά,έπειτα τον στραγγίζουμε.
DSC01690
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε
το κρεμμύδι με το σκόρδο.
DSC01693
Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε και την σόγια,ανακατεύουμε συχνά γιατί κολλάει.
DSC01694_thumb[3]
Τέλος ρίχνουμε το κον κασέ με τα μπαχαρικά χαμηλώνουμε την φωτιά.
Μετά από 5 λεπτά το αποσύρουμε από το μάτι.
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες ρίχνουμε μουστάρδα,
λάδι,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και τις ανακατεύουμε,
DSC01695
Στρώνουμε τις μισές  στο ταψί,ρίχνουμε από πάνω τον κιμά σόγιας
DSC01698
DSC01700
και ξανά πατάτες
DSC01701
και τέλος από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα,
DSC01703
Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ή σε γάστρα στους
200 βαθμούς,μέχρι να μαλακώσει καλά η πατάτα.Τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε
το αλουμινόχαρτο.
DSC01706_thumb[11]
                          Καλή Επιτυχία!!!!!!!
ΣΗΜ: Δεν χρησιμοποίησα μελιτζάνα γιατί δε την τρώνε όλοι στο σπίτι μας,εσείς φυσικά αν θέλετε την προσθέτετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...