translation

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Ο μεζές του Γιώργου

Pin It

Ο αγαπημένος μεζές του θείου μου…που μάλλον
θα γίνει και δικός σας!

DSC01780

Υλικά
μελιτζάνες
κολοκυθάκια
πιπεριές
σκόρδο
ξύδι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λαχανικά.Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες.

DSC01772

Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά πρώτα τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές και
στο τέλος τις μελιτζάνες.

DSC01773

Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.Βάζουμε
σε πιατέλα ψιλοκόβουμε το σκόρδο το ρίχνουμε πάνω
στα λαχανικά και τα ραντίζουμε με ξύδι.

DSC01781

Αφήνουμε 1-2 ώρες να πάρουν γεύση.

DSC01776

                      Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!

ΣΗΜ: Η μελιτζάνα τραβάει πολύ λάδι όταν τηγανίζετε γι’ αυτό το λάδι πρέπει να είναι καυτό!

4 σχόλια:

Εφη είπε...

Λιτό και απόλυτα γευστικό μεζεδάκι!!!
Να είναι στον καιρό τους όχι όπως τώρα και θα αναστενάξουν....τα ζαρζαβατικούλια..!

Αγγελική είπε...

Αυτός ήταν και ο μεζές της γιαγιάς μου η οποία έκανε σκορδοστούπι και το έριχνε πάνω στα λαχανικά και όταν ήμασταν παιδιά δεν την πλησιάζαμε!Τώρα φυσικά τον τσακίζουμε και μεις συνοδεία παγωμένης μπίρας...αχ καλοκαιράκι αργείς ακόμα

La luna είπε...

Εγώ κάνω κάτι παρόμοιο που έμαθα από τη γιαγιά μου αλλά μόνο με κολοκυθάκια. Τα τηγανίζω κανονικά σε καυτό λάδι (όχι αλευρωμένα!) και στο τηγάνι που τα τηγάνισα τσιγαρίζω σκορδάκι, ρίχνω νεράκι και μερικές κουταλιές ξύδι. Ρίχνω και τα κολοκυθάκια να πάρουν μια βράση και είναι έτοιμα.

Ανώνυμος είπε...

Ευγε! το μεζεδακι αυτο ...αλλο πραγμα!
Μπραβο Μαργαριτα!
Φιλακια,Αννα Μαρια

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...