translation

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Μαγειρίτσα

Pin It

Χριστός Ανέστη!!!!!!!!!!!

DSC02006

Υλικά
εντεράκια
1 συκωταριά
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια
1 ρίζα μαρούλι ψιλοκομμένο
1 κούπα ρύζι
1/2 ματσάκια άνηθο
1/2 ματσάκι δυόσμο
3-4 λίτρα νερό
αλάτι, πιπέρι
αυγολέμονο με 2 αυγά

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα εντεράκια!

DSC01932

DSC01936

Τα περνάμε με ένα ξυλάκι τα γυρνάμε ανάποδα,τα
πλένουμε καλά,τα ψιλοκόβουμε και τα αχνίζουμε.

DSC01940

Προσθέτουμε την συκωταριά που έχουμε ψιλοκόψει.

DSC01941

Βάζουμε λίγο λάδι και νερό  και τα αφήσουμε να βράσουν.
Σε μια άλλη κατσαρόλα αχνίζουμε με αρκετό νερό  και λίγο
λάδι τα κρεμμύδια, στο τέλος προσθέτουμε το μαρούλι.

DSC01942

Μόλις αχνιστούν όλα τα ρίχνουμε μέσα στα συκωτάκια και
προσθέτουμε νερό

DSC01944

μαζί με τον άνηθο, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.

DSC01947

Προσθέτουμε το ρύζι.

DSC01972

Μόλις μαλακώσει, κάνουμε αυγολέμονο και το ρίχνουμε

DSC01986

DSC01988

όπως στις οδηγίες.

DSC02005

                           Καλή Επιτυχία!!!!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά! Εγώ πάντως τα εντεράκια τα καθαρίζω πολύ πιο εύκολα (…με τρία παιδιά βρίσκω πατέντες)!!Με το ψαλίδι της κουζίνας τα κόβω κατά μήκος, ούτε να γυρίζω ούτε να περάσω όλη τη μέρα στην κουζίνα. Σαφώς και με τον παραδοσιακό τρόπο έχουν καλύτερη εμφάνιση, στη γεύση νομίζω όμως ότι δεν υστερούν.
Έφη

Pansofix είπε...

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!!!

F.tasoula είπε...

τελεια . χρονια πολλα σε ολους

Katerina Stamp είπε...

πολύ ωραία η ιδέα της Εφης

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...