translation

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Το ρεβανί της Ανθής

Pin It

Από τις καλύτερες συνταγές για ρεβανί.
Μια δοκιμή θα σας πείσει!!!!!!!

DSC_0717

Υλικά
6 αυγά
1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό
1/2 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
2 κούπες ζάχαρη
2 μπέικιν
4 βανίλιες
2 γιαούρτια αγελάδας
2 κούπες καλαμποκέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα (περγαμόντο κατά προτίμηση)

για το σιρόπι

5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
3,4 ξυλάκια κανέλα

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

gbs

fcdh

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί,βαθύ φούρνου και ρίχνουμε το μείγμα.

jhxvl

jh;

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά,ανάλογα
με τον φούρνο . Μόλις ψηθεί το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν
δύο βράσεις.

jfk

Προσεκτικά με την κουτάλα της κουζίνας περιχύνουμε το καυτό σιρόπι στο
κρύο ρεβανί για να μη ξεκολλήσει η κρούστα από επάνω.

DSC_0715

                                    Καλή επιτυχία!!!!!!!

Πεντανόστιμο,συνοδεύεται πολύ ωραία με σπιτική λεμονάδα και μία μπάλα
παγωτό καϊμάκι.
 
Οι φωτογραφίες και το κείμενο είναι της φίλης μου Ανθής.

17 σχόλια:

para-kelsoscooks είπε...

Πέρα από τις ωραίες συνταγές που αναρτάτε κάθε φορά, πρέπει να το ξέρετε ήδη- αλλά δεν μας λέτε το μυστικό- και οι φωτογραφίες σας είναι εξ ίσου πολύ ωραίες και ελκυστικές.

Εφη είπε...

Το προτείνεις όπως ακριβώς μου αρέσει, με παγωτό καϊμάκι, όχι ότι να' ναι!! Ανάβεις φωτιές!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Από τα αγαπημένα μας γλυκά!
Και με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι, απλά σούπερ!!

Vita είπε...

Καταγράφεται! Ένα ραβανί που έφαγα κάποτε στη Βέροια, με έχει κάνει να δοκιμάσω άπειρες συνταγές αναζητώντας τη γεύση του!

Ανώνυμος είπε...

Μολις το δοκιμασαμε καιεχουμε παθει την πλακα μας! Ειναι θεικο .Χιλια μπραβο το μπλογκ σας ειναι υπεροχο! Ευη

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μπράβο και ευχαριστώ!
Το έφτιαξα με αυτή η συνταγή και είναι -πέρα από πολύ εύκολο- ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ.
Δε συνηθίζεται, αλλά βρίσκω πως πολύ του ταίριαζαν τα αμύγδαλα φιλέ που έβαλα στην επιφάνεια πριν το ψήσιμο

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη!Χρόνια Πολλά σε όλους.Συγχαρητηρια για μια ακόμη επιτυχημενη συνταγή.Πραγματικά βλέποντας την συνταγή (το πόσο ευκολη είναι)δεν περίμενα τέτοιο γευστικό αποτέλεσμα.Ισως το καλύτερο ρεβανί που εχω φάει.Να'στε καλά για τις ωραίες σας συνταγές.Σούλα.

portstella@gmail.com είπε...

Το εχω στο φουρνο και ψηνεται....Ειναι για τη καλη μου γειτονισσα Ποπη....Θα γραψω εντυπωσεις αν και ειναι εκ των προτερων θετικοτατες.....
Φιλια
Στελλα

portstella@gmail.com είπε...

Οι προσδοκιες δεν διαψευτηκαν......Φανταστικο γλυκο... Κερδιζει τις εντυπωσεις...... Δεν αντισταθηκε ουτε ο πιο δυσκολος ουρανισκος...
Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απο ολους....
Φιλια
Στελλα

Ανώνυμος είπε...

ta potiria gia to siropi ine ola idia ego exo ke magala ke mikra pia na valo mipos mporo na metriso me tin koupa ton 250ml gia kati pio standar efxaristo

margarita είπε...

ναι καλυτερα ετσι ικαι αλλιως τα ποτηρια ειναι 250γρ
περιμενω εντυπωσεις

Ανώνυμος είπε...

ego den to petixa ekana poli kero mia sintagi sas me to onoma revani to telio giati den iparxi alo itane ontos to telio

Ανώνυμος είπε...

otan lei 2 beikin enoei fakelakia;

margarita είπε...

Καλησπέρα
Ναι ειναι 2 τα μπεικιν.
Καλη Επιτυχια!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

gia sas tha ithela na rotiso me ti allo mporoume na antikatastisoume to kalampokelaio?sas euxaristw.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΑΕΙ!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΡΕΒΑΝΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ Κ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΑΕΙ!ΑΞΙΖΕ Ο ΚΟΠΟΣ Κ ΑΠΟ ΔΩ Κ ΠΕΡΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ!ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...