translation

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Μακαρόνια με καβούρι

Pin It

Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του….

DSC04129

Υλικά
1 κιλό Καβούρια φρέσκα
2 πακέτα σπαγγέτι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3-4 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες στο multi
αλάτι ,  πιπέρι, λίγη ζάχαρη
το ζωμό από τα καβούρια

Εκτέλεση
Ζεματίζουμε τα καβούρια (για να μην είναι  πλέον ζωντανά), τα πλένουμε,
Τα βράζουμε με αρκετό νερό για 15-20 λεπτά, σουρώνουμε το ζωμό τον
βάζουμε στην άκρη και αφήνουμε τα καβούρια σε ένα πιάτο.

DSC04117

Αφήνούμε τις δαγκάνες και τις βάζουμε στην άρκη  Σε μια βαθιά κατσαρόλα
βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο

DSC04118

μόλις ροδίσουν ρίχνουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά,

DSC04119

έπειτα το ζωμό από τα καβούρια χωρίς να συμπληρώσουμε νερό,

DSC04120

μόλις πάρει βράσει ο ζωμός ρίχνουμε τα μακαρόνια τα βράζουμε, 2-3 λεπτά πριν ετοιμαστούν ,

DSC04122

ρίχνουμε και τις καβουροδαγκανες,

DSC04123

Αποσύρουμε τα μακαρόνια από το μάτι χωρίς να στραγγίξουμε τα μακαρόνια, (το νερό σώνετε σχεδόν όλο)

DSC04124

                       Καλή Επιτυχία!!!!!!!!

Υ.Γ. με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε καραβίδες ή γαρίδες μεγάλες.

1 σχόλιο:

Αγγελική είπε...

Λοιπόν είναι μια απο τις πιο ωραίες καβουρομακαρονάδες ή μάλλον η πιο ωραία.Το ζεμάτισμα των καβουριών στην αρχή δεν τα αφήνει να αδειάσουν το κρέας τους μέσα στο νερό και το βράσιμο του ζυμαρικού μέσα στην σάλτσα και στο ζωμό είναι απλά θεικό, βράζει ακριβώς όπως πρέπει χωρίς να λασπώσει.Με ενθουσιάσε πολύ και η απώλεια μαιντανού που τελικά δεν πάει με όλα.Το φαγητό αυτό μυρίζει θάλασσα.Τώρα που τα καβούρια είναι σε εξευτελιστική τιμή λόγω πληθώρας αξίζει να τη δοκιμάσετε.Μπράβο και πάλι μπράβο!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...