translation

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Ρύζι στο πιάτο

Pin It

Παραδοσιακή μικρασιατική συνταγή !!!

 

DSC02500

Υλικά για 4 άτομα

1 κον κασέ ) ή 2 (ντομάτες τριμμένες)

λίγο λάδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 χούφτα μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

1 κ.γ. ζάχαρη

1 1/2 κούπα ρύζι για πιλάφι

3 κούπες  νερό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι , μόλις κάψει προσθέτουμε την ντομάτα τα μπαχαρικά και την ζάχαρη να τσιγαριστεί,

DSC02493

όταν πιει όλα τα υγρά της, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε να “τσιγαριστεί” με την σάλτσα ντομάτας ,

DSC02496

προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό,

DSC02497

ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το νερό και περιμένουμε να βράσει,

DSC02498

μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά στο 1/3 της δύναμης της, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει,

DSC02499

Μόλις μαλακώσει κλείνουμε το μάτι, το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά να φουσκώσει.

DSC02504

                   Καλή Επιτυχία!!!!

3 σχόλια:

Vesna Marija Dencic είπε...

Super je kao dodatak uz meso. ovo sutra probam. Pozdrav iz Srbije.

marimar είπε...

Έχω χρόνια να το φτιάξω. Με φρέσκια ντομάτα το προτιμώ και σ' ευχαριστώ που μου το θύμισες, αν και με βρίσκεις σε περίοδο βραστών κολοκυθιών....
Το πιο ωραίο ρυζάκι, που μπορεί να στο συντροφέψει και λίγο γιαουρτάκι στο πλάι.

pikrodaphne είπε...

Η αλλιώς ντοματόρυζο... :)
Νοστιμότατο!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...