translation

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

1η κοπή πίτας

Pin It

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την
πραγματικά μεγάλη συμμετοχή
σας στην εκδήλωσή μας για την
πρώτη

κοπή βασιλόπιτας του blog μας.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε του χρόνου να
είμαστε ακόμη περισσότεροι!!!!


Και μερικές φωτογραφίες από την
υπέροχη αυτή συνάντηση:

Οι βασιλόπιτες

DSCN5035

DSCN5036

Εικόνες από τον μπουφέ (όσο μπορεί να αποθανατίσει
μια φωτογραφική μηχανή)
που πραγματικά ήταν πολύ μεγάλος!


DSCN5029

DSCN5033

DSCN5037

DSCN5038

DSCN5040

DSCN5044

DSCN5030

DSCN5039

Και φυσικά όλοι εσείς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας!!!

DSCN5047

DSCN5028

DSCN5043

DSCN5052

DSCN5046

DSCN5027[1]

DSCN5050


DSCN5045

Και του χρόνου!!!

Κοπή Πίτας


Ευχαριστούμε επίσης για τα δώρα :

Την Φιλιώ Τσολάκη
Αντιπρόσωπο της Avon
Την Τσαρτσάλη Σταυρούλα
28ης Οκτωμβριού 16 Εύοσμος
Είδη Προικός
Τσαφή Χρυσούλα
Εθν. Αντιστάσεως Κορδελιό
Κέντημα- Κλωστές
Μανουσαρίδης Γιώργο
Εθν. Αντιστάσεως Κορδελιό
Κομμωτήριο
Νάντια Τυφίδου
Περιποίηση νυχιών

Επίσης πολλά ευχαριστώ στη φίλη μας Τασούλα για την πάντα αμέριστη βοήθεια της σε όλα!!!

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Πικάντικες μπριζόλες

Pin It

Για τους μερακλήδες!!!!

DSC01214

Υλικά
4 μπριζόλες λαιμού
1/2 κούπα λάδι
2 κ.σ. καυτερή μουστάρδα
1 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ πάπρικα
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
χυμό από 1 λεμόνι
3-4 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση
Πλένουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε στη γάστρα ή
στο ταψί με τις πατάτες.

DSC01208

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός νερού
και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε πάνω στις μπριζόλες
και από τις 2 μεριές,

DSC01210

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.

DSC01214

                               Καλή Επιτυχία!!!

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Pancakes

Pin It

Για καλό πρωινό και όμορφη μέρα!!!

DSC01207

Υλικά
225 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
110 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
30 γρ. βούτυρο αγελάδος
240 γρ. γάλα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι,το μπέικιν και τη ζάχαρη.
Τα ανακατεύουμε καλά,ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά,
το βούτυρο λιωμένο και το γάλα.

DSC01195

Ανακατεύουμε να γίνουν χυλός.

DSC01198

Αφήνουμε 15 λεπτά να σταθεί.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντοκολλητικο τηγάνι και
ρίχνουμε με μια κουτάλα.

DSC01200

Αφήνουμε για 2 λεπτά και το γυρνάμε.

DSC01203

Ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά και το βγάζουμε.

DSC01201

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με μερέντα,μέλι,μαρμελάδα ακόμη και σοκολάτα.
Αν δε τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως,βάζουμε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο
και τα σκεπάζουμε για μια πετσέτα.

DSC01205

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!

Η συνταγή είναι του Στ. Παρλιάρου

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Η πίτα της αρχάριας

Pin It

Πεντανόστιμη και πανεύκολη!!!

DSC01193

Υλικά
500 γρ. αλεύρι μαλακό
300 ml νερό
1 κ.γ. αλάτι
500 γρ. τυρί φέτα
1 αβγό
λίγο πιπέρι
100 ml λάδι
100 γρ. βούτυρο


Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το νερό και το αλάτι και τα ζυμώνουμε.

DSC01165

Φτιάχνουμε μια μπάλα.

DSC01166

Τη χωρίζουμε στα 5.

DSC01168

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το λάδι.
Ανοίγουμε τα μπαλάκια στο μέγεθος από ένα πιατάκι του γλυκού.

DSC01169

Βάζουμε σε βαθιά μπολάκια από 40γρ. του μείγματος του
λαδιού και τοποθετούμε μέσα τα φυλλαράκια που έχουμε ανοίξει.
Αφήνουμε για 30 λεπτά.

DSC01170

Παίρνουμε το κάθε φυλλαράκι αφού περάσει η ώρα και
το ανοίγουμε τραβώντας το από τις άκρες με τα χέρια,

DSC01181

Το κάνουμε τόσο λεπτό όσο ένα ρυζόχαρτο.

DSC01172

Ανακατεύουμε το τυρί με το αβγό και λίγο πιπέρι.

DSC01174

Ρίχνουμε αραιά πάνω στο φύλλο (αν σχιστεί σε κάποια σημεία δε πειράζει).

DSC01175

Διπλώνουμε σε φάκελο

DSC01176

και αφήνουμε στην άκρη.

DSC01177

Ανοίγουμε το επόμενο φύλλο με την ίδια διαδικασιά
και βάζουμε στο κέντρο αυτό που έχουμε ήδη διπλώσει.

DSC01180

Διπλώνουμε το δεύτερο φύλλο πάνω στο πρώτο.Το ίδιο και
κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα,βάζουμε δηλάδη το ήδη
διπλωμένο φύλλο μέσα στο επόμενο.

DSC01183

Μεταφέρουμε την πίτα σε ταψί 26 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

DSC01184

                          Καλή Επιτυχία!!!

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...