Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Greek Salad

Τη ζηλεύουν οι ξένοι,αν και είναι τόσο απλή…

DSC04031

Υλικά
2 ντομάτες κομμένες
1 αγγουράκι κομμένο ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 κομμάτι τυρί φέτα
7-8 ελιές μαύρες
αλάτι,ρίγανη
ελαιόλαδο (μόνο!)
ξίδι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.

DSC04024

DSC04026

Βάζουμε από πάνω τη φέτα και τις ελιές.Τέλος,ρίχνουμε λάδι,ξίδι και αλάτι.

DSC04032

                      Καλή Επιτυχία!!!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η διατροφική αξία του παγωτού.

 

SV104359

Η ιστορία του παγωτού ξεκινά στην Περσία τον 4 π.Χ αι. Για την παρασκευή παγωτού, οι Πέρσες, χρησιμοποιούσαν χιόνι από τα βουνά που στη συνέχεια αναμιγνύεται με χυμό σταφυλιού. Στη συνέχεια, το παγωτό εμφανίζεται στην Κίνα τον 2ο π.Χ αι. σαν ένα μείγμα πάγου, γάλακτος και ρυζιού. Η πρώτη καταγεγραμμένη συνταγή παγωτού απαντάται στη Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Λονδίνο το 1718.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών προτιμούμε να καταναλώνουμε φρούτα, χυμούς, σαλάτες, γιαούρτι, επιλογές που δροσίζουν και ελαττώνουν τη θερμοκρασία του σώματος. Πρωταρχική επιλογή των περισσοτέρων για το καλοκαίρι αποτελεί το παγωτό.

Το παγωτό ως έδεσμα είναι πολύ παρεξηγημένο καθώς είναι πλούσιο σε λιπαρά και θερμίδες και έτσι θεωρείται πολύ παχυντικό. Όμως έχει πλούσια ενεργειακή και θρεπτική αξία και μπορεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε αρκετά μεγάλο ποσοστό.

Το βασικό συστατικό του παγωτού είναι το γάλα. Αυτό μπορεί να είναι πλήρες, ημιαποβουτυρωμένο, νωπό, σε σκόνη ή συμπυκνωμένο (εβαπορέ) . Άλλα συστατικά του παγωτού είναι τα αβγά, η κρέμα γάλακτος, η ζάχαρη, τα γλυκαντικά και το βούτυρο. Τέλος, προστίθενται χρώματα, αλκοόλ, σιρόπι, κομμάτια σοκολάτας, χυμοί φρούτων ή ξηροί καρποί που συντελούν στη βελτίωση της γεύσης, αλλά και της εμφάνισης του παγωτού.

Επίσης, για τη διαμόρφωση της ρευστότητάς του χρησιμοποιούνται σταθεροποιητές και γαλακτωματοποιητές. Οι σταθεροποιητές εμποδίζουν το σχηματισμό κρυστάλλων και βελτιώνουν την υφή και τη ρευστότητα των παγωτών. Οι γαλακτωματοποιητές παρασκευάζονται είτε από βιολογικά υλικά είτε από λιπαρά οξέα και τα παράγωγά τους. Οι χρωστικές ουσίες είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται ως χρώματα στο παγωτό. Μία συνηθισμένη χρωστική ουσία είναι η καραμέλα.

Αν δούμε τη σύσταση του παγωτού σε θρεπτικά συστατικά, διαπιστώνουμε πως περιέχει φώσφορο, μαγνήσιο, λιποδιαλυτές βιταμίνες (Α, D, Ε), βιταμίνη C και βιταμίνες Β1, Β2, Β6 και Β12 και πρωτεΐνες γάλακτος, όπως η καζεΐνη, και υδατάνθρακες, όπως η λακτόζη του γάλακτος. Το παγωτό περιέχει συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) που έχει προστατευτική δράση για χρόνιες παθήσεις. Επιπροσθέτως, τα 100 γρ. παγωτού προσδίδουν περίπου 100-120 mg ασβέστιο, δηλαδή περίπου το 10% της ημερήσιας ανθρώπινης ανάγκης σε ασβέστιο, ενώ τα 100 ml γάλα προσδίδουν 140 mg. Άρα διαπιστώνουμε ότι η θρεπτική αξία του παγωτού είναι σημαντική, όπως και του γάλακτος.

Η θερμιδική αξία του παγωτού κυμαίνεται μεταξύ 80 και 300 θερμίδων τα 100 γρ. ανάλογα με την περιεκτικότητά του σε λιπαρά. Αν σκεφτεί κανείς πως άλλα εδέσματα, όπως το κρουασάν ή τα μπισκότα, έχουν σχεδόν διπλάσιες θερμίδες ανά 100 γρ., τότε σίγουρα το παγωτό δεν αποτελεί την πλέον υψηλοθερμιδική επιλογή. Σε ποσότητα 2 μερίδων των 100-120 γρ. σε εβδομαδιαία βάση, η κατανάλωση παγωτού είναι ασφαλής για τη διατήρηση του βάρους μας, στο πλαίσιο πάντα μιας ισορροπημένης διατροφής. Μπορείτε να επιλέξετε χαμηλοθερμιδικά παγωτά, με 0% ζάχαρη και λιπαρά και καλό θα ήταν να αποφύγετε τα σύνθετα παγωτά με ξηρούς καρπούς, επικαλύψεις σοκολάτας και φρούτα σε σιρόπι (όπως το παρφέ) διότι είναι πλουσιότερα σε κορεσμένα λιπαρά και έχουν μεγαλύτερη θερμιδική αξία. Τα πιο χαμηλοθερμιδικά παγωτά είναι το σορμπέ, η γρανίτα και τα ξυλάκια που δεν έχουν επικάλυψη σοκολάτας. Για όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, καλό θα ήταν περιορίζουν την κατανάλωση παγωτού στη μία φορά στην εβδομάδα και να επιλέγουν απλές γεύσεις χωρίς σιρόπι ή τριμμένο μπισκότο που ανεβάζουν το γλυκαιμικό δείκτη.

Ενεργειακή απόδοση ανά 100 γρ. παγωτού

Κλασσικό με βασικές γεύσεις 150 Θερμίδες

Με μειωμένα λιπαρά και λιγότερα γλυκαντικά 100 Θερμίδες

Σορμπέ 100 Θερμίδες

Special (παρφέ, στρατσιατέλα κλπ) 220 Θερμίδες

Συνήθως τα παγωτά με χαμηλά λιπαρά παρασκευάζονται από γάλα αποβουτυρωμένο. Η αποβουτύρωση του γάλακτος αποτελεί φυσική διαδικασία. Mε άλλα λόγια, δεν γίνεται κατά τη διάρκεια της αποβουτύρωσης προσθήκη τεχνητών ουσιών που μπορεί να βλάψουν το προϊόν. Σε κάθε περίπτωση η ιδέα του να παρασκευάζουμε μόνοι μας παγωτό είναι η πιο υγιεινή και σίγουρη επιλογή. Όταν παρασκευάζουμε μόνοι μας ένα επιδόρπιο γνωρίζουμε πάντα την ποιότητα των συστατικών που χρησιμοποιούνται. Επιπλέον στις σπιτικές συνταγές δεν χρησιμοποιούμε χρωστικές, συντηρητικά και βελτιωτικά υφής και γεύσης, όπως στα τυποποιημένα παρασκευάσματα.

Φροντίστε η κατανάλωση του παγωτού να γίνεται με αργό ρυθμό. Όταν ο ουρανίσκος έρχεται σε επαφή με πολύ παγωμένες τροφές δημιουργείται υπεραιμάτωση στην περιοχή η οποία με συγκεκριμένο μηχανισμό οδηγεί στην εμφάνιση πονοκεφάλου. Ο πονοκέφαλος αυτός είναι παροδικός και διαρκεί 4-5 λεπτά. Επιπροσθέτως, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην κατανάλωση παγωτού από άτομα που πάσχουν από διαβήτη, νεφροπάθειες και τροφικές αλλεργίες.

Συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν λέμε όχι στο παγωτό, διότι αποτελεί τροφή με πλούσια θρεπτική αξία. Προτείνουμε όμως να καταναλώνεται με μέτρο γιατί η υπερβολική κατανάλωση θα συντελέσει στην αύξηση βάρους.

Συνταγές με παγωτά

Άλλος για…Chicago;
Παγωμένα σάντουιτς της Λίτσας
Παγωμένα σαντουιτσάκια
Express παγωτό με OREO
Το πιο υγιεινό παγωτό!!!
Υπέροχο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή!
Παρφέ Φράουλας

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Παγωμένα σάντουιτς της Λίτσας

Σε 2 λεπτά έτοιμο!

DSC_0742

Υλικά
2-2 1/2 πακέτα πτι-μπερ με σοκολάτα
1 Kre Τorre (500γρ.)
1 μεγάλο κουτί ζαχαρούχο
1 ποτήρι γάλα

Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα.

P1020678

Στρώνουμε τα πτι μπερ σε ένα μακρόστενο ταψάκι με τη μεριά της σοκολάτας από κάτω.

P1020677

Στρώνουμε από πάνω την κρέμα και τοποθετούμε πάλι τα μπισκότα
με τη μεριά της σοκολάτας από πάνω.

P1020680

Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες μέχρι να παγώσουν,τα κόβουμε και τα σερβίρουμε. 

DSC_0755

                    Καλή Επιτυχία!!!

Τη συνταγή μου έστειλε η πολύ καλή μου φίλη Λίτσα

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Τα μυστικά του Μπάρμπεκιου

 

Ο καιρός ανοίγει και είναι ιδανικός για πάρτυ μέσα ή έξω από το σπίτι. Οργανώστε ένα κάλεσμα για μπάρμπεκιου που θα μείνει αξέχαστο σε σας και τους φίλους σας. Δοκιμάστε λαχταριστές γεύσεις και ζουμερές λιχουδιές. Το ψήσιμο είναι ο πιο παλιός τρόπος μαγειρέματος και ίσως ο πιο γευστικός. Κατά την διάρκεια του ψησίματος το λίπος απομακρύνεται και το φαγητό γίνεται πιο ελαφρύ! Προτιμήστε το ξύλο ή τα κάρβουνα από την ηλεκτρική συσκευή. Μπορεί να είναι μπελαλίδικο αλλά οι μυρωδιές θα σας ανταμείψουν!!

SV101340

Οργανωθείτε :

  • Tοποθετήστε τα υλικά και τα φαγητά που θα μαγειρέψετε σε ένα τραπέζι κοντά στο μπάρμπεκιου.
  • Χρησιμοποιείστε σακούλες μαγειρικής για το μαρινάρισμα. Βάλτε μέσα τα τρόφιμα, την μαρινάδα και σφραγίστε καλά. Αφήστε την σακούλα στο ψυγείο ανακινώντας περιστασιακά μέχρι να τα τοποθετήσετε στην ψησταριά.
  • Χρησιμοποιήστε αρωματικό λάδι* σε άψητο κρέας, ψάρι ή λαχανικά για πρόσθετη γεύση και πιο εύκολο ψήσιμο!
  • Αν χρησιμοποιήσετε ξυλάκια για σουβλάκι βυθίστε τα σε κρύο νερό για 30’ πριν το ψήσιμο. Έτσι δεν θα καούν. Αν χρησιμοποιήσετε μεταλλικές βέργες, αλείψτε τις με ελαιόλαδο πριν περάσετε το κρέας ή τα λαχανικά.
  • Ξεπαγώστε τα τρόφιμα πριν το μαγείρεμα.
  • Ωμά φαγητά που δεν θα μαγειρευτούν άμεσα, καλό είναι να φυλάσσονται στο ψυγείο.
  • Τοποθετείστε αρχικά τα τρόφιμα κοντά στα κάρβουνα για να καυτηριαστούν εξωτερικά και ύστερα μετακινήστε τα προς την άκρη της σχάρας για να ψηθεί καλά και το εσωτερικό χωρίς να καούν. Μόνο το κοτόπουλο και το χοιρινό πρέπει να μαγειρεύονται συνέχεια πάνω από τα κάρβουνα.
  • Μην χαράζετε τα κρέατα με μαχαίρι καθώς χρειάζονται τους χυμούς τους για να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
  • Χρησιμοποιήστε αρωματικά βότανα ή και ολόκληρες σκελίδες σκόρδο που θα προσθέσουν επιπλέον γεύση και άρωμα στα ψητά σας.

    Τα Εργαλεία του BBQ

    • Πινέλα ραντίσματος (για το μαρινάρισμα)
    • Σχάρες με μικρό πλέξιμο (για λαχανικά και ψαράκια)
    • Γάντια (για να κινείτε τα χέρια σας άνετα κοντά στην φωτιά)
    • Γυάλινα Μπολ (για τις μαρινάδες)
    • Ξυλάκια + Μεταλλικές Βέργες (για σουβλάκια, κεμπάπ ή λαχανικά)
    • Σπάτουλα (πρακτική για ψάρια ή λαχανικά)
    • Λαβίδες (για να μετακινείτε εύκολα ό,τι ψήνετε)
    • Συρματόβουρτσα για Καθάρισμα

    Τα μυστικά του Μερακλή Ψήστη:

    • Αποφύγετε την χρήση χημικών υγρών για το άναμμα της φωτιάς, ώστε να μην αλοιωθεί η γεύση του κρέατος.
    • Τα κάρβουνα θα πρέπει να έχουν ανάψει καλά πριν ξεκινήσετε να ψήνετε. Να είναι άσπρα.
    • Τα μεγάλα κομμάτια του κρέατος πρέπει να μαγειρεύονται αργά αργά.
    • Όσο μεγαλύτερο το κρέας, τόσο μεγαλώνει και η απόσταση που πρέπει να έχει από τα κάρβουνα ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
    • Προσοχή στο πάχος. Αν είναι τα κομμάτια του κρέατος ή των πουλερικών πολύ ογκώδη δεν θα ψηθούν καλά!
    • Χρησιμοποιήστε λαβίδες αντί για πιρούνι. Έτσι το κρέας δεν θα τρυπήσει και δεν θα χάσει τους χυμούς του.
    • Ενα ματσάκι από δεντρολίβανο, φασκόμηλο και μέντα, κρεμασμένο δίπλα από την ψησταριά σας θα δώσει τέλειο άρωμα την ώρα που ζεστένεται η φωτιά.

    Προσθέτοντας επιπλέον γεύση στα ψητά

    • Με Μαρινάδα: Μείγμα από υγρό όπως το ελαιόλαδο ή το ξύδι σε συνδιασμό με καρυκεύματα ή βότανα. Βυθίζετε το φαγητό στην μαρινάδα 30’ με 2 ώρες πριν το μαγείρεμα. Ιδανική για κοτόπουλο, χοιρινό και λαχανικά. Δίνει λεπτή γεύση. Ιδέες για μαρινάρισμα: Για Κρέας + Πουλερικά: Ελαιόλαδο, κόκκινο κρασί, πάπρικα ή Ελαιόλαδο, κομμένα κρεμμύδια, λεμόνι, δεντρολίβανο ή Ελαιόλαδο, χυμό πορτοκάλι, φασκόμηλο ή Βόντκα, ταμπάσκο, τζίντζερ ή Μπύρα. Για Ψάρι: Ελαιόλαδο, λευκό κρασί, λεμόνι, δεντρολίβανο, θυμάρι
    • Με Τρίψιμο: Πουδράρισμα με βότανα, μπαχαρικά και ψιλοκομμένο σκόρδο. Τριβουμε το μείγμα το φαγητό 15-20’ πριν το μαγείρεμα. Σχηματίζει μια κρούστα που δίνει έντονη γεύση σε κάθε μπουκιά. Ιδανική για μπριζολάκια, αρνίσια παϊδάκια, σολωμό αλλά και κοτόπουλο μπούτι. Ιδέες για τρίψιμο: Πάπρικα, Μαύρο Πιπέρι, Πιπέρι Καγιέν, Ασπρο Πιπέρι, Ξερή Μουστάρδα, Ζάχαρη ή Μουστάρδα,Μέλι,Ρίγανη
    • Σάλτσα BBQ: Γλυκοπικάντικη σάλτσα. Χρησιμοποιείται τα τελευταία 5-15 λεπτά του ψησίματος. Αλείφουμε προς το τέλος του ψησίματος για να καραμελώσουν όμορφα τα ψητά μας. Ταιριάζει σχεδόν με όλα. Ιδανικά με κοτόπουλο, παϊδάκια και γαρίδες.
    • Αρωματική Μαργαρίνη: Φυτική Μαργαρίνη ανακατεμένη με μυρωδικά. Χρησιμοποιείται σαν γαρνίρισμα όταν το φαγητό μας έχει ψηθεί. Ιδανική για μπριζόλες ή φιλέτα ψαριού.
    • Κέτσαπ ,μουστάρδα, τζατζίκι και άλλα dips είναι ιδανικό να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή πάνω στο τραπέζι. Ταιριάζουν γευστικά σχεδόν με όλα.

    Υγιεινή και Καθαριότητα:

    • Βεβαιωθείτε ότι η σχάρα καθώς και η συσκευή που θα χρησιμοποιήσετε είναι καθαρή.
    • Η σχάρα πρέπει να απέχει αρκετά από τα κάρβουνα ώστε να κυκλοφορεί αέρας κατά την διάρκεια του ψησίματος.
    • Χρησιμοποιείτε διαφορετικά μαχαίρια για το κρέας και άλλα για τα λαχανικά!
    • Μην επανατοποθετείτε το ψημένο κρέας στο πιάτο που το είχατε πριν ψηθεί.
    • Μην χρησιμοποιείτε πιάτα ή σκεύη που είχαν πριν ωμό κρέας ή κοτόπουλο.
    • Μην ξανα-χρησιμοποιείτε την σάλτσα που χρησιμοποιήσατε για το μαρινάρισμα καθώς αναπτύσσονται βακτήρια από το ωμό κρέας ή ψάρι.
    • Ελέγξτε ότι το κρέας έχει ψηθεί καλά πριν το σερβίρετε.
    • Καθαρίστε την σχάρα με Συρματόβουρτσα και ύστερα με Λεμόνι.

    Προσοχή Πυρκαγιά!!!!!!

    • Να φοράτε πάντα μια ποδιά και γάντια φούρνου. Αν έχετε μακριά μαλλιά καλύτερα να είναι τραβηγμένα πίσω.
    • Χρησιμοποιείτε εργαλεία σχεδιασμένα για barbeque.
    • Βεβαιωθείτε ότι η ψησταριά είναι καλά στερεωμένη, σε σταθερό δάπεδο. Μακριά από δέντρα, φράχτες ή περιφράξεις.
    • Μην μετακινείτε την ψησταριά όταν η φωτιά είναι αναμένη.
    • Ένας πυροσβεστήρας ή μια κουβέρτα πυρόσβεσης είναι καλό να υπάρχουν κοντά μας.
    • Ένα μπουκάλι με κρύο νερό είναι καλό να υπάρχει κοντά για την περίπτωση που οι φλόγες "ξεσπάνε" ανά διαστήματα.
    • Μην αφήνετε μικρά παιδιά να πλησιάζουν κοντά στη φωτιά ή το μπάρμπεκιου ακόμα και όταν το μαγείρεμα έχει τελειώσει.

Πως να αποφύγετε τα ενοχλητικά έντομα!

  • Πασπαλίστε τα κάρβουνα με μυρωδικά ενώ μαγειρεύετε. Δίνει ένα υπέροχο άρωμα στο ψητό ενώ κρατάει μακριά και τις μύγες!
  • Η Σιτρονέλλα και η Λεβάντα κρατάνε τις σκνίπες και τα κουνούπια μακριά. Θα τα βρείτε σε κερί ή σε αρωματικό σπρέυ. Εναλλακτικά, Προσθέστε 1 σταγόνα από αιθέριο έλαιο σε 1 λίτρο νερό και θα έχετε το δικό σας απωθητικό σπρέυ.

Και ο καιρός;

ΑΝ ΒΡΕΧΕΙ, τα περισσότερα τρόφιμα είναι κατάλληλα και για μαγείρεμα στην κουζίνα, όπως σε μια μικρή σχάρα ή σε ένα ζεστό φούρνο. Μην αφήσετε τη βροχή να σας χαλάσει την διάθεση!

Πηγη

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Σκορδάτα μακαρόνια με μανιτάρια

Η απόλαυση του πικάντικου!!!


P1020664


Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
6 μεγάλα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 φλ. ελληνικού λευκό κρασί
500 ml κρέμα γάλακτος
1 κούπα ανάμεικτα κασέρια (κίτρινα τυριά)
λίγο λάδι


Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα κασταρολάκι και ρίχνουμε το σκόρδο,


P1020652


μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια.Τα τηγανίζουμε μέχρι
να μαραθούν και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.


P1020653


Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να ρουφήξει τα πολλά υγρά.


P1020654


Προσθέτουμε τη μουστάρδα,την κρέμα και τα τυριά.


P1020656


Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτα 2-3 λεπτά και να πυκνώσει.
Αδειάζουμε στα μακαρόνια.


P1020658


Ανακατεύαμε να πάει παντού.


P1020663


Καλή Επιτυχία!!!!

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ταϋλανδέζικο τηγανιτό ρύζι

Εξωτική γεύση!!!

P1020647

Υλικά για 4 άτομα
3 σνίτσελ κοτόπουλο (φιλέτα)
2 αβγά
2 κούπες βραστο ρύζι Basmati
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα χωρίς σπόρια ψιλοκομμένη
6 φρέσκα κρεμμύδια μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
αλάτι,πιπέρι
1 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ. σάλτσα σόγια σος

Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε αναλόγια 2 κούπες ρύζι 5 κούπες νερό σε μέτρια φωτιά,χωρίς αλάτι,βούτυρο κτλ.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και τις πλένουμε καλα.
Τις τηγανίζουμε με λίγο λάδι στο γουοκ ή σε αντικολλητικό τηγάνι,μέχρι να ροδίσουν.

P1020636

Έπειτα ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε.

P1020637

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και την ντομάτα και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να μαλακώσουν.

P1020639

Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι καιανακατεύουμε.

P1020641

Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας.

P1020642 

Τέλος,προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια,

P1020643

ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

P1020645

                            Καλή Επιτυχία!!!

Η συνταγή είναι από την εκπομπή Μπουκιά και Συχώριο.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πίτσα Σπέσιαλ

Ποιος δεν τη λατρεύει;;;;;

DSC_3667

Υλικά
1 ζύμη για πίτσα
σάλτσα ντομάτας
10 μακρόστενες φέτες μπέικον
200γρ. τριμμένα κασέρια (κίτρινο τυρί)
200γρ. μοτσαρέλλα στρόγγυλη
2 μεγάλες πιπεριές λεπτοκομμένα
3 μανιτάρια λεπτοκομμένα
λίγο βούτυρο

Εκτέλεση
Λαδώνουμε  λίγο το ταψί και απλώνουμε πάνω το ζυμάρι
(οι πιτσαδόροι λένε ότι το ζυμάρι πρέπει να είναι σφιχτό).

P1020621

Απλώνουμε τη σάλτσα με ένα κουτάλι.

P1020622

Τοποθετούμε επάνω στη σάλτσα το μπέικον ,ενώ κρατάμε 2 φέτες για αργότερα,

P1020623

τα κασέρια,τη μοτσαρέλα,τις πιπεριές και τα μανιτάρια.

P1020624

Κόβουμε κομμάτια το μπέικον που κρατήσαμε και το σκορπάμε στην επιφάνεια.
Τέλος βάζουμε λίγο βούτυρο παντού.

P1020625

Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 –50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

DSC_3666

                            Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...