translation

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Μουσακάς

Pin It

Greek Mouzakas……

DSC_3582

 

Υλικά

3 μελιτζάνες

4-5 πατάτες

1 σάλτσα κιμά με 1 κιλό κιμά

μπεσαμέλ

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες με πάχος όσο το μικρός μας δακτυλάκι τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 1 ώρα στο σουρωτήρι,

DSC02811

Κόβουμε τις πατάτες επίσης με τον ίδιο τρόπο,

DSC02814

Σε καυτό λαδί τηγανίζουμε τις πατάτες ισα να ροδίσουν

DSC02819

και έπειτα τις μελιτζάνες (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λαδί).

DSC02813

Κάνουμε τον κιμά όπως οι οδηγίες της συνταγής και την μπεσαμελ. Στρώνουμε σε ένα βαθύ ταψί της πατάτες αν γέμισει η βάση συμπληρώνουμε με τις υπόλοιπες τα κενά,

DSC02829

έπειτα βάζουμε τον κιμά

DSC02831

από επάνω τις μελιτζάνες με τον ίδιο τόπο που κάναμε τις πατάτες

DSC02832

και τέλος την μπεσαμελ,

DSC02834

Ψήνουμε τον μουσακάς προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 μέχρι να ροδίσει η μπεσαμελ.

DSC02836

                               Καλή Επιτυχία!!!!!!!

DSC_3581

 

Υ.Γ. Μπορείτε αντί για μελιτζάνες να βάλετε κολοκυθάκια ή και τα δυο.

7 σχόλια:

Βίκυ είπε...

το αγαπημενο μου!!!!!!!!!!!

Χρυσαυγή είπε...

Αγαπημένο Ελληνικό φαγητό!

eleni είπε...

Πολύ αγαπημένος μουσακάς!!!
Φιλιά!!!

tea with hazel είπε...

moussakas is one of my all time favourite greek dishes..it's quite a bit of work but well worth the effort..x

maria είπε...

αχ τι υπέροχο φαί. ένα απο τα αγαπημένα μου φαγητά. Υπέροχη κλασική συνταγή.
εγώ βάζω πάντα και μιά στρώση κολοκυθάκια.
συγχαρητήρια για τις συνταγές σου. Πάντα βρίσκω κάτι είτε σαν πρόταση για το καθημερινό μας φαγητό είτε σαν καινούργια συνταγή. και πάλι μπράβο.

Kampia είπε...

Γεια σας !! :)
Ο φούρνος να είναι στις αντιστάσεις ή στον αέρα ?

Merci :D
Jenny

margarita είπε...

εγω χρησιμοποιω αερα αθες και δυο νομιζω δεν υπαρχει προβλημα

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...