translation

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Χοιρινό κότσι με πράσα στη γάστρα

Pin It

Αν έχεις κότσια δοκίμασε….

DSC02934

Υλικά

2 κότσια

6 πράσα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε κομμάτια

λάδι

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κότσια μέχρι να ροδίσουν, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν,

DSC02902

βάζουμε μέσα στην σάρκα τρυπώντας με το μαχαίρι το σκόρδο έπειτα το βάζουμε  στην άστα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό, το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς περίπου για 1μιση ώρα μέχρι να ξεκολλήσει το κρέας από το κόκκαλο,

DSC02905

Παράλληλα βράζουμε τα κομμένα πράσα,

DSC02911

τα στραγγίζουμε, στο λάδι από το κότσι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε και τα πράσα.

DSC02920

 

Αφού έχει γίνει το κρέας προσθέτουμε τα πράσα και ξαναβάζουμε την γάστρα για 20 λεπτά στο φούρνο. ΑΝ θέλετε κάνετε αυγολέμονο και ρίχνετε στο τέλος πάνω ή και σκέτο λεμονάκι.

DSC02937

                                Καλή Επιτυχία!!!!!!!

Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της μαμάς μου

9 σχόλια:

peps είπε...

Λιώμα μ' έκανες!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ρίγανη σε ποια φάση προστίθεται? Την αναφέρετε στα υλικά, αλλά δεν υπάρχει στην εκτέλεση. Αν φτιάξουμε και αυγολέμονο, ταιριάζει η ρίγανη? Ή σε αυτή την περίπτωση δεν την προσθέτουμε?
Επίσης, τα πράσα για πόση ώρα τα βράζουμε?
Ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας!!!

eleni είπε...

Αφού περιέχει, πράσα... το λατρεύω!!!

kathycallie είπε...

πω πω έτσι αχνιστό μου θέλω να το φάω τώρα!
kathy by anthomeli

Ζουζού είπε...

Τέλειο!!! το αγαπημένο μου φαγητό!!!και αχνιστό ότι πρέπει!! Μπράβο σου!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν απαντήσατε στο σχόλιο μου...

(σχόλιο 5 Απριλίου 2012 11:44 μ.μ.)

margarita είπε...

καλησπερα χιλια συγνωμμη
οχι στην περιπτωση του αυγολεμονου δε θα βαλετε εμενα βασικα δε μου αρεσει, αυτο ειναι θεμα γουστου, η ριγανη μπαινει στην φαση που τηγανιζουμε το κοτσι και εχεις δικιο πρεπει να το συμπληρωσω

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις! Και μια ερώτηση ακόμη, τα πράσα για πόση ώρα περίπου τα βράζουμε? Να μαλακώσουν καλά ή απλώς τα ζεματίζουμε?

margarita είπε...

μετα το ζεματημα τα τσιγαριζουμε και μετα τα ριχνουμε μεσα, μεχρι να μαλακωσουν.

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...