Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Χοιρινό κότσι με πράσα στη γάστρα

Αν έχεις κότσια δοκίμασε….

DSC02934

Υλικά

2 κότσια

6 πράσα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε κομμάτια

λάδι

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κότσια μέχρι να ροδίσουν, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν,

DSC02902

βάζουμε μέσα στην σάρκα τρυπώντας με το μαχαίρι το σκόρδο έπειτα το βάζουμε  στην άστα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό, το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς περίπου για 1μιση ώρα μέχρι να ξεκολλήσει το κρέας από το κόκκαλο,

DSC02905

Παράλληλα βράζουμε τα κομμένα πράσα,

DSC02911

τα στραγγίζουμε, στο λάδι από το κότσι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε και τα πράσα.

DSC02920

 

Αφού έχει γίνει το κρέας προσθέτουμε τα πράσα και ξαναβάζουμε την γάστρα για 20 λεπτά στο φούρνο. ΑΝ θέλετε κάνετε αυγολέμονο και ρίχνετε στο τέλος πάνω ή και σκέτο λεμονάκι.

DSC02937

                                Καλή Επιτυχία!!!!!!!

Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της μαμάς μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...