Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Πάβλοβα με φράουλες

Μια μπαλαρίνα στο πιάτο μας!!!!

DSC03148

Υλικά

Για την μαρέγκα

120γρ ασπράδια (από 4 μεσαία αυγά)

10γρ κορν φλαου ή νισεστέ

150γρ λεύκη ζάχαρη

70γρ καστανή ζάχαρη

για την σως

300γρ πολτοποιημένες φράουλες

50γρ ζάχαρη

Για την Γέμιση

400γρ κρεμά γάλακτος

300γρ φράουλες

Εκτέλεση

Μαρέγκα

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μεσαία ταχύτητα του μίξερ όχι στην δυνατή γιατί θα πάρει πολύ αέρα και θα κάτσει (προσοχή το σκεύος και τα χτυπητήρια να είναι στεγνά και να μην πέσει καθόλου κροκός μέσα δεν θα γίνει μαρέγκα ποτέ αν υπάρχει υγρασία)

DSC03131

μόλις αφρατέψει προσθέτουμε σταδιακά την άσπρη

DSC03132

και έπειτα την καστανή ζάχαρη

DSC03135

συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει πηκτή μαρέγκα όπως παρακάτω (να κάνει μύτες και όταν αναποδογυρίζουμε το σκεύος να στέκετε)

DSC03136

έπειτα προσθέτουμε το κορν φλαου και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

DSC03137

Σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα απλώνουμε την μαρέγκα  σε κύκλο με βάθος σαν να είναι φώλια .

DSC03139

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 για 2 ώρες. κλείνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε μέσα στον φούρνο να κρυώσει, (αν θέλουμε την βγάζουμε αλλά θα κάνει σπασίματα.

Για την σως

βάζουμε τις φράουλες και την ζαχάρωσε ένα κατσαρόλι και της βράζουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά (μετράμε από την στιγμή που αρχίζουν να βράζουν) την αποσύρουμε από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς

DSC03140

Μόλις κρυώσει εντελώς η μαρέγκα χτυπάμε την Σαντιγύ και την βάζουμε πάνω στην μαρέγκα.

DSC03141

κόβουμε της φράουλες στα 4

DSC03142

και περιχύνουμε από πάνω με την σως.

DSC03143

                          Καλή Επιτυχία!!!!

Υ.Γ. Το γλυκό αυτό τρώγετε την ιδία μέρα, αν δε θέλετε να κάνετε μαρέγκα μπορείτε να την πάρετε έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο, επίσης μπορείτε να βάλετε επάνω ότι φρούτο σας αρέσει.

H συνταγή είναι του ΣΤ. Παρλιαρου με κάποιες παραλλαγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...