translation

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Σαμπλε με Μερεντα

Pin It
Δε σου λέω τίποτα…
DSC03168
Υλικά για 40-50 μπισκότα
1 δόση μπισκότα βουτυρου
4 κουτ.σούπας μερεντα (ίσως χρειαστεί και παραπάνω)
1 κούπα τριμμένα φουντουκιά ή  αμυγδαλα(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κάνουμε την ζύμη όπως τις οδηγίες, την χωρίζουμε στην μέση, περνούμε το μισό ζυμάρι και το ανοίγουμε πάνω σε λαδόκολλα ένα μεγάλο και όσο μπορούμε τετράγωνο φύλο πάχος 2 χιλ περίπου.
DSC03158
απλώνουμε πάνω την μερεντα και τα τριμμένα φουντουκιά (εγώ δεν έβαλα λογά αλλεργία της μικρής μου)
DSC03159
Το τυλίγουμε σιγά σιγά σε ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά,
DSC03160
έπειτα κόβουμε λωρίδες 1 εκ. και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
DSC03162
Τα ψήνουμε σε προθερμασμενο  φούρνο για 8-10  λεπτά μέχρι να χρυσίζουν.
DSC03163
μην τα αφήσετε να ροδίσουν πολύ για τι θα γίνουν πολύ σκληρά.
DSC03167
                           Καλή Επιτυχία!!!!

12 σχόλια:

eleni είπε...

Το έκανα και εγώ αυτό πριν 15 μέρες... λατρεμένη merenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φιλιά!!!

nicole είπε...

Επειδή μου αρέσει πολύ η μερέντα και θέλω οπωσδήποτε να την κανω την συνταγή, πείτε μου στους πόσους βαθμούς προθερμαίνουμε τον φούρνο? Αντιστάσεις ή αέρα? Ευχαριστώ

margarita είπε...

καλησπερα στους 180 το προθερμενουμε εγωτα ψηνω στο αερα αλλα μπορεις και στις αντιστασεις εκει νομιζω θελει πιο οπολυ χρονο

nicole είπε...

Ευχαριστώ πολύ πολύ...

Ανώνυμος είπε...

τα εφτιαξα σήμερα και δνε εμεινε ουτε ένα!!! ευκολα και νόστιμα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!! Τα έφτιαξα εχθές για να τα προσφέρω στη δουλειά σήμερα για τη γιορτή της κόρης μου. Υπέροχα!!!!! Τέλεια!!!! Όλοι με ρωτάγαν που βρήκα τη συνταγή και φυσικά τους παρέπεμψα σε σας. Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη δουλειά που κάνετε. Ξένια

efi είπε...

καλησπερα!!ειναι ενα απο τα λατρεμενα τον παιδιων μου και οχι μονο!!!να στε καλα για τις ομορφες συνταγες σας!

Χριστίνα είπε...

Φαίνονται πολύ νόστιμα! Αλλά όταν πατάω πάνω στη συνταγή για τα μπισκότα βουτύρου, μου λέει πως δεν υπάρχει η σελίδα. Θα ήθελα να τη δω τη συνταγή για να τα φτιάξω! :)

Helena / Rico sin Azúcar είπε...

Yummy! Thanks for the step-by-step photos ;-)

Μυρτώ είπε...

Τα έκανα την Παρασκευή και δεν έχω σταματήσει να τρώω... Χρειάστηκε όμως να τα ψήσω περισσότερο από 10 λεπτά (δεν είχα πάρει χρώμα ακόμα), ίσως 15, αλλά μια χαρά έγιναν. Επίσης, καθώς τύλιγα τη ζύμη σε φύλλο δεν έμενε εντελώς ενιαία -φυσιολογικό ήταν αυτό? Θα τα ξανακάνω σίγουρα!!!

margarita είπε...

Καλησπερα Μυρτω,
Το θέμα με τον φουρνο εχεις δικιο γιατιο καθε φουρνος ψηνει διαφορετικά παιζει και η παλαιοτητα...
Οταν ψηθηκε ηταν ενιαιο? ΑΝ ναι δεν υπαρχει θεμα,

Μυρτώ είπε...

Μαργαρίτα καλημέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση...Ναι, ενιαία ήταν η ζύμη, μια χαρά. Για το φούρνο, νομίζω πως το πιο ασφαλές κριτήριο είναι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, όχι να καβουρντιστούν... Τώρα με ψήνει η κόρη μου να της τα κάνω για το σχολείο... να τα κεράσει... φιλιά και καλή εβδομάδα

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...