translation

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Ρυζόγαλο βανίλια

Pin It

Παραδοσιακές γεύσεις!!!!

DSC03210

 

Υλικά 6-7 μερίδες

1 λίτρο γάλα

1 φλιτ. ελλ. ρύζι γλασσέ ή Καρολίνα

4 κ.σ. μεγάλες ανθός αραβοσίτου με γεύση βανίλια

5κ.σ. μεγάλες ζάχαρη

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι να μαλακώσει πολύ αν πιει όλο το νερό δε το στραγγίζουμε , αν έχει αρκετό νερό το σουρώνουμε ,

DSC03091

Βάζουμε έπειτα το ρύζι (κρατάμε μισό φλιτζάνι γάλα) , το γάλα και την ζάχαρη να βράσουν,

DSC03093

ανακατεύουμε στο γάλα το άνθος αραβόσιτου , μόλις διαλυθεί το ρίχνουμε στο βραστό γάλα , ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά,

DSC03095

το μοιράζουμε σε μπολάκια και το πασπαλίζουμε με κανέλα.

DSC03212

                                  Καλή Επιτυχία!!!!

Υ.Γ. Το μείγμα πήζει κρυώνοντας, μπορείτε να βάλετε ότι γεύση άνθος αραβόσιτου θέλετε (φράουλα, μπανάνα, σοκολάτα,), αν πάλι δεν έχετε άνθος , βαλτέ κορν φλαου ή νισεστέ στην ιδία ποσότητα και προσθέστε βανίλια σε σκόνη.

9 σχόλια:

Μαμά Κουκουβάγια Βέρα είπε...

Και μου αρέσει το ρυζόγαλοοοο!!!

Ροδανθη είπε...

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα,φοβερό το σπιτάκι σας με πολύ ωραίες και ενδιαφέρουσες συνταγές θα τα λέμε συχνά(ωχ σαν απειλή ακούστηκε).Το ρυζόγαλο πάντως τέλειο πήρα το δικό μου κι έφυγα!!!!Να είσαι καλά!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το ρυζογάλο!δεν ξέρω αν το έβαλες τυχαία καλή μου αλλα στα μέρη μου(Θράκη)κάνουν ρυζόγαλο της Αναλήψεως σήμερα δηλαδή!!Χρύσα

Ανώνυμος είπε...

Και γω έτσι το κάνω και γίνεται τέλειο. Τη ζάχαρη όμως τη βάζω στο τέλος αφού σβήσω τη φωτιά, ανακατεύω καλά και δοκιμάζω αν χρειάζεται κι άλλο ή όχι ανάλογα...Τέλεια τέλεια, μπράβο που την ανέβασες!

eleni είπε...

Ρυζόγαλο υπέροχο!!!!!!!
Πολύ ωραίο!!!
Φιλιά!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ή του καφέ ρύζι;

margarita είπε...

καλησπερα πχι Χρυσα δε το ηξερα ..χαχαχα ειδες καμια φορα
ειναι φλιτ. του ελληνικου καφε

Ανώνυμος είπε...

καλημερα συγχαρητηρια για την σελιδα σας εχω κανει αρκετες απο τις συνταγες σας ασχολουμαι πολυ με την κουζινα θα ηθελα να κανω ενα σχολιο για το ρυζογαλο το εχω κανει και δεν ειναι αρκετα χυλομενο στο ψυγειο πηζει ελαχιστα επισης θα ηθελε λιγο ακομη ζαχαρη και λιγο ακομη ρυζι. Συγνωμη αλλα επειδη δοκιμαζω τισ συνταγες σασ θεωρησα οτι επρεπε να πω τη γνωμη μου γιατι το δοκιμασα

Chikala είπε...

εγω ριχνω μεσα και ενα μεγαλοκομματι φλουδα πορτοκαλι κ το αφαιρω μετα, ετσι κανει η γιαγια μου! ευχαριστουμε για τις αναλογιες!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...