translation

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Merentito

Pin It
Παγωτό Μερέντα…..   
                                                        
 DSC03103
Υλικά
για 2 άτομα

4 κρόκους αυγών
100γρ ζάχαρη
10γρ κορν φλαουρ
250γρ γάλα
1 κουταλιά Μερέντα
100γρ κρεμά γάλακτος
Εκτέλεση
Χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ τους κρόκους την ζάχαρη και το κορν φλουρ μέχρι να ασπρίσουν,
DSC03084
βάζουμε το γάλα να βράσει και το ρίχνουμε στην “μαρέγκα” το ανακατεύουμε να γίνουν ένα όλα τα υλικά
DSC03085
και το ξαναβαζούμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς,
DSC03087
την αφήνουμε να κρυώσει (σε αυτή την φάση αν δε το αφήσετε να κρυώσει εντελώς δε θα γίνει ποτέ παγωτό ), ρίχνουμε την Μερέντα ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού,
DSC03088
χτυπάμε την Σαντιγύ να πήξει και την ρίχνουμε στο μείγμα
DSC03089,
βάζουμε το μείγμα στη παγωτομηχανη και το κάνετε όπως λένε οδηγίες της μηχανή σας,
DSC03092
αν δεν έχετε μηχανή το βάζετε στην κατάψυξη σε μεταλλικό τάπερ και το χτυπάτε κάθε 15 λεπτά για 1 μίση ώρα στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ για να μην πιάσει κρυσταλλάκια.
DSC03101
                                           Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Η συνταγή αυτή χωρίς την Μερέντα είναι η κλασσική βανίλια, αν θέλετε δεν πρόσθετε την Μερέντα και βάζετε κομμάτια από μπισκότα ή σοκολάτα ή ότι σας αρέσει.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα..τι ποσοτητα βγαινει περιπου;;και το 10 γρ κορν φλαουουρ ειναι;;ευχαριστω!

kathycallie είπε...

Καμιά καλή συνταγή για παγωτό που να μην χρειάζεται παγωτομηχανή;

Ανώνυμος είπε...

τι ποσοτητα βγαζει αυτη η συνταγη;;ευχαριστω!

Μarion, είπε...

Αλεξάνδρα μου πολύ ωραία συνταγή για παγωτό με την αγαπημένη γεύση της μερέντας.

Φιλιά

margarita είπε...

Καλησπερα τα 10γρ ειναι μια κουταλια της σουπας κοφτη
Kathycalle ολες οι συνταγες χρειαζοντε για να αποκτησει την υφη που πρεπει παγωτομηχανη αλλα αν δεν εχεις θα τα χτυπας επι 1 μιση ωρα καθε 15 λεπτα να μην πιασει κρυσταλλους, η συνταγη αυτη βγαζει περιπου στο μισο κιλο αν θελεις να κανεις παραπανω απλα προσθετεις γαλα και κορν φλαου οχι αυγα

Ανώνυμος είπε...

η κρεμα γαλακτος για να γινει σταντυγη πρεπει να ειναι τουλαχιστον 35%

Ανώνυμος είπε...

teleioooooo

loulou είπε...

Καλησπερα!Τελειο φαινεται!!Σκετη κολαση!Λες να μπορω να το μετατρεψω σε ποντους για τη διαιτα μου στο μπλογκακι μου?Μηπως και δουμε ασπρη μερα και εμεις οι ευτραφουλες....

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...