translation

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Τούρτα παγωτό λεμονί

Pin It Ξινό μου βγήκε,.αλλά μ’ αρεσει….
παγωτο λεμονι
Υλικά
1 μεγάλο γάλα εβαπορέ
1 σακουλάκι ζελέ λεμονί
1/2 κούπα ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2λεμονια το ξύσμα και τον χυμό
3 50γρ  σαβουαγιάρ μπισκότα
λίγο γάλα για τα μπισκότα
λίγο κονιάκ
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα στον καταψύκτη για 3 ώρες.
Σε ένα κατσαρολάκι  βάζουμε το νερό την ζάχαρη  και  τον χυμό λεμονιών,
DSC03323
μόλις λιώσει η ζάχαρη κλείνουμε το  μάτι και ρίχνουμε το ζελέ ανάκατεουμε μέχρι να λιώσει η σκόνη και το αφήνουμε να κρυώσει.
DSC03324
Αφού περάσουν οι 3 ώρες βάζουμε το γάλα στο μίξερ και το χτυπάμε να γίνει κρέμα, έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με το ζελέ ανακατεύουμε.
DSC03328
Σε ένα μια φόρμα δακτυλίδι στρώνουμε τα σαβουαγιάρ αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει στο γάλα και στο κονιάκ,
DSC03329
ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το γάλα και το αφήνουμε στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
παγωτο λεμονι
                 Καλή Επιτυχία!!!!
παγωτο λεμονι
Υ.Γ. Μπορείτε να το κάνετε και  παγωτό  σε μπολ και όχι τούρτα δεν χρειάζεται παγωτομηχανη, δε κάνει κρυσταλλάκια.
Η συνταγη ειναι της θειας μου Βασιλικης.

11 σχόλια:

Γωγω είπε...

Φαινεται εξαιρετικη!
Θα την επιχειρησω!
Παντως πως φαινεται πως το μυαλο σου ειναι στις διακοπες!!Σακβουαγιαζ μπισκοτα :)
Φιλικα Γωγω :)

Ανώνυμος είπε...

Τελειο φαινεται!!Θα δοκιμαστει προσεχως!!Μαργαριτα μου,φανταζομαι πως το σακβουαγιαζ ειναι τυπογραφικο λαθακι,ε...Επισης,πες μας σε παρακαλω,ποσα γραμμαρια γαλα εννοεις και ποσα γραμμαρια ζελε!Ευχαριστω
Τινα

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μαργαρίτα για μένα που λατρεύω όλα τα λεμονάτα γλυκά, η τέλεια τούρτα παγωτό είναι αυτή!!
Απολαυστική και λεμονομυρωδάτη!!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Καταπληκτική τη φτιάχνω και γω λιγάκι διαφορετική, είναι υπέροχη!!!
Φιλιά!

margarita είπε...

Κοριτσια γελαω ακομη, οντως τα ταξιδια εχω στο μυαλο μου, ετοιμαζομαι για χαλκιδικη...
Ειναι απο τον ορθογραφικο ελεγχο και μου αρεσει που το ελενξα,
ΤΙνα ειναι 410γρ το γαλα και 80 με 100 το ζελε

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω βρε Μαργαριτα!Η αληθεια ειναι οτι και εγω γελασα πολυ με το σακβουαγιαζ.Λοιπον,θα την δοκιμασω την συνταγη και θα επιστρεψω με εντυπωσεις!Τινα

Unknown είπε...

Πολυ νόστιμη φαίνεται,
πως θα μπορούσα να το φτιάξω αν δεν εχω ζελέ αλλα μόνο ζελατίνη? (εδω στο Βελγιο που μενω δεν εχουν ζελε σε φακελακια..)

ευχαριστώ πολυ!

επ ευκαιρίας συγχαρητήρια για το blog εχω δοκιμάσει διαφορες συνταγές και παντα πεντανόστιμες!!

Γιάννα

Ανώνυμος είπε...

Το έφτιαξα και είναι πολύ ωραίο, δροσερό και ελαφρύ.

Ανώνυμος είπε...

Σημερα το εφτιαξα για γιορτη σχολειου, και δεν εμεινε ουτε κομματακι! Ελαφρια και δροσερη και πανευκολη. Ευχαριστω!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας, επιχείρησα να την φτιάξω έβαλα το γάλα στην κατάψυξη αλλά όταν το χτύπησα δεν γινόταν με τίποτα κρέμα και το χτύπησα και πολύ ώρα. Έτσι αποφάσισα να βάλω 2 σακουλάκι ζελέ γιατί δεν το είδα να πήζει. Τι έκανα λάθος?

margarita είπε...

Καλησπέρα
Το έβαλες για 3 ώρες?
Το πιο πιθάνο ειναι να μην ηταν πολύ κρύο
ή να μην το χτυπησες στην δυνατή ταχυτητα του μιξερ, δε μπορώ να σκεφτω κάτι αλλό.

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...