translation

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Απλό Κείκ 4-3-2-1

Pin It
Κρατήστε το συνθηματικό….
126_thumb10
Υλικά
4 αυγά
3 φλ.τσ. αλεύρι
2 φλ.τσ. ζάχαρη
1 φλ.τσ. γάλα
1 φλ.τσ. βούτυρο
2 βανίλιες
1 μπεικιν
Εικόνα 117
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, Βάζουμε ολά μαζι τα υλικά σε ένα βαθυ μπολ και τα χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα του μιξέρ για 4 λεπτά,
Εικόνα 119
Πέρνουμε την φόρμα του κεικ πρώτα βουτυρώνουμε καλά όλες τις εσοχές και έπειτα αλευρωνουμε ρίχνουμε μέσα το μέιγμα του κεικ
Εικόνα 120
Εικόνα 121
Το βάζουμε στο φουρνο και το ψηνουμε περίπου για 50 λεπτα, (δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν βγαίνει καθαρη χωρις να κολλάει επάνω ζύμη του κέικ το βγάζουμε από τον φούρνο). Το αφήνουμε 10 λεπτά στην φόρμα και το ξεφορμάρουμε.

                     Καλή Επιτυχια!!!
Υ.Γ. Αν θέλετε το πασπαλίζετε με ζάχαρη άνη ή με μερέντα ή με ένα γλάσο της αρεσκείας σας.

27 σχόλια:

Φωτεινη Τ. είπε...

Μαργαριτα μου με συνθημα καποιους απλους,ευκολους στη μνημη αριθμους ποσο ευκολα κανεις μπορει να φτασει στην απολαυση!!Απλα,γρηγορα ακομα και απρογραμματιστα, παρασκευαζει καποιος ενα κλασσικα νοστιμο και υγιεινο γλυκισμα που αρεσει σε ολους. Ενα κεικ που συνοδευει το πρωινο μας,τον απογευματινο μας καφε,που καλυπτει το δεκατιανο αλλα και μεταφερεται μια χαρα στο πικ νικ του καλοκαιριου.Φιλια πολλα,πολλα.

Ερμιόνη είπε...

Πραγματικά πολύ εύκολο κέικ Μαργαρίτα!
Κρατώ το συνθηματικό λοιπόν!
Φιλιά

Eri είπε...

Αυτο που εκτιμώ κ θαυμάζω περισσότερο σε σενα είναι η ευθύνη που νιώθεις απέναντι στους αναγνώστες σου Μαργαρίτα. Κ εξηγούμαι. Ενω βρέθηκες σε μια πολύ δύσκολη φάση που αδίκως αφαιρέθηκαν κάποιες συνταγές απο το blog, εσύ κάνεις τα πάντα μέσα στο κατακαλόκαιρο να αναπληρώσεις το όποιο κενό για να μπορεί ο κόσμος να βρίσκει και πάλι τις συνταγές που αγάπησε.
Γι αυτο σου λέω με ειλικρίνεια , το αξίζεις και όλα θα πάνε καλύτερα από πριν.
Φιλάκια!

Μαργαριτα είπε...

Σε ευχαριστω πολυ Ερη μου με συγκινησες πραγματικα,προσπαθω για το καλυτερο γιατι αυτο το blog. το αγαπαω σαν παιδι μου μιας και "γεννηθηκε" την ημερα των πρωτων γενεθλειων της κορης μου.

Ελενη είπε...

Kαλή επιτυχία & καλή συνέχεια Μαργαρίτα !!!!!!!!!!
σε ευχαριστώ για ότι μας προσφέρεις:)

Βάσω είπε...

Δεν είναι απλά ένα εύκολο και γρήγορο κέικ...είναι και ένα από τα πιο νόστιμα και αφράτα κέικ που έχω δοκιμάσει...
Είσαι η καλύτερη και σ'ευχαριστω πολύ που μοιράζεσαι μαζί μας τις συνταγές σου...έχω δοκιμάσει τις περισσότερες...απλά το κείκ με ενθουσίασε τόσο που ήταν η αφορμή να αφήσω σχόλιο για πρώτη φορά!!!

margarita είπε...

Χαιρομαι πολυ για τα σχολια σας, και εγω περιμενω να μου στειλετε τις καλυτερεςβ συνταγες σας

Ανώνυμος είπε...

Έγινε πολύ καλό!Βέβαια έβαλα στο 1/3 της ζύμης κακάο και από πάνω ένα γλάσσο του Παρλιάρου...Μέχρι και ο άντρας μου που δεν τρώει ποτέ κέικ,ξετρελάθηκε!

maria panagaris είπε...

ανακάλυψα το blog το απόγευμα και πραγματικά ΣΑΓΑΠΩ

Vicky είπε...

Καλησπερα!Απο τα λιγα που ξερω δεν ανακατευουμε ποτε ολα τα υλικα μαζι.Υπαρχει καποιος λογος που το κανουμε σ αυτη τη συνταγη?Γινεται πχ πιο αφρατο?

Ανώνυμος είπε...

Μία απορία,ψήνουμε μόνο με την κάτω φωτια,γιατί ένα βιβλίο μαγειρικής που έχω,λέει αυτό.Είναι σωστό?Γιατί όσες φορές το έχω δοκιμάσει,είναι αποτυχία.Κάποιος να μου απαντήσει,παρακαλώ.

margarita είπε...

Καλησπερα
Μηπως εννοει πανω κατω?
Στο πάνω κατω ψηνετε χωρις να παραμορφωνετε εξωτερικα και να σκαει, φυσικα σε αυτο παιζει ρόλο και τα υλικα που εχουμε βάλει αλλα και την υγρασια που εχει ενα κεικ.
Γιατι να το ψηνεις μονο κατω, θα κανει το κεικ μεσα στην φορμα και το επάνω μερος θα ειναι ωμο, δεν ψηνετε ομοιομορφα...
Τα κεικ παντα οι αντιστασεις ή αερα

Ανώνυμος είπε...

Καησπέρα,
καλό μήνα νά έχουμε, και με τέτοιες ευκολες συνταγές να μας ομορφαίνουν τη ζωή μας θα τα καταφέρουμε να περάσουμε όλα τα εμπόδια.

Το κεικ σας είναι εκπληκτικό, το έφτιαξα μια φορά για να το δοκιμάσουν τα παιδιά μου και έχει γίνει το γλυκό της εβδομάδας, μπορέι να το κάνω και 2 φορες την εβδομάδα γιατί δε φτάνει. Η μόνη παραλλαγή που κάνω, βάζω κακαό γιατί τα παιδιά μου το θέλουν σοκολατένιο.

Ευχαριστώ
Ιωάννα

PP είπε...

Καλές οι συνταγές, δεν λέω ... αλλά μήπως αυτά τα μετρήματα με φλυτζάνι πρέπει να τα εκφράζετε σε γραμμάρια ; Ποιό φλυτζάνι θα επιλέξω ; 1 μπέικιν τι σημαίνει ; Σε ποιά θέση στο φούρνο ; τι είδους ψήσιμο ; μερικά μπορεί να σας φαίνονται αυτονόητα, άλλοι όμως σαν και μένα, τώρα μαθαίνουν .... Με φιλικούς χαιρετισμούς. Π.Π

Ανώνυμος είπε...

μπορουμε να το σιροπιασουμε ή θα διαλυθει?

margarita είπε...

Καλησπερα
είναι αρκετά αφράτο για να σιροπιαστεί.

Ανώνυμος είπε...

μπορουμε να το κανουμε και χωρισ γαλα??

Ανώνυμος είπε...

MΠΡΑΒΟ! ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΑΓΗ!!!ΕΠΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΕΒΑΛΑ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑ!!!!!!! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΘΑ ΔΩ ΤΙ ΕΚΑΝΑ!!!!!!!!!!

Maria syntagoula είπε...

Άψογη συνταγή κέικ.Είχα δοκιμάσει κάτι αρκετά ποιο δυσκολο απο παρλιαροΚέικ με κακάο αλλά ακόμα δεν το έχω πετύχει. Ελπίζω να μην τα κάνω θάλασσα και με τη δική σου συνταγή

Katerina είπε...

Πραγματικα υπέροχο, η κόρη μου που ειναι πολύ δύσκολη στο φαγητό, το ζητούσε διαρκώς σε όλη την διάρκεια της ημέρας, οπότε σίγουρα μπαίνει στις βασικές συνταγές του σπιτιού μας!

Ανώνυμος είπε...

εύκολο στην παρασκευή, στη γεύση αρκετά καλό. Πώς θα μπορούσαμε να το κάνουμε πιο αρωματικό; Τώρα, όσο για το αφράτο, δε νομίζω ότι τέτοιο αποτέλεσμα υπάρχει εν προκειμένω, καθώς 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα, καθιστά αυτό "παραχτυπημένο" και ο αέρας που συγκεντρώνεται στη μάζα της ζύμης φεύγει. Αν χρειάζεται 4 λεπτά, πρέπει - έχω τη γνώμη - στη μεσαία ταχύτητα. Εντάξει αρκετά καλή συνταγή, τη δοκίμασα, καμία σχέση όμως με το φανταστικό μπριάμ - κολοκυθόπιτα - σπιτικό γύρο κοτόπουλο. Πάντως ευχαριστούμε!

Ανώνυμος είπε...

πολύ ωραια συνταγή ...!!!!!μηπως μπορούμε να κανουμε καποια παραλαγη???δηλαδή ξυσμα και χυμο πορτοκαλι???η ενδεχωμενοσ λεμονι???

DIMITRIS είπε...

Μπορεις αλλα αν βαλεις χυμο πορτοκαλι
θα αφαιρεσεις την αναλόγη ποσότητα απο το γάλα
Καλη επιτυχιά!!!

Elena Klimenko είπε...

πραγματικα ειναι τελεια συνταγη!!!! την ερωτευτηκα πριν 3 χρονια ,και την κανω και με πορτοκαλι. σουπερ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μακαρι όλες οι συνταγές να ήταν σε γραμμάρια. Αυτά με τις κούπες και τα φλυτζάνια και τα πετρο-φτιαγμένα μπόλ δεν μου πολυ κάνουν για 2016.

Ανώνυμος είπε...

το κεικ αυτο ειναι το πρωτο που εμαθα ,απλως εμεις χτυπαμε την ζαχαρη με το βουτυρο μεχρι να ασπρισει και μετα τα αυα και τα υπολοια υλικα μονο μεχρι να εωσωματωθουν.Μπορει να γινει με ενα ποτηρι χυμο πορτοκαλι αντι για γαλα και ξυσμα πορτοκαλιου,μπορουμε να το χωρισουμε και στο μισο να βαλουμε κακαο λιωμενο σε 3 κουταλιες γαλα,μπορουμε να το κανουμε και σκετο κακαο αφαιρωντας μιση κουπα αλευρι και αντικαθιστωντας την με κακαο.Οι κουπες ειναι οι δοσομετρικες

Ανώνυμος είπε...

ααααα επιτελους εμαθα συνταγη απ εξω!!1234, χοχοχο !!!
εμεις το φτιαξαμε ακριβως ετσι απλα πριν μπει στην φορμα χωριστηκε στην μεση,το μισο μπηκε οπως ηταν και το υπολοιπο μισο με 3 κουταλακια μερεντα και 1 κακαο...
διχρωμο και τελειο! ευχαριστουμεε!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...