translation

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Κέικ με σιρόπι ζελέ

Pin It
Παραμυθένια απόλαυση!!!
DSC03812

Υλικά
4 αυγά
3 φλ. του ελληνικού καφέ ζάχαρη
4 φλ. του ελληνικού καφέ φαρίνα
2 βανίλες
λίγο αλάτι
Σιρόπι
2 φακελάκια ζελέ
νερό
Επικάλυψη
200γρ Σαντιγύ
Εκτέλεση
DSC03800
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά του κέικ για 4 λεπτά,
DSC03803
βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 24 εκ το οποίο το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει να μην κολλάει,
DSC03805
  τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή (περίπου 40 λεπτά), Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα,
DSC03806
κάνουμε το ζελέ όπως στις οδηγίες, και το ρίχνουμε επάνω στο κέικ ,
DSC03809
το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, έπειτα χτυπάμε την σαντιγύ και την απλώνουμε από πάνω.
DSC03810
             Καλή Επιτυχία!!!

Υ.Γ. Για πιο έντονη γεύση αν θέλετε το ένα ποτήρι νερό του ζελέ να το αντικαταστήσετε με χυμό από κομπόστα ή χυμό φρούτων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Επειδή είμαι έτοιμη να φτιάξω το γλυκάκι αυτο, μόλις πρόσεξα οτι δεν έχει καθόλου βουτυρο! Το μόνο υγρό μας είναι τα αυγά ή εχει γίνει κάποιο λάθος; Ευχαριστώ!

margarita είπε...

Οχι ειναι παντεσπανι, αν θελεις μπορεις να κανεις οτι κεικ θέλεις και να το σιροπιασεις με ζελε . Σορρυ για την αργοπορια αλλα ειμαι Χαλκιδικη και δεν εχω ιντερνετ

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...