translation

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Μπισκότα βουτύρου για κατασκευές

Pin It
Είναι πολύ γνωστή η συνταγή για
κατασκευή μπισκότων για βάπτιση, γάμο γενέθλια
ή ακόμη και για καφεδάκι σε απλό σχήμα!!!.
208449_1955968096197_5887071_n
Υλικά για 50 κομμάτια
500γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη!
6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 βανίλιες η 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 μπεικιν (αν δε κάνετε σχήματα με κου πατ)
λίγο αλάτι
DSC03866

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα,
DSC03868
προσθέτουμε τα αυγά,
DSC03869
τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και το αλεύρι, ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μπάλα
DSC03872
την τυλίγετε με μεμβράνη και την βάζετε 30 λεπτά στο ψυγείο,  (αυτό γίνετε για να σφίξει το βούτυρο και να ανοίγει καλυτέρα το φύλλο).Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο σε πάχος όσο το μικρό μας δακτυλάκι, κόβουμε με κου πατ το σχήμα που, θέλουμε,
DSC03919
βάζουμε στο ταψί που θα τα ψήσουμε 1 φύλλο λαδόκολλας και βάζουμε επάνω τα μπισκότα με κενό ανάμεσα τους, τα ψήνουμε στις αντιστάσεις για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν λίγο.
                              Καλή επιτυχία!!!!
Υ.Γ. 1ο Αν κάνετε μπισκότα τα οποία θα τα διακοσμήσετε με ζαχαροπάστα θα τα βρέχετε με λίγο νερό και θα την  κολλάτε στην επιφάνεια του μπισκότου, ποτέ στις κατασκευές με ζαχαροπάστα δε βάζουμε μπέικιν  διότι αλλοιώνετε το σχήμα και δε μπορούμε να κόψουμε σε σωστά μεγέθη την ζαχαροπαστα.
2ο Αν διακοσμήσετε τα μπισκότα με γλάσο από αυγό και αχνή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπεικιν.

26 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Εύκολα και με τόσο όμορφο αποτέλεσμα!!
Καλή βδομάδα Μαργαρίτα!!

Foteini Thes είπε...

Υπεροχα,ταξιδιαρικα,χαρουμενα,παραμυθενια,παιχνιδιαρικα,φανταστικα,ονειρεμενα,μικροσκοπικα,γευστικα,πλασμενα με αγαπη μπισκοτακια για την πιο χαρουμενη στιγμη του παιδιου!!!Συγχαρητηρια Μαργαριτα.Φιλια πολλα,πολλα.

kleo είπε...

Πραγματικά ένας τέλειος τρόπος για να δημιουργήσεις μαζί με τα παιδιά σου. Η δε ζύμη είναι φοβερή!

Dimitra είπε...

Έψαχνα μια τέτοια συνταγή για να φτιάξω για το σχολείο των παιδιών. Τέλεια φαίνεται και πανεύκολη. Θα το τολμήσω.

Paolinaki είπε...

Μαργαρίτα μου έκανα πριν 10λεπτά την μισή δόση για τα μπισκοτάκια μόνο που αντί για 200γραμμάρια που βγαίνει κανονικά η ζάχαρη έβαλα 220.Έγιναν Τ Ε Λ Ε Ι Α!!!Προβλέπω να γίνεται μάχη για το ποιος θα φάει τα περισσότερα!Ευχαριστούμε που υπάρχεις!!

μαργαριτα είπε...

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια σου, και χαιρομαι πολυ που σας αρεσουν οι συνταγες που ανεβαζω,

ntintinas mom είπε...

θα τα κανω με τη μικρη μου και θα σας πω εντυπωσεις!

Ανώνυμος είπε...

margarita είπε...

Ανώνυμος είπε...

αν δεν χτυπησω με το μιξερ και τα ζυμωσω ολα μαζι θα ειναι σχεδον το ιδιο αποτελεσμα?

Ανώνυμος είπε...

σε τι θερμοκρασία τα ψήνουμε;

Ανώνυμος είπε...

Στα υλικά γράφεται 2 αυγά, στην εκτέλεση το αυγό γίνεται ένα, έφαγε κάποιος το αυγό στο μεταξύ; χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

άμεση διόρθωση, να ΄σαι καλά

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΕς ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ?

VASILIKI είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ 4-5 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ?

margarita είπε...

Καλησπέρα
Μπορείτε μέχρι και10 μέρες πριν
αρκει να τα κλείσετε καλα σε κουτια να μην πέρνουν αέρα. Δεν εχει πρόβλημα στην ΄ζεστη αν ειναι σεδροσερο και σκιερο μέρος.
Καλη Επιτυχια και με το κάλο περιμένω φωτογραφιές!!!!

Ανώνυμος είπε...

σε τη θερμοκρασια τα ψηνουμε

yannay είπε...

στη κατάψυξη αν τα βαλω μετα θα ειναι καλα?

margarita είπε...

Δεν πιστυεω να μπαινουν καταψυξη.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ, ΠΟΣΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ?ΡΩΤΩ ΕΠΕΙΔΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΛΙΖΑ

margarita είπε...

Καλησπέρα
Αν κανεις μπισκοτα 8εκ γυρω στα 45-50 μπισκοτα αναλογα το παχος που θα εχουν.
Καλη Επιτυχια!!!!!

Ανώνυμος είπε...

απο που πηρες το cutter για το κοριτσακι;;;

Ανώνυμος είπε...

τελεια γευση αλα γιατι μου βγηκα πολυ πολυ σκληρα????

GingerSeeker είπε...

Καλησπερα δεν θα μικρυνουν με το ψησιμο..εκανα μια παρομοια συνταγη αλλα με ζαχαρη αχνη κ.μπηκαν στο ψησιμο με αποτελεσμα η ζαχαροπαστα να ειναι πιο μεγαλη απο το μπισκοτο

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα!!!
θα ηθελα την γνωμη σας...
εκανα τα μπισκοτα για την βαπτιση της κορουλας μου κ εφτιαξα κ ζαχαροπαστα με βιταμ....
η ερωτηση μου ειναι αν τα διακοσμησω απο τωρα-εχω ακομα 7 ημερες ,που μπορω να τα αποθηκευσω-συντηρησω?στο ψυγειο?αλλα εκει δεν θα χαλασει το μπισκοτο?εαν παλι τα αφησω σε θερμοκρασια δωματιου σε ταπερ κλειστο εκει δεν θα χαλασει η ζαχαροπαστα που περιεχει βουτηρο?
σας ευχαριστω πολυ!!!!

DIMITRIS είπε...

Καλησπέρα
θα τα κανεις κανονικα και θα τα βαλεις στα σακουλάκια τους
σε θερμοκρασια δωματιου δε παθαινουν τιποτα.
Καλη επιτυχία!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...