translation

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Το σπετσοφάι της μαμά μου

Pin It Για μια φίλη από τον Βόλο…
DSC03893
Υλικά για 4 άτομα
2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένη σε κύβους
10 –12 πιπεριές για τηγάνι κομμένες σε μεγάλες ροδέλες
3 χωριάτικα λουκάνικα κομμένο σε ροδέλες
5 ντομάτες ώριμες τον χυμό τους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
ρίγανη
λάδι
λίγο μπούκοβο ή καυτερή πιπέρια (προεραιτικα)
DSC03876
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λαδί να κάψει και τηγανίζουμε τα λουκάνικα,
DSC03879
μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε από το τηγάνι, σε αυτό το λάδι ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και τα τηγανίζουμε,
DSC03881
τα βγάζουμε και αυτά από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι,
DSC03882
μόλις τηγανιστεί ρίχνουμε τις ντομάτες το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη το σκόρδο και το μπούκοβο τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να βράσουν,
DSC03886
ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα
DSC03887
και τα λαχανικά τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν
DSC03888
σε μέτρια φωτιά και τα σερβίρουμε.
              Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!

6 σχόλια:

Αγγελικη είπε...

Με μελιτζανα ε..;;Δεν το εχω φτιαξει ποτε ετσι..Ευκαιρια..!

Eri είπε...

Κοριτσάκι μου τέλειο το Σπετζοφάι, το βραβειάκι σου εκεί ειναι βρε απλά είναι στην ανάρτηση με την σαλάτα καρπούζι. Οποτε θέλεις πάρτο. Φιλάκια πολλά, κοίτα να ξεκουραστείς και λίγο!

Ανώνυμος είπε...

Σπέντζα είναι ο καρπός της πιπεριάς. Σπεντζοφάι λοιπόν είναι φαγητό με βάση τις πιπεριές.Δε βάζουμε μελιτζάνες, κρεμμύδια κλπ. Μόνο λουκάνικο Στράκα , πιπεριές και ντομάτα τριμμένη. Ωραίο το πιάτο σας αλλά στο Βόλο αυτό δεν το λέμε σπεντζοφάι.

margarita είπε...

καλησπερα,
δεν ειπα οτι η συνταγη ειναι απο τον Βολο ειπα για μια φιλη που μενει εκει και μου ζητησε, να σου πω την αληθεια και σε διαφορα βιβλια που εχω διαβασει με μελιτζανα το εχουν, αλλα καθε περιοχη εχει τις δικες συνταγες , οποτε αν σου ειναι ευκολο να μου στειλεις την ακριβη συνταγη , και τα υλικα αν μπορεσω να τα βρω στη θεσσαλονικη και να την κανουμε οπως λες

Ανώνυμος είπε...

γεια σας ψαχνω μια συνταγη της αλεξανδρας η οποια εχει αποσυρθει μαζι και οι συνταγες της ηταν κολοκυθοπιτα γλυκια με πρασινο κολοκυθι αρχιζε ετσι 1 δοση σπιτικη σφολιατα 1 κουπα γαλα 1 κουπα ζαχαρη 3 αυγα 2-3 κ,σ αλευρι .....και θελω και την κολοκυθοπιτα και τη σφολιατα της ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το κάνω ποιό ελαφρύ, ζεματάω πρώτα τα λουκάνικα σε βραστό νερό για λίγα λεπτά να φύγουν τα πολλά λίπη τα σουρώνω και μετά βάζω ελαιόλαδο. Μούρλια γίνονται και ποιό λαιτ για καθημερινό φαγητό.

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...