translation

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Πολύχρωμο ρύζι με λαχανικά

Pin It
Αν τα παιδιά σας δε τρώνε τα λαχανικά
έτσι θα τα φάνε σίγουρα…
DSC04327

Υλικά για 4 άτομα
2 1/2 κούπες νερό
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 κούπα ανάμεικτα λαχανικά
2 κ. σούπας φετινή
αλάτι, πιπέρι
1 κύβο κότας ή ακόμη καλυτέρα ζωμό
Συνταγή
Βράζουμε τα λαχανικά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
DSC04311
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το νερό , το ρύζι, τον κύβο και το αλάτι να βράσουν , μόλις αρχίσει να βράζει το χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά
DSC04309
και το βράζουμε περίπου για 10 λεπτά να πει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε της 2 κουταλιές φυτίνη να λιώσουν , έπειτα ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά,
DSC04318
τα ρίχνουμε μέσα στο ρύζι και τα ανακατεύαμε.
DSC04320
                   Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν θέλετε μπορεί μόλις κρυώσει το ρύζι να βάλετε μαγιονέζα και θα έχετε μια γευστικότατη ρυζοσαλάτα. Αν βάλετε ζωμό κότας  όση ποσότητα βάλετε τόση  ποσότητα νερού θα αφαιρέσετε.

7 σχόλια:

Neli είπε...

Ωραίο και νόστιμο το ρυζάκι σου,ένα πλήρες πιάτο μιά που έχει και τόσα λαχανικά μέσα,καλή συνέχεια.

FLORA GIA είπε...

Σχετικά με τη συνταγή σου είμαι σίγουρη πως είναι πεντανόστιμη.
΄Ομως δες λίγο και την απλοποίησή της.
Μέσα σε κατσαρόλα βάζω λίγο λάδι (αν θέλεις βάλε φυτίνη) ρίχνω το ρύζι και μόλις τσιγαριστεί λίγο ρίχνω μέσα βρασμένο νερό σε αναλογία 2 νερό 1 μπασμάτι και τα ανάμικτα λαχανικά το ζωμό και το αλατάκι.
Πίστεψέ με ο χρόνος που χρειάζεται το μπασμάτι για να βράσει είναι ο ίδιος που θέλουν και τα ανάμικτα λαχανικά (αν αυτά είναι τα κατεψυγμένα που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ) και έτσι γλυτώνουμε διπλές κατσαρόλες και χρόνο.

Εφη είπε...

Τέλειο συνοδευτικό αλλά και σκέτο από μόνο του Μαργαριτούλα μια χαρά φαγάκι ειναι! Ελαφρύ και νόστιμο! Φιλιά!

Foteini Thes είπε...

Ένα πιάτο που πρώτα κερδίζει το μάτι και μετά τον ουρανίσκο!Πολυχρωμία και πολυγευσία χαρακτηρίζουν την πρόταση σου Μαργαρίτα μου,μία ιδέα πασπαρτού για το καθημερινό διαιτολόγιο μας.Φιλάκια πολλα,πολλα.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με την FLORA :)
το έχω φτιάξει & έχω προσθέσει μανιτάρια
και το συνοδεύω με κοκκινιστό

Grega είπε...

Here in Brazil this dish is called Greek Rice and is found in every restaurant.

Ανώνυμος είπε...

Το έφτιαχνα παλιά κάπως έτσι, αλλά από τότε που χρησιμοποιώ φρέσκα λαχανικά η γεύση έχει απογειωθεί. Καμιά σχέση με τα κατεψυγμένα...

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...