translation

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Πατάτες Ογκρατέν

Pin It
Ντελικάτη γεύση!!!
Πατάτες Ογκατέν
Υλικά για 4 άτομα
5 μεγάλες πατάτες
3 κ. σούπας βούτυρο
3 κ,σούπας αλεύρι
300 γρ. gouda σε κύβους
2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
λάδι για το τηγάνισμα
λίγο κόκκινο πιπέρι
Συνταγή
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους 5 χιλ,
DSC04347
βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να χρυσίσουν.
DSC04348
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι
DSC04349
και το ανακατεύουμε καλά να μην σβολιάσει, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε,
DSC04350
μόλις πήξει χαμηλώνουμε την φωτιά ρίχνουμε μέσα τα κασέρια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν,
DSC04351
κλείνουμε το μάτι και το βγάζουμε από την φωτιά..
Περνούμε ένα βαθύ πυρέξ σχετικά μικρό (γιατί θέλουμε βάθος και όχι να απλωθούν) το βουτυρώνουμε , απλώνουμε 2 σειρές πατάτες,
DSC04356
από πάνω βάζουμε την μισή κρέμα με τα κασέρια,
DSC04357
τις υπόλοιπες πατάτες
DSC04358
και πάλι την κρέμα
DSC04359.
Το ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η κρέμα.
                       Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν δε θέλετε να τηγανίζετε τις πατάτες, τις κόβετε απλά τις απλώνετε και προσθέτετε στην κρέμα ακόμη 1 φλ. γάλα να είναι πιο αραιή κρέμα( ίσα να πήξει)  και το ψήνετε στους 150 μέχρι να μαλακώσουν η πατάτες,

7 σχόλια:

Foteini Thes είπε...

Καλημέρα Μαργαρίτα
Ενδιαφέρουσα η συνταγή σου και μάλιστα σκοπεύω να την πραγματοποιήσω σύντομα,αφου και μόνο η αναφορά του ονόματος της συνταγής,κάνει τα μάτια να λάμπουν από αδημονία!!Θα προσπαθήσω να ψήσω τις πατάτες στον φούρνο και όχι να τις τηγανίσω,προτιμώντας μία πιο υγιεινή εκδοχή-άλλωστε το αναφέρεις και εσύ-.Τι μεγέθους πυρέξ χρησιμοποιούμε για την συγκεκριμένη δόση?Φιλιά πολλά,πολλά.

Neli είπε...

Ωραίο πιάτο, μου αρέσουν πολύ οι πατάτες στο φούρνο ειδικά μ αυτή την κρέμα των κασεριών θα είναι καταπληκτικο,καλημέρα μας.

Μαργαριτα είπε...

Καλησπερα
Φωτεινη οντως ειναι υπέροχη η συνταγη να σκεφτείς οτι η κορή μου εφαγε όλ οτης το πιατο, το πυρεξ ηταν 24 εκ.

FLORA GIA είπε...

Λοιπόν φιλενάδα. Η συνταγή σου τέλεια.
Αλλά..... φτάνει που όλο το καλοκαίρι αφήσαμε το πρόγραμμα της δίαιτας κολλημένο στο ψυγείο και το αγνοήσαμε εντελώς.
Αν σε μια συνταγή έχουμε τηγάνισμα,βούτυρο, κασέρια και κρέμα πάμε χαμένοι.... Θα πρέπει να βάλουμε λίγο φρένο γιατί θα πρέπει να ξηλώσουμε τις πόρτες να βάλουμε πιο φαρδιές γιατί δεν θα χωράμε να βγούμε έξω.
Εγώ λοιπόν σ' αυτή τη συνταγή βάζω τις πατάτες απλά βρασμένες χωρίς βούτυρο και τα τυριά λάιτ.
Όχι ότι κάτι καταφέρνω βέβαια...
Συνταγή με τυριά βέβαια ότι και να κάνεις τούρμπο γίνεται από θερμίδες....
'Αντε καλή απόλαυση μια που το ετοίμασες και την επόμενη βραστά κολοκυθάκια , άντε και κανένα αγγουράκι.....

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου βρε FLORA :)

δικιά μου είσαι εσύ

αλλά όπως & να το δούμε το φαγητό είναι τέλειο

Εφη είπε...

Δρομολογείται για μεθαύριο, τελειο είναι!!!!

Penny Kefala είπε...

Την έφτιαξα και ξετρελάθηκαν όλοι μόνο που εγώ ανάμεσα στις στρώσεις πατάτας πρόσθεσα και μπέικον. Αν αντί για μπέικον βάλεις ψιλοκομμένα μανιτάρια είναι μια τέλεια και χορταστική συνταγή για την εβδομάδα της Τυρινής που διανύουμε. Προσοχή, το γάλα για την κρέμα πρέπει να είναι χλιαρό προς ζεστό-αλλιώς η κρέμα θα σβωλιάσει σίγουρα- και ανακατεύουμε μόνο με σύρμα. Την έχω πάθει. Ευχαριστώ για την ιδέα!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...