translation

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Κομπόστα ροδάκινο

Pin It
Ότι θυμάμαι από τα παιδικά μου χρονιά στην γιαγιά μου
είναι αυτή η κομπόστα…
DSC04375
Υλικά
Ροδάκινα
ζάχαρη
νερό
βάζα
Συνταγή
Πλένουμε τα ροδάκινα και τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε είτε στην μέση  είτε στα 4,
DSC04302
τα βάζουμε μέσα στο βάζο  να γεμίσει μέχρι επάνω, προσθέτουμε  6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

DSC04305
και νερό μέχρι να γεμίσει το βάζο ως το χείλος,
DSC04306
το κλείνουμε, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στην  υπόλοιπη ποσότητα ροδάκινων. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε στον πάτο της ένα πανί και από πάνω στα βάζα , βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το καπάκι
DSC04307
και τα βράζουμε για 30 λεπτά, τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.
                Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Καλυτέρα να ανοιχτεί το βάζο μετά από 1 μέρα.

19 σχόλια:

Neli είπε...

Ωραία κομπόστα ,και το φρούτο δε χάνει την ωραία του γεύση ,μου αρέσει πολύ,καλη συνέχεια.

Μ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ είπε...

Για πόσο διατηρούνται χωρίς άνοιγμα τα βάζα?

Foteini Thes είπε...

Μαργαρίτα μου πολύ πρωτότυπη η εκδοχή της κομπόστας σου!Πρακτική και εύκολη,αποθηκεύεται στο ψυγείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και στη συσκευασία του βάζου αποτελεί και ένα ωραίο,χειροποίητο δώρο!Φιλά,πολλά,πολλά.

kathycallie είπε...

τέλεια! Δεν το γνώριζα αυτό!έφτιαχνα συνήθως κομπόστα της ημέρας!
kathy by anthomeli

kathycallie είπε...

δηλαδή για 1 ροδάκινο και έξι κ σ ζάχαρη;

Μαργαριτα είπε...

Καλησπέρα,
ένα βάζο μεσαιο 6 κ. σουπας ζαχαρη,
Η κομπόστα
διατηρείτε μεχρι και χρόνο ,σε δροσερό μέρος.
αν τοκανετε περιμενω εντυπωσεις
Φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε με τον ίδιο τρόπο να κάνουμε κομπόστα και με άλλα φρούτα όπως αχλάδι για παράδειγμα;

Μαργαριτα είπε...

Γινετε τα φρουτα ομως πρεπει να ειναι αγουρα

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να σκεπαστεί τελείως το βάζο με νερό για να το βράσουμε; Δεν υπάρχει κίνδυνος να ...εκραγεί;

Foteini Palieraki είπε...

Πάω αμέσως να τα φτιάξω, έχω ροδάκινα στη φρουτιέρα!

Ανώνυμος είπε...

και εγω την ιδια απορια εχω..δεν θα εκραγει?? αφροδιτη

Μαργαριτα είπε...

καλησπερα
Δεν υπαρχει περπτωση να εκραγει, εμενα δηλαδξ γιατι δεμν εσπασε, για αυτο πρεπει να ειναι ολο σκεπασμενο με νερο να εχει ολο την ιδια θερμοκρασια

δεσποινα είπε...

ευκολο φαινεται θα το επιχειρησω να ειστε καλα!!!

Ανώνυμος είπε...

ego shmera ekana k den epa8an tipota etsi ta kano panta xronia tora

Ανώνυμος είπε...

σε τι θερμοκρασια τα βαζουμε ;

Ανώνυμος είπε...

Την έκανα και έγινε πολύ καλή, θα την επαναλάβω σε μεγαλύτερη ποσότητα ! Ιωάννα

Ανώνυμος είπε...

Την έκανα πέρυσι και έγινε καταπληκτική, τα τελευταία βάζα τα καταναλώσαμε ένα χρόνο περίπου μετά. Θα την επαναλάβω και φέτος, σαφώς σε μεγαλύτερη ποσότητα. Σ΄ευχαριστώ για την συνταγή.

Ανώνυμος είπε...

κανουν οποιάδηποτε ροδάκινα ή απο συγκεκριμένη ποικιλία ?

Μετσίλα Σοφία είπε...

Δεν πίστευα ότι μπορώ να φτιάξω κομπόστα τόσο εύκολα !!!! θα την φτιάξω γιατι αρέσει σε μένα και στα εγγόνια μου. Πείτε μας αν γίνεται με τον ίδιο τρόπο και με άλλα φρούτα . Σας ευχαριστώ για τις συνταγές σας !!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...