translation

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Μαρμελάδα Ροδάκινο

Pin It Από τις αγαπημένες !!!
ά
Υλικά
Ροδάκινα
ζάχαρη
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα, και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, βάζουμε τα ροδάκινα σε ένα ποτήρι και μετράμε πόσα ποτήρια ροδάκινα είναι, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα βαθιά, στα ίδια ποτήρια που βάλαμε τα ροδάκινα μετράμε την ζάχαρη πρεέπι α είναι η μίση ποσότητα από τα ροδάκινα π.χ. στα 10 ποτήρια ροδάκινα 5 ποτήρια ζάχαρη, και την ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα,
DSC03985
τα αφήνουμε για 2-3 ώρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
DSC03986
ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό, μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε στην μέτρια και το βράζουμε μέχρι να πήξει, να μη τρέχει από το κουτάλι ή βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι χωρίζοντας το στην μέση να μην ξαναενώνετε.
DSC04028
DSC04027
Πλένουμε τα βάζα που θα βάλουμε την μαρμελάδα καλά και τα βάζουμε στον φούρνο στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά,
DSC04010
και τα καπάκια τους σε ζεστό νερό, τα βγάζουμε από τον φούρνο μόνο όταν είναι έτοιμη η μαρμελάδα, βάζουμε την ζεστή μαρμελάδα μέσα στα ζεστά βάζα
DSC04029
τα καπακώνουμε και τα γυρνάμε ανάποδα να φύγει ο αέρας.
DSC04030
τα διατηρούμε σε δροσερό περιβάλλον,
                       Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Η βασική συνταγή για  τις περισσότερες μαρμελάδες είναι αυτή, αν τα φρούτα είναι γλυκά η αναλόγια είναι 2 ποτήρια φρούτα 1 ποτήρι ζάχαρη, αν είναι ξινά είναι  1 ποτήρι φρούτα 3/4 του ποτηριού ζάχαρη.

13 σχόλια:

Beauty Follower είπε...

Οτι πρεπει για τα ατελειωτα πρωινα του καλοκαιριου!

Μαμά Κουκουβάγια Βέρα είπε...

Μ'αρέεεεσει! Και μένα από τις αγαπημένες μου!

lkei2000 είπε...

τελεια συνταγη!!!
ακριβως ετσι την κανει και η μητερα μου.

lkei2000 είπε...

τελεια!!!
ακριβως ετσι την κανει και η μητερα μου και την τσακιζουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

περίπου πόσο χρόνο χρείαζεται να βράσει μέχρι να δέσει;

Ανώνυμος είπε...

apla teleiaaaaaa!!!!!!!!1

Μαργαριτα είπε...

Καλησπερα,
Δεν εχει συγκεκριμένη ωρα
αναλογα την ποσότητα εμενα με πηρε περιπου 1 μιση ωρα.

Ανώνυμος είπε...

μόλις διάβασα τη συνταγή...και τρέχω στην κουζίνα μμμμμ!!!!

Ανώνυμος είπε...

τα βαζα μπορουμε να τα αποστειρωσουμε σε βραστο νερο ?

margarita είπε...

Καλησπέρα
Αρκει να τα στεγνωσετε πολυ καλά μετα.
Καλη επιτυχια!!!

Ανώνυμος είπε...

Έγινε τέλεια! Είχα καμιά δεκαριά ροδάκινα παραγινομένα απ' το χωριό. Πρόσθεσα μόνο δυο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και χυμό από μισό λεμόνι. Έγινε αρκετά ξινή, όπως μ' αρέσει. Παραλίγο να φάω τη μισή απ' την κατσαρόλα. Ανυπομονώ να κρυώσει για να τη δοκιμάσω σε σπιτικό ψωμί για πρωινό!

Ανώνυμος είπε...

Είναι η δεύτερη φορά που την φτιάχνω και είναι τέλεια . Τα παιδιά μου ξετρελένονται.

Anna Polimeri είπε...

Πραγματικα ειναι πολυ ωραια συνταγη,καθε χρονο κανω την ιδια........και τωρα ετοιμαζομαι να τα βαλω στα βαζα........ειναι πεντανοστιμη.......

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...