translation

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Λουκουμάδες

Pin It

Το πιο απλο και νοστιμο γλυκο!!!

DSC_0143_thumb16


Υλικά για 50-70 λουκουμάδες
1 φλ.τσαγιού χλιαρό νερό
1 φλ.τσαγιού χλιαρό γάλα
2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
2 κ.σούπας λάδι
1 κ.γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού ζάχαρη
3 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Συνταγή
Διαλύουμε την μαγιά με το νερό και το γάλα,
DSC04057
προσθέτουμε έπειτα τα υπόλοιπα υλικά
DSC04059
και τα κτυπάμε για 2 λεπτά στο μίξερ με τους γάντζους.
DSC04060
Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο του.
DSC04062
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα αρκετό λάδι να κάψει. σε ένα φλιτζανάκι του ελληνικού λίγο λάδι και 1 κουταλάκι. Μόλις κάψει το λάδι πιάνουμε το ζυμάρι με τον αντίχειρα και το  δείκτη, το ζουλάμε να βγει ζύμη ανάμεσα από τα δάκτυλα με το λαδωμένο κουταλάκι το κόβουμε και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι,
DSC04068
τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να χρυσίσουν,
DSC04078
τα βγάζουμε με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα,
DSC04081
τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα η ζάχαρη ή μερέντα.
                  Καλή Επιτυχία!!!!
Την συνταγή μου την έστειλε η Μ.Μανώλη

11 σχόλια:

Beauty Follower είπε...

Τωρα θα με κανεις να βγω απο το σπιτι με 40 βαθμους για να παρω λουκουμαδες χα χα!

athina μπασιούκα είπε...

Και μόνο που καταφέρνεις να τους δώσεις τέτοιο σχήμα σου αξίζουν συγχαρητήρια. Προσωπικά είμαι λίγο σκράπας ακόμα σε αυτό το θέμα και οι λουκουμάδες μου αποκτούν διάφορα ευφάνταστα σχήματα. Τώρα θα πάρω μία συσκευή που τους βγάζει ομοιόμορφους με μια τρύπα στη μέση. Τέλεια πάντως, μου έδωσες ιδέα για το τι θα κάνω με τις σως λευκής και σκούρας σοκολάτας που μου έμειναν από ένα προχθεσινό δείπνο. Μια χαρά θα ταιριάξουν πάνω από τους λουκουμάδες!

Μαμά Κουκουβάγια Βέρα είπε...

Είναι κόλαση οι λουκουμάδες!

Foteini Thes είπε...

Παραδοσιακα το νοστιμοτερο γλυκισμα,προιον οικιακης ζαχαροπλαστικης ,με αποδεκτες μια ευτυχισμενη οικογενεια,ενα τσουρμο ικανοποιημενους μπομπιρες,αλλα και ολους τους απροοπτους επισκεπτες!Εξαιρετικη η παρασκευη αλλα και η παρουσιαση Μαραγαριτα μου.Φιλια πολλα,πολλα.




μπομπιρες,αλλα και ολους τους απροοπτους επισκεπτες

Ανώνυμος είπε...

Μολισ τελειωσα το τηγανισμα.......υπεροχοι!!! Ο γιος μου ξετρελαθηκε.....και σε λιγο καταφτανει και ο αντρας μου.......(θα τελειωσει η πιατελα)χαχα! και το σχημα τους βγηκε πολυ καλο...Μπραβο σας κοριτσια

Μαργαριτα είπε...

Ειναι πολλοι νοστιμοι
εμεις τους τσακισαμε σε χρονο ντε τε!!!

Ανώνυμος είπε...

αν δεν το χτυπισουμε με το μιξερ τι γινετε?πειραζει?

margarita είπε...

Θελει οποσδηποτε δυνατο χτυπημα να ενεργοποιηθει η γλουτενη

Ανώνυμος είπε...

αν δεν έχουμε μίξερ με γάντζο? στο απλό?

bela enkli είπε...

Κάνω ακριβώς τους ίδιους λουκουμάδες... Σε τόσο φανταστικά στρογγυλό σχήμα που όλοι αναρωτιούνται πως τα καταφέρνω. Μπράβο Μαργαρίτα μου. Δεν μπορεί ο καθένας να τα καταφέρει τόσο καλά. :-)

bela enkli είπε...

Θα φτιάξω. Τους φτιάχνω πολύ καλούς.

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...