Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Τούρτα Ανανά

Ζωγραφίσαμε πάλι….
ύ ά
Υλικά
2 φακελάκια ζελέ ανανά
1 κομπόστα  ανανά
2 φακελάκια κρεμά ζαχαροπλαστικής στιγμής ή μια δόση κρεμά
1 κρέμα γάλακτος 250γρ
2 συσκευασίες σαβουαγιάρ μπισκότα
1 λίτρο γάλα
3 ποτήρια νερό
DSC03970
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φακελάκια ζελέ, σε ένα βαθύ τάπερ  και τα διαλύουμε με 2 ποτήρια βραστό νερό, μόλις λιώσει η σκόνη του ζελέ στραγγίζουμε την κομπόστα, βάζουμε το σιρόπι της σε ένα ποτήρι και το ρίχνουμε στο ζελέ, προσθέτουμε στο μείγμα ένα ακόμη ποτήρι κρύο, το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει ελαφρά και να γίνει σαν μέλι.

Βάζουμε σε ένα μπολ γάλα, βουτάμε μέσα τα μπισκότα σαβουαγιαρ και τα στρώνουμε σε ένα βαθύ ταψάκι,
DSC03973
DSC03974
Χτυπάμε τα φακελάκια της κρέμας με 4 1/2 ποτήρια γάλα όπως γράφει στις οδηγίες της συσκευασίας, βάζουμε την κρέμα πάνω από τα σαβουαγιάρ.
DSC03975
Περνούμε τα υπόλοιπα μπισκότα τα βουτάμε πάλι στο γάλα και τα στρώνομε πάνω από την κρέμα,χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει Σαντιγύ, και την στρώνουμε πάνω στα μπισκότα,
DSC03976
στρώνουμε τα κομμάτια ανανά από την κομπόστα και τέλος βάζουμε το ζελέ που έχει πήξει ελαφρά.
DSC03979
Διατηρείτε στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
                               Καλή επιτυχία!!!!
Η συνταγή μου την έδωσε η Β. Παπαδηλέρη
Ο πινάκας είναι της Ε. Τσαφής
Υ.Γ. Αν μπορείτε να προμηθευτείτε σαβουαγιάρ από ζαχαροπλαστείο ή να τα κάνετε μονοί σας ακόμη καλυτέρα, Μπορείτε να βάλετε ότι γεύση ζελέ και φρούτο σας αρέσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...