translation

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Lemon pie

Pin It
Για αυτούς που τους αρέσει το λεμόνι,
αυτή η τάρτα θα τους τρελάνει!!!
lemon pie

Υλικά για 24 εκ ταψάκι
Για την βάση
180 γρ αλεύρι για όλες τι χρήσει
60 γρ. ζάχαρη
80 γρ βούτυρο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρόκο
Κρέμα λεμονιού
1 1/2 φλ.τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού χυμό από λεμόνι
200 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κορν φλάου
ξύσμα από 2 λεμόνια
60 γρ. βούτυρο
3 κρόκοι
Για την μαρέγκα
4 ασπράδια σε θερμοκρασία περιβάλλον
125 γρ ζάχαρη
Συνταγή
Βάση
Βάζουμε σε ένα μπολ ολα τα υλικά εκτός από  τον κρόκο , τρίβουμε καλά το βούτυρο με το αλεύρι  να γίνει ψίχουλα,

DSC04180
προσθέτουμε τον κροκό και 3 κ.σούπας νερό να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια.
DSC04181
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά, Ανοίγουμε έπειτα ένα φύλλο περίπου 28 εκ. το βάζουμε σε ένα ταψάκι αλευρωουτυρωμένο για τάρτες
DSC04182
και το ψήνουμε για 15-18 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Κρέμα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το ξύσμα να βράσουν,
DSC04174
στο χυμό λεμονιού διαλύουμε το κορν φλαόυ (προσοχή να διαλυθεί σωστά χωρίς σβόλους δε, αλλάζει η ύφη ακόμη και αν χτυπηθεί με μίξερ)
DSC04175
και ανακατεύουμε συνεχώς να μην σβολιάσει μέχρι να σφίξει η κρέμα, έπειτα ρίχνουμε τους κρόκους
DSC04177
και το βούτυρο
DSC04178
μέχρι να ενωθούν καλά  όλα τα υλικά, την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την  αφήνουμε να κρυώσει.
Μαρέγκα
Βάζουμε σε ένα στενό σκεύος τα ασπράδια με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με την ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα.
DSC04183
Συναρμολόγηση
Μόλις κρυώσει η βάση βάζουμε από πάνω την κρέμα
DSC04184
και έπειτα την μαρέγκα,
DSC04185
DSC04186
Την ξαναβάζουμε στο φούρνο στο γκριλ στις 180 βαθμού μέχρι να χρυσίσει η μαρέγκα. Περιμένουμε να κρυώσει και την σερβίρουμε. Διατηρείτε στο ψυγείο.
               Καλή Επιτυχία!!!!

14 σχόλια:

Neli είπε...

Χρόνια πολλά ,πεντανόστιμη φαίνεται ,Καλή συνέχεια.

papagalos28 είπε...

Καλημέρα! Φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή σου. Περιμένω πως και πως τις λεμονιές στο εξοχικό να κάνουν τα λεμόνια τους και πίστεψέ με μία από τις συνταγές θα είναι και η δική σου!!Καλή συνέχεια να έχεις!!

athina μπασιούκα είπε...

Αχ αυτή η μαρέγκα! Πρόσφατα έμαθα ότι το μυστικό της είναι τα σκεύη να είναι απολύτως στεγνά. Τρελλαίνομαι για τα γλυκά που έχουν λεμόνι. Μπήκε στη λίστα μου.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!Λέω να τη δοκιμάσω σήμερα! Σε τί θερμοκρασία ψήνουμε τη βάση;

Μαργαριτα είπε...

Καλησπερα στους 180 βαθμους
περιμενω εντυπωσεις, προσεξε την παραγκα θελει ωρα να ψηθει μην το δυναμωσεις αποτομα θα καει στο αψε σβησε.

Ανώνυμος είπε...

Αχ,αχ,Μαργαρίτα με τα χαριτωμένα λαθάκια σου!!!Μάλλον μαρέγκα εννοείς και όχι παράγκα,ε???Καλή συνέχεια!

Μαργαριτα είπε...

χαχαχα
Οταν γραφεις με το μωρο στην αγκαλια τι να κανεις
χιλια συγνωμμη παντως καταλαβες...

Ανώνυμος είπε...

το προσπάθησα αλλά η κρέμα λεμονιού μου βγήκε λίμνη...

margarita είπε...

Καλησπέρα
Λιγο περιεργο μου φείνετε αυτο που λες γιατι αν την εκάνες σωστα θα σου εβγαινε πολυ πυκτο, μαλλον η δοση του κορν φλαου δεν ηταν σωστη, ή ηταν πολυ μεγάλο το φλ. που μέτρησες τα υγρα

lost_neutrino είπε...

Τη δοκίμασα κι εγώ τη συνταγή σας ακριβώς με τις ποσότητες που προτείνετε, και ενώ γευστικά είναι κόλαση, η κρέμα λεμονιού επίσης δεν μου έπηξε.
Είτε θα πρέπει να χρειάζεται λίγο παραπάνω κορνφλάουερ, είτε πολύ περισσότερο βράσιμο στο στάδιο πριν την προσθήκη των αυγών.
Όπως και να έχει, σας ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή !

lost_neutrino είπε...

Καλησπέρα,
Τελικά το περισσότερο λάθος ήταν οτι επιχείρησα να την κόψω πολύ νωρίς. Όταν μπήκε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, έσφιξε αρκετά η κρέμα.
Νομίζω λίγο νερό πρέπει να χρειάζεται η κρέμα (πως θα διαλυθεί η ζάχαρη ?), ίσως όχι 1.5 φλυτζάνι αλλά λίγο λιγότερο, 1 ?
Ευχαριστώ και πάλι, θα την ξανακάνω αυτό το ΣΚ !

margarita είπε...

sosoka είπε...

Ανώνυμος είπε...

εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα! όλα πήγαν τέλεια! ευχαριστώ πολυ για τη συνταγή!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...