translation

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τα κεφτεδάκια του Ικεα

Pin It
Έχουν πολλούς οπαδούς και όχι άδικα!!! (scrool down for English)
ά
Υλικά
500γρ κιμά ανάμεικτο
1 αυγό
200ml κρέμα γάλακτος και νερό (ή γάλα και νερό)
2 ½ κουταλιά της σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή 50 γρ μπαγιάτικο ψωμί
2  βραστές πατάτες πουρέ
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, άσπρο πιπέρι, μπαχάρι


Σάλτσα
100 ml κρέμα γάλακτος
200 ml νερό ή ζωμό κρέατος (αν βάλετε σκέτο νερό προσθέστε μισό κύβο)
1 κουταλάκι τη ς σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά άσπρο αλεύρι
αλάτι, άσπρο πιπέρι


Συνταγή
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει,
DSC04451
σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
DSC04455
τοποθετούμε το μπολ για 30 λεπτά στο ψυγείο. Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι και το βάζουμε να κάψει, βρέχοντας τα χέρια μας κάνουμε μπαλάκια καυτά ρίχνουμε στο κόφτο λάδι,
DSC04456
τα γυρνάμε να ροδίσουν και από τις 2 μεριές, τα βγάζουμε από το τηγάνι.
Σάλτσα
Βάζουμε το νερό μαζί τον κύβο να βράσει ,
DSC04457
μέσα στην κρέμα διαλύουμε το αλεύρι καλά να μην έχει σβόλους,  μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε την σόγια το αλάτι , το πιπέρι και τέλος την κρέμα με το αλεύρι και ανακευουμε μέχρι να πήξει,
DSC04458
μόλις πήξει την βάζουμε πάνω στ ακεφτεδάκια και σερβίρουμε.
DSC04461
                        Καλή επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Ο κιμάς μπορείς να σας φάνει πολύ ζουμερός αν τον βάλετε στο ψυγείο θα σφίξει, μην το φοβηθείτε, αν θέλετε μπορείτε να αλευρώσετε τα κεφτεδάκια.
Η συνταγή είναι από το αγγλικό βιβλίο συνταγών του Ικεα!
 

IKEA's meatballs
They have many fans and for good reason!

materials
500g minced meat mixed
1 egg
200ml milkvcream and water (or milk and water)
2 ½ tbsp onion, chopped
½ cup bread crumbs or stale bread 50 g
2 boiled mashed potatoes    oil for frying
salt, white pepper, allspice
Sauce
100 ml milk cream
200 ml water or beef broth (if you put plain water add half a cube)
1 teaspoon soy sauce
1 tablespoon white flour
salt, white pepper

Recipe
Put some oil in a pan and fry the onions until they get o golden color
in a bowl put all the remaining ingredients and mix well.

place the bowl for 30 minutes in the refrigerator. Place in a pan some oil and let it burn, wetting our hands we put the balls into the hot oil
when the meatballs turn to brown from both sides, remove from the pan.

Sauce
Put the water with the cube to boil,
in the cream dissolve the flour well, when the water boils add soy, salt, pepper and finally the cream and flour until it congeals,
just put the sause on the meatballs and serve.
Good Luck!!
PS Minced meat may seem very juicy if you put it in the fridge will tighten, do not be afraid! If you want you may flour the meatballs.
The recipe is from an English cookbook of IKEA!

14 σχόλια:

Ροδανθη είπε...

Μμμμ πολύ καλό φαίνεται θα το έχω υπ΄όψην μου,να είσαι καλά καλή εβδομάδα!!!!

Eleanna - DeliDelices είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Τα κεφτεδάκια αυτά τα αγαπώ πολύ και είναι στάνταρ επιλογή όταν πηγαίνω στο ΙΚΕΑ. Δεν θα υποψιαζόμουν ποτέ ότι έχουν μέσα και πατάτες! Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε :) Μπράβο Μαργαρίτα!

Neli είπε...

Τα κεφτεδάκια είναι η αδυναμία μου,όπως και να είναι θα τα φάω ευχάριστα και τούτα εδώ φαίνονται πολύ καλοφτιαγμένα,καλή εβδομάδα.

papagalos28 είπε...

καλησπέρα!δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ τα κεφτεδάκια του ικέα αλλά μάλλον ήρθε η ώρα! ;) καλή συνέχεια!

FLORA GIA είπε...

Κεφτεδάκι νάναι κι ότι νάναι....
Πολύ μου αρέσουν ....τρελαίνομαι....

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΨΑΧΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΧΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΩ . ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ, ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΗΤΑΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ. ΗΤΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ agelosdaldogianis@yahoo.gr

vasilikoula είπε...

ωστε υπαρχει η συνταγη,πολυ ενδιαφερον,ειναι οντως πολυ νοστιμα και σιγουρα πιο υγειινα αν τα δοκιμασουμε μονες μας,σε ευχαριστουμε πολυ!

ioanna είπε...

. . . . και εγώ ψάχνω την συνταγή με την κολοκυθόπιτα και δεν τις βρίσκω πολύ θα την ήθελα lioanna@ymail.com ευχαριστώ!

lena είπε...

άλλη μια φανατική λάτρης των κεφτέδων του ικέα εδώ! μόλις είδα τη συνταγή είπα ότι θα την κάνω το συντομότερο δυνατό.Τελικά τα έφτιαξα σήμερα.Απίστευτα νόστιμα, μόνο που θέλουν αλεύρωμα σίγουρα.Τα πρώτα τα έφτιαξα χωρίς αλεύρι και ψιλοδιαλύθηκαν.Κι η σάλτσα όμως εύκολη και πεντανόστιμη.Ευχαριστούμε για τη συνταγή Μαργαρίτα

Μαργαριτα είπε...

καλησπερα
καταρχην για τις συνταγες δεν υπαρχουν και δε θα ξανα αναρτηθουν στο blog, υπαρχουν αξιολογες συνταγες με παρομοια υλικα ακομη και ιδια που μπορειτε να δοκιμασετε.
Τωρα για αυτη την συνταγη, ειναι πολυ νοστιμα με μια ελαφρια πικαντικη γευση, οποιος θα τα δοκιμασει θα καταλαβει οτι αξιζαν το κοπο να τα κανει

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΟΓΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

Έχω την ίδια ερώτηση με τον παραπάνω ανώνυμο, την οποία θα την εκφράσω με άλλον τρόπο, αν δεν βάλω σάλτσα σόγιας;

margarita είπε...

Καλησπερα
δεν χρειαζετε να βαλεις σογια βαλε ομως λιγο αλατακι!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, όπως θα καταλάβατε, τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ ήταν νόστιμα για "άλλο λόγο"...

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...