translation

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Κοκκινιστό κοτόπουλο στην χύτρα με κριθαράκι

Pin It
Γίνετε στο φτερό….
DSC04562-001
Υλικά για 3 άτομα
3 μπούτια κοτόπουλο ή 2 στήθη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες σάλτσα ‘η 1 κον κασε
λάδι
1 1/2 φλυτζ. κριθαράκι
αλάτι ,πιπέρι, ζάχαρη
κόκκινο πιπέρι, 3-4 κόκκους μπαχάρι
Συνταγή
Βάζουμε στην χύτρα λάδι να κάψει, πλένουμε καλά το κοτόπουλο  και το ρίχνουμε στο λάδι,
DSC04552-001
το σοτάρουμε  ελαφρά και από τις 2 μεριές, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη
DSC04557-001
προσθέτουμε την ντομάτα και 1 ποτήρι νερό ή ζωμό κότας και τα μπαχαρικά ,
DSC04558-001
μόλις αρχίσει να βράζει κλείνουμε την χύτρα για 10 λεπτά όπως γράφουν οι οδηγίες της, ανοίγαμε την χύτρα και προσθέσουμε μέσα το κριθαράκι (αν έχει λιγοστέψει το νερό προσθέτουμε λίγο ακόμη).
DSC04559-001
χαμηλώνουμε  το μάτι και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί το κριθαράκι κολλάει εύκολα στον πάτο της κατσαρόλας, μόλις φουσκώσει το κριθαράκι και μαλακώσει το βγάζουμε από το μάτι και σερβίρουμε.
DSC04561-001
                 Καλή Επιτυχία!!!!
DSC04563
Υ.Γ. Το φαγητό γίνετε σε κατσαρόλα κανονική απλά θέλει πιο πολύ χρόνο να βράσει η κότα και σίγουρα συμπλήρωμα με νερό ή ζωμό.

14 σχόλια:

FLORA GIA είπε...

Είναι ένα από τα φαγητά που τα φτιάχνω σίγουρα κάθε 15 μέρες και αρέσει πολύ στα 3 μέλη της οικογένειας. Στο τέταρτο που δεν τρώει το κοτόπουλο δεν μαγειρεύω κάτι χωριστά. Μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το κοτόπουλο μαγειρεύω 1 χοιρινό σνίτσελ.
Μαγειρεύεται στον ίδιο χρόνο τέλεια και δεν μπαίνει 2η κατσαρόλα για φαγητό.

Ερμιόνη είπε...

Υπέροχο φαγάκι το οποίο έχω συνδυάσει με το Κυριακάτικο τραπέζι! Γίνεται μελωμένο και πολύ νόστιμο ειδικά αν σερβιριστεί με ένα καλό κεφαλοτύρι! Φιλιά Μαργαρίτα μου!

peps είπε...

αααχ και βαααχ!!!

Neli είπε...

Πολύ ωραίο φαίνεται,καλό απογευμα.

Gee Gee Gourmet είπε...

Ωραία ιδέα! Εύκολο, γρήγορο, αρέσει σε όλους! Μόλις πάρω κοτόπουλο θα το κάνω! Λες να το παλέψω και με γαλοπούλα;

Την καλησπέρα μου!

Μαργαριτα είπε...

Το εχω και σε γαλοπουλα... τι νομιζες...χαχαχχα

Ανώνυμος είπε...

το αλατι ποτε ακριβως το βαζουμε

Αρης Ηλιος είπε...

ομορφιές!

Ανώνυμος είπε...

Αντι για κοτοπουλο μπορουμε κ με αρνακι?

margarita είπε...

Καλησπέρα
εννοιετε μπορείτε να αντικαταστησετε το κοτοπούλο
αλλα αλλάζει ο χρόνος βρασίματος του κρέατος το αρνι θελει πιο πολυ χρονο.
Καλη Επιτυχια!!!!

Ανώνυμος είπε...

aparadekti sintagi oso kai anakateua se xamili fotia kai me mpoliko ladi kolise olo ston pato

DIMITRIS είπε...

Καλησπέρα
Μπορουσατε να προσθεσετε νερό για να μην κολλησει...

Ανώνυμος είπε...

Τέλειο

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό... Το φτιάχνω πλέον τουλάχιστον μια φορά το μήνα. το δοκιμασία και με μακαρόνια και είναι εξίσου ωραίο... Ευχαριστούσε για την συνταγή

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...