translation

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Κρουασάν

Pin It
Με μερέντα , με μαρμελάδα ή ακόμη και σκέτα θα τα λατρέψετε.
DSC04674
Υλικά για 24 κρουασαν
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ γάλα χλιαρό
100 γρ ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Για την επικάλυψη
αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
μερέντα ή μαρμελάδα

Συνταγή
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα,
DSC04579
Βάζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι το βούτυρο και την ζάχαρη, ανακατεύουμε,
DSC04580
προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα,
DSC04581
στο τέλος το γάλα με την μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χεριά,
DSC04582
δε θέλουμε η ζύμη να είναι σφικτή, τοποθετούμε το μπολ σε ζεστό μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο περίπου 1 μίση με 2 ώρες,
DSC04657
έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες ή και περισσότερες ανάλογα τα του μεγέθους των κρουασάν, κάνουμε ένα στρόγγυλο φύλλο πάχους 2 χιλ. και το κόβουμε σε 8 τρίγωνα,
DSC04603
DSC04604
τα κάνουμε ρόλο από την μεγάλη πλευρά προς την μύτη και γυρνάμε τις άκρες καμπυλωτά,
DSC04658
DSC04659
τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν,
DSC04660
αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό απαλά με το πινέλο,
DSC04662
τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
DSC04664

                             Καλή Επιτυχία!!!

DSC04676
Υ.Γ. ΑΝ θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγη μερέντα ή σοκολάτα στην άκρη στις 2 γωνιές και να τα τυλίξετε να γίνουν γεμιστά, αλ θα σας πρότεινα καλυτέρα να τα κόψετε και να βάλετε όση μερεντα θέλετε γιατί όταν ψήνετε καίγετε και δεν είναι τόσο γευστική.
Η συνταγή είναι από εδώ.

27 σχόλια:

Foteini Thes είπε...

Μαργαρίτα μου τι ευπαρουσίαστα έγιναν τα κρουασανάκια σου!Γειά στα χεράκια σου!Καλοψημένα,ροδοκόκκινα με ..ενδιαφέρουσα γέμιση,εγώ θα τα δοκιμάσω και με αλμυρή!,τραβούν αμέσως το ενδιαφέρον καθε καλοφαγά.Συγχαρητήρια!Φιλιά,πολλά,πολλά.

Beauty Follower είπε...

Μα ηταν αναγκη να δω το post σου πρωι πρωι, την ωρα που πινω το τσαι μου... παω μεχρι τον φουρνο!

Neli είπε...

Και εγώ αυτη την απορία είχα πρίν να τη βάλω τη μερέντα η μετά το ψήσιμο,πολυ νόστιμα φαίνονται.

peps είπε...

αχ....και σε ποιον δεν αρέσουν τα κρουασάν....
τέλεια σου έγιναν!!!

Eri είπε...

Πολύ ωραία! Λαχταριστά!

Μαργαριτα είπε...

Χαιρομαι που σας αρεσαν να ξερετε οτι και την επομενη μερα ειναι εξισου αφράτα
Καλη επιτυχια!!!

ΡΟΥΛΑ είπε...

ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΒΑΛΩ ΒΙΤΑΜ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΘΕΜΑ?

Μαργαριτα είπε...

Καλησπέρα Ρούλα
Απλά θα έχει διαφορα στην γεύση, αν θέλεις πάρε το fresco την μάρκα που έχει άρωμ α φρέσκο βουτυρο άλλα ειναι μαργαρίνη.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνονται τέλεια!Καταραμένη δίαιτα...

Μαρια είπε...

απιθανα φαινονται! θελω να τα φτιαξω για τον μικρο μου
για το σχολειο, και ηθελα να ρωτησω:
Μπορουν να διατηρηθουν και στην καταψυξη?
πριν ή μετα το ψησιμο?

ευχαριστω πολυ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ?

Ανώνυμος είπε...

μόλις τα έκανα και βγήκαν αρκετά καλά..για αυτό που ήθελα να σιγουρευτώ όμως είναι το εξής: η μαγιά στιγμής διαλύεται και αυτή στο γάλα γιατί στη συσκευασία λέει ότι δεν χρειάζεται να την διαλύσεις...εσύ τι μαγιά χρησιμοποίησες; βγήκαν αρκετά "ψωμώδη"..έτσι πρέπει να βγούν; βγαίνουν γύρω στα 24 κομμάτια.

eirini είπε...

τα εκανα χθες τα κρουσανακια αλλα δεν μου βγηκε η ζυμη τοσο υδαρης οσο η δικη σας, με αποτελεσμα να ειναι αρκετα σφιχτη, μηπως ξερετε που μπορει να οφειλεται η λαθος αναλογια γιατι ολα τα εκανα σωστα . το γαλα ειναι σε γρ και οχι σε ml. σωστα; αν μπορεσετε να μου απαντησετε θα το χαρω ιδιαιτερα γιατι μου αρεσουν πολυ πολυ!! ευχαριστω πολυ!!!

Μαργαριτα είπε...

Καλησπέρα
συνηθως οταν δε φουσκωνει η μαγια ειναι επειδη ηταν πολυ ζεστο το γαλά και καικε ή εχει ζυμωθει παρα πολυ, νομιζω κατι απο τα 2 εχεις κανει, δεν εχουν υφη τσουρεκιου ειναι πιο ψωμενια, αν θες να ειναι σαν τσουρεκακια θα βαλεις σκληρο αλευρι σε μικρότερη ποσότητα. Την μαγια την διαλυω μεσα στο γαλα ασχετα με το τη γραφει πανω στην συσκευασια

Ανώνυμος είπε...

Τα έκανα και είναι πραγαμτικά πολύ ωραία. Έβαλα λιγότερη ζάχαρη και αντί για βούτυρο ελαιόλαδο, για πιο υγιεινά και πάλι ηταν ωραία. Ένιωσα βέβαια μετά που τα φαγαμέ λίγες τύψεις για τις θερμίδες και για τη σοκολάτα που έφαγαν τα παιδιά μου αλλά χαλάλι!

Μαργαριτα είπε...

Δε ξερω αν το γνωριζεις αλλα σε μια προσφατη ερευνα δειξε οτι οποιος τρωει με τυψεις αδυνατιζει ... οποτε ειναι σαν να εφαγες μαι ρυζοκροκετα...χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

re koritsia einai swsth h syntagh???den plathete gt den exei katholou ygra....

margarita είπε...

Καλησπερα
Η συνταγη ειναι σωστη εχει γαλα μαλλον δε το προσεξατε...
Περιμενω εντυπωσεις

Ανώνυμος είπε...

margarita mou evala kai gala pou evala mesa th magia....alla pali to idio....to aleuri einai swsta?500 gr kai to gala 150?

margarita είπε...

Μηπως το αλευρι σου ηταν σκληρο?
οσες κοπελες μου εστειλαν μυνημα δεν ειχαν προβλημα και στο facebook εχουν ανεβασει φωτογραφιες, η συνταγη ειναι αυτη παντως το εχω ελενξει

vasog είπε...

Ηταν πολυ αφρατα αλλα απο γευση σαν κατι να τους ελειπε.Ισως λιγο ζαχαρη η λιγο αλατι.Βεβαια δεν ειχα καλο αλευρι και εβαλα βιταμ γιατι δεν ειχα φρεσκο βουτυρο.Και εμενα η ζυμη δεν φουσκωσε πολυ. Παντως τα φαγαμε ολα!! Την αλλη φορα φορα θα γινουν καλυτερα. Μπορω να φτιαξω και να τα βαλω στην κατάψυξη και οταν χρειαζεται να τα ψηνω?Θα χρειαζεται να ξεπαγωνουν πρωτα η θα τα βαζω παγωμενα?

margarita είπε...

Καλησπερα Vasog
τα κρουασανακια αυτα ειναι ψωμενια δεν ειναι σαν αυτα της σφολιατας, απο γευση επειδη τα γεμισα με μερεντα και σοκολατα δε μπορεσα να καταλαβω αν ειχε ζαχαρη πολυ γιατι την καληπτε η γλυκα απο τα αλλα υλικα. Μπορεις να τα βαλεις στην καταψυξη αφου τα φουσκωσεις για δευτερη φορα, δε τα ξεπαγωνεις τα ψηνεις κατευθειαν, προσεξε μονο μην σου κολησουν οταν τα αποθηκευσεις στην καταψυξη

Ανώνυμος είπε...

δεν εχω δοιμασει ουτε φτιαξει την συνταγη παντος απο της εικονες και τα σχολια φαινετε να ειναι πολυ νοστιμα θα δοκιμασω να τα φτιαξω κι εγω τι εχω να χασω

Georgia Sfakianaki είπε...

Μόλις τα έφτιαξα, είναι υπέροχα!!!! Πολύ αφράτα, γεμάτα σοκολάτα (η οποία δεν κάηκε στο ψήσιμο)! Είχα φτιάξει και στο παρελθόν αλλά αυτή τη συνταγή την βρήκα σήμερα και είναι πολύ νόστιμα!!!

Zacharias Kissas είπε...

ta ulika mporw na ta zhmwsw me to xeri h ginetai gia pio eukola me to mikser?

margarita είπε...

Καλημέρα
Ενοιείτε οτι μπορείτε να το ζυμώσετε με το χέρι!!!
Καλη Επιτυχια!!!

Zacharias Kissas είπε...

Euxaristw Pollu aplws se rwthsa an mporw na ta valw sto mikser ta ulika gia pio eukola ....

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...