Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αιβάρ

Πραγματικά από τις νοστιμότερες αλοιφές!!!

Υλικά
10 κιλά πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες
3 κούπες του Νες σπορέλαιο
χυμό από 5 ντομάτες χωρίς τα σπόρια και τις φλούδες
1 κ.σούπας γεμάτη πάπρικα
1 κ. σούπας ξύδι
1/2 φλ. ελληνικού ζάχαρη
1 κ. σούπας γεμάτη αλάτι
Συνταγή
Πολτοποιούμε τις πιπεριές και τις ντομάτες,
DSC04623
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει καλά, μόλις καεί ρίχνουμε μέσα την πάπρικα την αφήνουμε για 2-3 λεπτά  , .
DSC04625
έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα,
DSC04626
ανακατεύουμε για 1 λεπτό τέλος ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε,
DSC04627
μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά κα συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας για 30 λεπτά περίπου  μέχρι να κολλάει η σάλτσα πάνω στην κουτάλα.
DSC04628
κλείνουμε το μάτι  βάζουμε την σάλτσα σε πλυμένα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα,
DSC04629
τα φυλάμε σε σκιερό μέρος για 1-2 χρόνια.
DSC04687-001
                       Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ.. Η συνταγή είναι από την Σερβία, κάποιοι βάζουν μέσα και μελιτζάνα, η πεθερά μου δε το κάνει.
Η εκτέλεση είναι της πεθεράς μου.

1 σχόλιο:

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...