translation

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κιμά

Pin It
Θα σε κάνω κιμά!!!
IMG_3671


ΥΛΙΚΑ750 γρ κιμάς ανάμεικτος
1 σάλτσα πουμαρο   
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
¾ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασσε
7-8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
200 γρ τυρί φέτα

Συνταγή
Βγάζουμε τα σπόρια από τις πιπεριές

IMG_3653
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό

IMG_3656
Τσιγαρίζουμε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο
IMG_3657 
και μετά προσθέτουμε και τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να καφετισει.
IMG_3659
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την σάλτσα , αλάτι, πιπέρι και ½ ποτήρι νερό.
IMG_3661
Σιγοβράζουμε για 7 λεπτά περίπου με κλειστό καπάκι.
Προσθέτουμε το ρύζι και 1 ποτήρι νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο για αλλά 8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας στην αρχή για να μην κολλήσει το ρύζι σε χαμηλή φωτιά( 6 αν έχει μέγιστο το 9),

IMG_3663


Προσθέτουμε κι άλλο νερό αν χρειαστεί.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι το τραβάμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τριμμένη την φέτα.

IMG_3665
Γεμίζουμε τις πιπεριές με τον κιμά και τις βάζουμε στο ταψί.
IMG_3667
Όσος κιμάς περισσέψει τον απλώνουμε αν θέλουμε γύρω από τις γεμιστές πιπεριές.
IMG_3668
Προσθέτουμε ¾ ποτήρι νερό, περιχύνουμε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
IMG_3669
                Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Ξαδέρφη μου Εύης Νικολάιδου,

8 σχόλια:

KaPa είπε...

Καλημέρα και να λοιπόν μια συνταγή που με εξέπληξη!! Δεν το είχα ξαναδεί και πραγματικά φαίνεται λαχταριστό...λατρέυω τις πιπεριές φλωρίνης και νομίζω αυτή συνταγή τις απογειώνει....Φιλιά!!

Foteini Thes είπε...

Kαλημέρα Μαργαρίτα μου
Άλλο ένα αντιπροσωπευτικό πιάτο της περιοχής στην οποία αναφερθήκαμε χθές εκτενώς.Μήπως η φίλη σου είναι από τις συμμαθήτριες που μου έγραψες?
Το φαγητό αυτό είναι πεντανόστιμο,η γέμιση,ήδη γνωστή περίπου,αποκτά άλλη γεύση από την γλυκύτητα και τη μεστή γεύση της κόκκινης πιπεριάς!Εμείς βάζουμε και λίγες πατατούλες ενδιάμεσα και ..δεν χορταίνουμε να το τρώμε!Στην Φλώρινα,που είναι η δική μου γενέτειρα πόλη,τις άφθονες κόκκινες πιπεριές τις στέγνωναν στον ήλιο,-κάτι που συνηθίζουν και στην πατρίδα της πεθεράς σου-,για να τις χρησιμοποιήσουν στεγνές πια τους δύσκολους,κρύους μήνες του χειμώνα,όπου τα λαχανικά σπάνιζαν.Τώρα δεν ξέρω αν εξακολουθούν να το κάνουν στην Φλώρινα,αλλά γνωρίζω καλά ότι στη Σερβία ακόμα το συνηθίζουν.Όταν μαγειρευτεί η στεγνή πιπεριά δεν διαφέρει καθόλου στη γεύση από την φρέσκια! Μαργαρίτα μου χάρηκα με τις συμπτώσεις των ΄κοινών΄μας καταβολών,εσύ βέβαια με παράπλευρο τρόπο,ωστόσο πρέπει να παραδεχτούμε τις ότι είναι όμορφο να υιοθετούνται πολιτιστικά στοιχεία,να ανταλάσσονται ήθη και έθιμα,συνήθειες και μαγειρικές συνταγές,γιατί έτσι ισχυροποιούνται οι δεσμοί φιλίας των λαών-πόσο περισσότερο όταν οι δύο αυτοί λαοί έχουν την ίδια θρησκεία,την ίδια ψυχοσύνθεση αλλά και κοινή ιστορία.Φιλιά πολλά,πολλά.
ΥΓ.Θα σου στείλω mail για να επικοινωνήσουμε.

Ειρήνη είπε...

φαινονται πεντανοστιμες!

FLORA GIA είπε...

Δοκίμασέ το και με πληγούρι αντί για ρύζι.
Είναι πιο νόστιμο και ξεφεύγει από τη συνταγή των κλασσικών γεμιστών που ξέρουμε.

maria mas. είπε...

Αγαπώ πολύ τις πιπεριές Φλωρίνης και το συγκεκριμένο φαγάκι φαίνεται πολύ νόστιμο!!

Ερμιόνη είπε...

Υπέροχο φαγάκι και ο κιμάς που ξεχειλίζει στην πρώτη φωτογραφία το κάνει ακόμα πιο λαχταριστό!
Φιλιά

Eri είπε...

Αμαν αμαν, υπέροχες Μαργαρίτα, έπαθα!

Loving Dressip είπε...

το εκανα σημερα ειναι τελειο!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...